reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

@perła8 mój gin mi nie wystawi l4 pisałam wcześniej że on chce mnie już kroić. Do szpitala idę dla samego bezpieczeństwa bo mam daleko i ktg wyszło ostatnio średnie.

@Grun obie głowice muszą być by rejestrować czy spada tętno na skurczu. Zawsze miałam obie głowice podpięte

Łapie stresa przed jutrem..
Jeszcze tyle do zrobienia. .nie czuję się gotowa..

♡ 40 tc jeszcze tydzień do spotkania z Lilcią ♡

reklama
@Antiope noo wracasz do pracy jeśli jesteś bez zwolnienia. Mam ten sam problem bo mi nie przedłuża tylko zapraszają do szpitala i niejako jestem zmuszona się stawić. A nie chcę marnować macierzyńskiego

@k8sad jacy opirkunowie. Słodki widok :) u mnie niedługo tak będą oboje trzymać siostrę :) .
Czyli to faktycznie jest tak, że jak idziesz do szpitala, to już nie masz L4, tylko Ci z macierzyńskiego leci?

@majka23x dobry pomysł z tą dodatkową wizytą u gina od usg, na pewno Cię uspokoi.
A dlaczego chcesz zmieniać szpital, przez Twojego gina?

@Grun u mnie chcieli kombinować z oksytocyną pomimo dobrego tętna. To pewnie zależy od gorliwości, lub nadgorliwości lekarza.

@Tuiles ja chcę ich wziąć na litość, że mam chore dziecko w domu i jeśli mam wybór i z maluchem jest dobrze, to wolałabym nie iść do szpitala, ani nie rodzić. Może się zlitują. Jak nie, to spróbuję podjechać do mojej ginki i ją poprosić o L4
A Ty jak trafisz na tą samą ginkę co ja, to też Ci pewnie wymyśli jakieś testy wydolności łożyska, czy coś

@perla8 tylko, że według lekarzy, łącznie z moją gin, to ja już jestem tydzień po terminie, bo oni patrzą na usg i nikt mnie nie słucha, kiedy mówię, że moje dziecko jest poprostu duże, bo ja wiem kiedy zaszłam i mój termin jest dopiero jutro.

@perla8 - dzięki, nasz szpital ma taką poradnię, tylko nie wiem czy mi tam cokolwiek wystawią. No nic, spytam w poniedziałek. Jak nic nie dostanę to pozostanie zasuwać do lekarza ;/
Koniecznie od razu napisz co Ci powiedzieli

@Antiope całkiem możliwe że tak będzie. Zobaczę w sumie. Generalnie mój pobyt w szpitalu zakończy się porodem. Ciekawi mnie jeszcze jak pzu będzie patrzeć na to w kwestii ubezpieczenia za pobyt.

Jak masz fajnego rodzinnego to idź. Mnie by nie wystawił bo na co? Na ciążę nie może.. od tego mam gina, ewentualnie na pziebienie ale pewnie by robiła problemy.

@lenam77 - to ja zaglądam is zukam od Cienie newsa, że już po, a Ty się tam nadal męczysz biedna...

@Antiope - a cóż to jest za test wydolności łozyska? Robili Ci tam coś takiego? Napiszę jak tylko jutro czegoś się dowiem a) w szpitalu, ewentualnie b) w poradni. Planuję pojechać rano, ok 9.00. Słyszałam tylko, że nasz szpital jest mocno obłożony teraz, a po weekendzie pewnie będą mieć masę wypisów. pewnie powiedzą, że im d. truję :p Tak czy siak, dam znać.

@lenam77 - nie no oczywiście, przede wszystkim jesteś pod dobrą opieką, a Maluszek pod nadzorem, ale domyślam się, że skoro ja będąc w domu drobię nogami, to co dopiero Ty tam, jeszcze jak Cię oksy faszerują. Dużo sił i wytrwałości życzę. I zobaczysz, że jutro będziesz tuliła swojego Jana, szczęśliwa jak nigdy :)

@lenam77 męczą Cię, ale jeszcze chwila i utulisz Jana. Twarda babka z Ciebie[emoji9]

A mnie dopadł kryzys wspomiany przez @elifit kryzys poterminowy. Cały dzień śpię lub płaczę na zmianę. Dobrze, że mój mąż zaraz wraca, bo zaraz zgłupieje. Objawów w dalszym ciągu brak. Mój syn za bardzo się zadomowił i nic na to nie poradzę. Myślałam o koktajlu położonych, ale się boję tego stosować.

Miłego wieczoru[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

@Eli nie denerwuj się, najważniejsze, że masz dużą wiedzę, wiesz czego chcesz i świadomie podejdziesz do powitania Lilki ! Wszystko będzie dobrze, niepewność zawsze sieje niepokój, ale masz już duże doświadczenie i jestem pewna, że każda decyzja jaką podejmiesz będzie najlepsza dla Was :)

@Lenam super, że trzymasz emocje na wodzy i starasz się zachować jak najwięcej spokoju, to na pewno dla Was lepsze niż stres, który nigdy nie pomaga w takich sytuacjach :(

reklama
Do góry