reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

@reniuszek mam starszą ciążę o ile dobrze kojarzę i też nie czuję. No chyba, że nie potrafię rozpoznać córy. Na spokojnie, tak jak darunia pisze, martwić się można po 22tyg, dokładnie to powiedział mi lekarz, kiedy pytałam o ruchy.
Dzięki. Tak mnie to zainteresowało, bo z Maksiem bardzo wcześnie czułam ruchy.... Teraz coś niby pływało ale od jakiegoś czasu cisza. Nic się nie dzieje. Nawet jelita siedzą cicho..heh

reklama
Ja też właśnie wstałam, spalam 3 godziny, nie wiem czy mój organizm się już nie przyzwyczaił do spania ok godz 17. Ja wczoraj robiłam na kolacje cukinie faszerowaną z kwestii smaku. Już nie pamiętam która dziewczyna z forum robiła, ale mnie zachęciła i była pyyyycha :)
Ja robiłam :D jest najlepsza [emoji16]

m3sx3e3k25iia4nv.png

Dziewczyny duzo macie tych ruchow dziecka?? Zadko je odczuwam, ostatnio ciagle bo glowy i skladanie mebli i boje sie czy jest ok a do lekarza dopiero w czwartek
Ja tak świrowałam z tymi ruchami pamiętasz ? Ja do tej pory tak mam ,że jednego dnia czuje dziecko a drugiego np . cały dzień nic nie czuje

Ja robiłam :D jest najlepsza [emoji16]

m3sx3e3k25iia4nv.png
Pysznościowa, na pewno do niej wrócę @Rossiczka mniam mniam gołąbki, ale bym zjadła. Fajnego masz Tatę.
@reniuszek jeszcze mamy czas na poczucie ruchów. Mój ginekolog mówi, że spokojnie do 21-22 tygodnia można czekać. Ja ze trzy razy coś poczułam, ale nie jestem przekonana, że to ruchy. Tak bardzo bym chciała je poczuć, że chyba sobie wmówiłam :) też czekam spokojnie.

Zdecydowanie musze czesciej tu zagladac, ostatnio was podczytuje tylko a i tak nie jestem na biezaco, obiecuje poprawe ;-) ale sporo sie dzialo u nas, a to maz mial operacje, a to z corka mamy problemy... az ide do psychologa dzieciecego we wtorek.
U nas 16 tc plec dalej nieznana, ale wszystko ok:-) pisalyscie o ruchach dziecka - pare razy mialam wrazenie ze cos tam mi puknelo, ale jest jeszcze czas. Wspominalyscie tez cos oliwkach/balsamach na brzuszki. Ja postanowilam sobie zrobic sama i powiem wam ze stosuje dopiero 2 dzien a skora jest rewelacyjna, jak pupcia niemowlaka doslownie ;-)
@gie_er ja ze swoja rodzina toczylam zawzieta walke o slodycze i inne przekaski. Nie raz uslyszalam przykre slowa, ale uparcie stawialam na swoim. Nie mowie, ze moja Gaja nie je slodyczy w ogole, bo sie przeciez zdarza, ale bez mojej zgody nikt jej niczego nie daje, a juz na pewno nie jak nie zje nic normalnego. Glowa do gory i trzymaj sie swoich racji.

Mnie właśnie dziś odwiedziła moja przyjaciółka z 3mies syneczkiem, tak mnie napełnia pozytywna energia, czuć taka cudowna więź między nią a dzieckiem :) ale super, bo widać po niej, że nie jest taka przewrażliwiona i wszędzie z nim jeździ i mały się przyzwyczaja :) chce już urodzić hahah

Na jakiej pozycji spicie? Kurcze niby nie wolno na prawej stronie spać ale ja nie umie na innej, po prostu nie zasne nawet jak zasne to budzę się w nocy znowu na prawej i nie jestem w stanie tego nawet kontrolować. ;/ a po prawej stronie mam łożysko i to przodujace więc trochę się martwię tym. Zapytam we wtorek mojego lekarza bo mam wizytę czy to faktycznie tak nie wolno.

......:::::::::15t. i 5d::::::::.........
wolno spać na prawej stronie :) A na lewej zalecają bo jest lepszy przepływ krwi i tak dalej ... Ja spię raz tak raz tak.
ps.. koleżanka też miała tak z łożyskiem i pytałam jak spała to mówiła ,że na bokach , na plecach ..

reklama
Do góry