tez licze, ze usne bez problemu, strasznie ciezko mi dzisAntiope
Rodzę w Koperniku. Doświadczenia mam jeszcze z Galla 2007, Ujastka 2009 i właśnie z Kopernika 2014. Rozumiem problem z przestrzenią, w sumie zakupu butelki można dokonać w 2 min
Teraz ponad godzinę oglądałam pralko-suszarki… no fajna rzecz powoli się przekonuję, w pon spróbuję ponegocjować cenę i zobaczymy.
Ogólnie mam dość… zjedliśmy obiadek full wypas, dobrze mi w brzuszku i zmęczenie nie rozwala.. już bym się wykąpała i wieczornie zaległa na sofie… jakiś filmik, potem książka i oby przespana noc
reklama
Czarownica3006
Fanka BB :)
Zwróć uwagę na ładowność prania do suszenia i na opcję suszenia żeby było ich kilka. I poczytaj czy nie smierdzi guma ten model jaki chcesz wybrać. Bo czytałam, że niektóre potrafią zasmradzac ubrania przez parę tygodni zapachem palonej gumy. Ja na szczęście tego nie miałamAntiope
Rodzę w Koperniku. Doświadczenia mam jeszcze z Galla 2007, Ujastka 2009 i właśnie z Kopernika 2014. Rozumiem problem z przestrzenią, w sumie zakupu butelki można dokonać w 2 min
Teraz ponad godzinę oglądałam pralko-suszarki… no fajna rzecz powoli się przekonuję, w pon spróbuję ponegocjować cenę i zobaczymy.
Ogólnie mam dość… zjedliśmy obiadek full wypas, dobrze mi w brzuszku i zmęczenie nie rozwala.. już bym się wykąpała i wieczornie zaległa na sofie… jakiś filmik, potem książka i oby przespana noc
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
mojeboje
Ja rowniez bez sily .
Juz walnelam sobie drzemke.
Zalatwilam ze znajoma ktora odbiera swego syna ze szkoly ze odbierac bedzie tez mojego Fifiego wiec nie musze latac po tych schodach. Dzis akurat zadzwonila ze bierze mojego po szkole do siebie bo chlopaki chca sie pobawic.kurde jak cicho w domu az dziwnie.
Wiecie ja to chyba trafilam na zlotego faceta. Moj bardzo mi pomaga w ciazy . Fakt czasami mnie wkurwia ale to naprawde czasami [emoji23]
Codziennie po pracy a wraca o 18 taszczy zakupy zebym miala na nastepny dzien I bron Boze nie musiala latac po schodach I dzwigac. Jak mam w planach Jakis czasochlonny obiad to wieczorem mi przygotuje czesc z tego. Wczoraj np smazyl ok 20 godziny nalesniki bo Dzis beda krokiety [emoji23]. Czasami mi go szkoda .wiem ze wraca zmeczony z pracy a tu jeszcze tyle w domu do zrobienie bo ja nie dalam rady ogarnac.
Ma naprawde dobry kontakt z chlopakami.
Wraca z pracy to maly juz mu daje po zaworach. No I graja w gry albo sie wyglupiaja. Zawsze choc te 30 minut poswieci wieczorem dla młodszego.
Ze starszy tez tam maja Jakies swoje sprawy w ktore ja nie wnikam. Dobry z niego tata.
Rano wstaje 10 minut szybciej aby pojsc do malego do lozka obudzic go do szkoly I poprzytulac sie z nim I tak jest codziennie.
Najbardziej lubie w nim to ze bez okazji tak sam od siebie z nienacka przyjdzie przytuli pocaluje I powie zawsze cos co pozniej powtarzam w myslach z bananem na twarzy.
Wczoraj przyszedl kiedy stekalam jak parowoz szukajac pozycji wygodnie aby sie polozyc przytulil mnie I I powiedzial " boze jak ja cie kocham .urodzisz mi trzecie dziecko" I powiedzial to z takim szacunkiem do mnie ze sie rozplynelam.
Ale po chwili dodalam stekajac[emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]
" I kurrrrr ostatnie bo jak jeszcze raz mnie zaplodnisz to ci zrobie krecenie wora [emoji41][emoji23][emoji6]"
Jestesmy 16 lat ( w lutym stuknie) razem napeawde bardzo Duzo przeszlismy . Wczesne porody , walka o zycie i zdrowie dzieci , meza choroba I 5 operacji a przy kazdej jak sie zamykaly drzwi strach ze juz do nas nie wroci. To wszystko dalo nam mega kopa , strachu i bolu ale nauczylo szacunku do siebie.wiem ze zawsze moge na niego liczyc.
Moze dlatego ze to juz starszy model [emoji6] 75 rocznik. A moze dlatego ze jestem od niego 7 lat mlodsza.
