reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

@creativo mozna sie zakochac w oczach Emilki! kurcze kiedy moja Zosia otworzy tak szeroko oczka? ona ciagle tylko ma zakmniete a jak otwiera to tak tylko na szaprke:(

pytanie do dziewczyn po cc: kiedy mozna zaczac smarowac blizne np. biooilem? jestem 2 tyg po porodzie a 3 dni temu zdjeli mi szwy. Blizna ma kilka jeszcze strupkow malych. Moge juz zaczac? brzuszek juz masuje olejkiem ujedrniajacym ale omijam okolice blizny na kilka centymetrow.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
@xXxIzuLQaxXx jestem pewna ze z Szymonkiem bedzie wszystko w porzadku:) no jasne ze doczekamy sie naszych bobaskow ale czekanie jest najgorsze..
Jak zawsze ;)
@Grama80 dziekujemy za slowa otuchy :* :) a z tymi kilogramami mam nadzieje ze bede mogla karmic i to w jakims stopniu pomoze chociaz tluszczyku jest do zrzucenia ;) pozdorwienia dla Was :*
Dzięki ;) też wierze, że będzie wszystko dobrze

Mi zostało jeszcze 5 kg do zrzucenia ;) nie mogę się doczekać kiedy będę mogła ćwiczyć ;) po połogu dopiero chyba można, nie ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@Grama80 jakiego olejku używasz na brzuch. Muszę się w coś zaopatrzyć, bo mam taki dziwny wiotki brzuch po ciąży, co prawda wizualnie wygląda dobrze, jest prawie płaski, ale w dotyku jest średni. Szybko wrócicie do wagi. Mi po tygodniu został kilogram. A apetyt mam taki, że w czasie całej ciąży nie miałam takiego, a wodę pije hektolitrami.[emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

@creativo mozna sie zakochac w oczach Emilki! kurcze kiedy moja Zosia otworzy tak szeroko oczka? ona ciagle tylko ma zakmniete a jak otwiera to tak tylko na szaprke:(

pytanie do dziewczyn po cc: kiedy mozna zaczac smarowac blizne np. biooilem? jestem 2 tyg po porodzie a 3 dni temu zdjeli mi szwy. Blizna ma kilka jeszcze strupkow malych. Moge juz zaczac? brzuszek juz masuje olejkiem ujedrniajacym ale omijam okolice blizny na kilka centymetrow.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ja miałam maść cepan czy jakoś tak, ale bardzo rzadko smarowałam a i tak mało widać mi blizne (ja po operacji, nie po cc). Nie pamiętam, ale wydaje mi sie że jak są strupki to jeszcze nie można smarować

@Grama80 jakiego olejku używasz na brzuch. Muszę się w coś zaopatrzyć, bo mam taki dziwny wiotki brzuch po ciąży, co prawda wizualnie wygląda dobrze, jest prawie płaski, ale w dotyku jest średni. Szybko wrócicie do wagi. Mi po tygodniu został kilogram. A apetyt mam taki, że w czasie całej ciąży nie miałam takiego, a wodę pije hektolitrami.[emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Brzuch jeszcze jakiś czas taki bedzie dziwny bo skóra była mocno naciągnięta. Ale to sie ładnie wszystko zejdzie ;) a z kremami ujedrniającymi jest jak z kremami na rozstępy, na jedne działa, na inne nie ;) musisz dobrać pod siebie. Ja np stawiam na nawilżenie skóry, więc krem nivea, oliwka bio oil, i tym podobne zwykłe smarowidła

Ja wrocilam juz do wagi sprzed ciazy ;) tez mam lepszy apetyt niz w ciazy do picia wody musze sie zmuszac bo jak za malo pije to mleka mam mniej :/
Grama na blizny dobry jest bliznasil moja mama uzywala i nie ma sladu po bliznach

Ja juz sis boje widoku mojego brzucha po...mam ogromny i caly w rozstepach... a cwiczyc to raczej po pologu no chyba ze jakies spacerki :) trzeba chyba zobaczyc jak organizm bedzie do siebie dochodzil. :)

reklama
Brzuch jeszcze jakiś czas taki bedzie dziwny bo skóra była mocno naciągnięta. Ale to sie ładnie wszystko zejdzie ;) a z kremami ujedrniającymi jest jak z kremami na rozstępy, na jedne działa, na inne nie ;) musisz dobrać pod siebie. Ja np stawiam na nawilżenie skóry, więc krem nivea, oliwka bio oil, i tym podobne zwykłe smarowidła

Naprawde ? A ja myslalam ze on taki juz zostanie
Mama do mnie zakladaj majtki obciskajace ale ja sie boje ze mi sie macica nie tak obkurczy ...

Do góry