reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Dzień dobry. Wstałam i ja. Nie mogę ostatnio spać. Wczoraj siedziałam nad notatkami do 22. Oczy ledwo co trzymałam otwarte, a jak już położyłam się spać to zasnęłam po północy. I budziłam się całą noc. I nie śpię chyba od 5... Czuję się wymordowana. Jadę na chwilę powiedzieć prowadzącemu że na zajęciach dziś mnie nie będzie i przy jadę tylko na egzamin na 17... Nie dam rady wysiedzieć tyle godzin :( Dobrej soboty Kochane!

Jestem w szpitalu na ginekologi już. Zacznę od początku pojechałam po wyniki od rana czułam się źle tak jak i wczoraj i od kilku dni. Moja rodzinna mówiła że slabo wyglądam i czy mierzyłam ciśnienie. Mówie że nie że nie mam ciśnieniomierza i mnie zbadali było 170 na 90, a po chwili 175 na 93 i wyczula nierówna akcje serca . Dała sterowanie na kardiologie by EKG zrobili. Poszłam wyszło wszytko ok mówiła że niewielkie migotanie ale ciśnienie nadal wysokie, i dwa piętra wyżej na ginekologie mnie skierowali na badania. Poszłam założyli kartę, wysokie ciśnienie nadal, szyjka długa zamknięta mówił że wydaje mu się że będzie wszytko ok jutro USG i kolejne badania w tym EKG. Leżę.. A czuję że serce nadal mi nawala

......:::::::::13t. i 3d::::::::.........
Kochana życzę Ci szybkiego unormowania sytuacji i powrotu do domku. Dobrze, że się Tobą tak fajnie zajęli. Sprawdzą wszystko, unormują i powinnaś czuć się o niebo lepiej.
Dziewczyny tak sobie lez e i myślę... A może źle, ze już kupiłam wózek? Niby okazja, bo 1500 zl taniej. Ale to jeszcze tyyyle czasu. A jeśli coś się stanie? Cholera jasna! Jak ja bym chciała spokojnie podchodzić do tej ciąży...
I ja zamierzam powoli kompletować wyprawkę. Mam zamiar jutro jechać na targi i "pomacać" różne wózki.
Jakbyś miała kupić wszystko po porodzie to dopiero byłoby ciekawie ;) a poza tym trzeba brać pod uwagę, że im bliżej końca tym będzie nam ciężej więc zostawianie wszystkiego na koniec może być mega obciążające i to nie tylko finansowo ;)
Cieszmy się tą chwilą kochane moje :)

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Czekaj Kochana jak później w żebra kopniaki będziesz dostawać :D to będzie cudowne uczucie :D ja to sikałam z bólu

p19uflw1nv024jhl.png
I od razu wiesz, ze warto czekać na takie cudowności. Dzięki za ostrzeżenie [emoji16] [emoji16] [emoji16] [emoji23]

Kochane moje, przepraszam za moją kilku dniową ciszę. Nie najlepiej się czułam i myśli przed wynikami PAPPA były mało kojące dla duszy ;)

Wczoraj dostaliśmy wyniki i mieliśmy usg. Nasze ziarenko ma aktualnie 5,5 cm i nie wyglądał na przejetego całą sytuacją bo sobie drzemał i przeciagał się. Pod koniec badania znudziło mu się pozowanie panu doktorowi do zdjęć ;)

Także podsumowując test PAPPA daje znikome prawdopodobieństwo że coś jest nie tak. Na usg tez widać wszystkie organy i serducho ładnie bije. Aktualnie jestem w 11t 7 d i na jakieś 80% oczekujemy na Jasia :)

Takiej ulgi jak po tych wynikach dawno nie czułam wreszcie zasnęłam w spokoju :)

A oto i on ;)

1497073769-aaaaaa.jpeg

1497073785-aaaaaa.jpeg

1497073793-aaaaaa.jpeg

Kochane moje, przepraszam za moją kilku dniową ciszę. Nie najlepiej się czułam i myśli przed wynikami PAPPA były mało kojące dla duszy ;)

Wczoraj dostaliśmy wyniki i mieliśmy usg. Nasze ziarenko ma aktualnie 5,5 cm i nie wyglądał na przejetego całą sytuacją bo sobie drzemał i przeciagał się. Pod koniec badania znudziło mu się pozowanie panu doktorowi do zdjęć ;)

Także podsumowując test PAPPA daje znikome prawdopodobieństwo że coś jest nie tak. Na usg tez widać wszystkie organy i serducho ładnie bije. Aktualnie jestem w 11t 7 d i na jakieś 80% oczekujemy na Jasia :)

Takiej ulgi jak po tych wynikach dawno nie czułam wreszcie zasnęłam w spokoju :)

A oto i on ;)

1497073769-aaaaaa.jpeg

1497073785-aaaaaa.jpeg

1497073793-aaaaaa.jpeg

Wspaniałe wiadomości z rana oby tak dalej[emoji7] [emoji9]

Cześć Dziewczyny, ja dzisiaj nawet bym pospala ale Tobiasz miał inny plan. Od 6.30 gramy w memory :-)

co do wyprawki to każdy robi jak lubi :-) ja w zabobony nie wierzę co ma być to będzie

Co do wydatków to to czy kupi się naraz czy rozlozy w czasie to wyda się i tak tyle samo :-) ja wiem że dużo wydam w lipcu, sierpniu na wyprzedażach.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć kochane. Ja chyba jednak nie będę mogła wybrać się do Wwy na targi, więc dziewczyny, które będą proszę pomacać za mnie wózki :))
Może za to uda nam się podjechać do Ikei i zobaczyć łóżeczko oraz komodę. Chciałabym zacząć już powoli się za tym rozglądać, żeby nie zwalać na ostatnia chwilę. :)

Tzatziki do mies jest najlepsze, zawsze robię. Tak jak pisała @doublemummy tylko, że ja często daje jogurt grecki gesty. I dużo czosnku :)

@allime świetnie wieści! Jaś cudowny :))

reklama
Cześć Dziewczyny, ja dzisiaj nawet bym pospala ale Tobiasz miał inny plan. Od 6.30 gramy w memory :-)

co do wyprawki to każdy robi jak lubi :-) ja w zabobony nie wierzę co ma być to będzie

Co do wydatków to to czy kupi się naraz czy rozlozy w czasie to wyda się i tak tyle samo :-) ja wiem że dużo wydam w lipcu, sierpniu na wyprzedażach.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak nieśmiało chciałam Cię uprzedzić, że zastanawiam się nad podwędzeniem Ci pomysłu z imieniem Tobiasz[emoji12] Mąż ma trochę opory, ale już zapowiedziałam, że po tym co przechodzę to ja będę miała decydujące słowo, więc na razie cicho siedzi[emoji16]

Do góry