Wiem ze bedzie ryczal jak sie male urodzi .zawsze ryczy. Ale teraz to bedzie dla niego mega doswiadczenie pierwszy raz bedzie przy porodzie a nie pod drzwiach.pierwszy raz dostanie taka szanse. Kto jak kto ale on Zasluzyl na to jako I maz I ojciec.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Pięknie napisałaś, wzruszyłam się. My jesteśmy razem 14 lat i niestety już cały romantyzm przepadł po drodze. Czasami zdarzają się milsze dni i tyle, jakoś się przyzwyczaiłam:/
Lenam: odkąd mi na ostatniej wizycie lekarz powiedział że już blisko i mały może wyskoczyć w każdej chwili, to każdy kolejny dzień kiedy nie czuję żadnych objawów porodu wywołuje u mnie taki sam stan jak u Ciebie. No nic, pozostaje nam czekać i rozkoszowac się ostatnimi chwilami ciszy
Też tak mam. Najpierw bałam się, że znów będzie wcześniak a teraz zaczynam bać się że przenoszę chociaż do terminu jeszcze 13 dni... Tyle że u mnie ma być cesarka i jeśli nie zacznie się akcja przed terminem to potem mnie pewnie potną na zimno a tego bym nie chciała:/ Więc to nie tylko smutek ale też strach. No ale trudno, będzie co ma być.
Ja tak bardzo marze o lampce chlodnego winka.... ale poki co zostaje mi piwko bez alko
Jakieś wina bezalkoholowe podobno też można dostać Ciekawe jak smakują. Też mi się zatęskniło za winkiem, ja to już praktycznie 3 lata obywam się bez wina bo karmiłam, dopiero jak mała podrosła to czasem wypiłam lampkę o bezpiecznej porze.
mojeboje
2 godziny chodzenia, część załatwiłam, część nie ale jak wreszcie dotoczyłam się do domu, to miazga ze zmęczenia
Czy któraś z Was ma może w domu PRALKO-SUSZARKĘ i jest zadowolona albo niezadowolona?
Ola0303 moje terminy to 24.12 (OM), 22.12 (zapłodnienie), 18.12 (USG I) więc ledwie 37 tc zaczęty. Rozmawiałam z koleżanką gin-położnikiem na temat przyjęcia do szpitala w którym ona pracuje, a ja rodzę, że gdyby nic nie ruszało to kiedy mam wpaść więc 19.12 mam uzgodnione przyjęcie na ewentualne wywołanie ( u nich kluczowy jest skończony 39tc liczony od USG I). Więc mam „godzinę zero”, ale biorąc pod uwagę ilości skurczów i to, że nabierają regularności, myślę, że urodzę wcześniej… ale kiedy, nie wiadomo. Generalnie poza aktywnym trybem życia, żadnych rycyn nie planuję
Moje zdanie na temat smoczka – warto go mieć, a czy się go użyje to już kolejna sprawa.. Bobas płacze, kiedy czegoś potrzebuje a) jedzenia b) nowej pieluchy c) przytulenia d) odczuwa dyskomfort (coś go gniecie np. zwinięte ubranie, kolka etc) więc jeżeli zaspokoimy te potrzebny, to nie powinien się drzeć Smoczek może zaburzać komunikację bobas-mama/tata.
Ale nie polecam trzymania przy piersi przez 1-2h „bo odruch ssania” - do tego właśnie służy smoczek i pierś nie jest smoczkiem moje dzieciaki najadały się w 5-15 minut, po czym zabierałam cyce i odkładałam bobasa do spania/leżenia..
Antiope wiesz, w razie zaparć, czy kolek, butelka faktycznie może się przydać – ewentualnie żeby nie uczyć bobasa, że ze smoczka (butelki) łatwiej płynie i żeby nie zarzucił cyca, zawsze można te koperki / rumianki podać łyżeczką… ja akurat przy każdym bobasie stosowałam ziółka, bo była taka konieczność, a że bałam się że łyżeczką za dużo poleję, dawałam z butelki, a karmienie udało się utrzymać do 6miesiąca, 9-miesiąca, 10-miesiąca. Pierwsza córcia musiała być dokarmiana po 4-miesiącu mieszanką bo za mało przybywała i sama zarzuciła cyca, natomiast kolejne dzieciaki odstawiałam ze względu na powrót do pracy...
Ja mam pralko-suszarkę Samsung i też jestem zadowolona, ale mam z niej mniejszy pożytek niż myślałam. Większości rzeczy, które posiadam nie można suszyć w suszarce, albo suszysz na własne ryzyko i i tak muszę posiłkować się zwykłą suszarką (tyle że mam pojemną pionową suszarkę typu tower). Ale to że pralka ma dużą pojemność prania + duża pojemność suszarki + możliwosć wysuszenia części rzeczy np. ręczników w pralko-suszarce rzeczywiście ułatwia życie i suszarka nie zagraca mi mieszkania całymi dniami.
Hej, wróciłam właśnie z ktg serduszko super, Franio krecil się jak nie wiem co, skurcze dosc czeste zapisywaly się nawet na 80 (nie wiem czego )Ale niebolesne dla mnie wiec nie porodowe pani powiedziala bzykac sie 5 razy dziennie. Ona ma zmiane w srode i w sobote. Jezeli do soboty nic się nie rozkreci mam przyjechac rano zrobia mi ktg i pomyśli co dalej zeby jednak nie przenosić bo nie chcialabym
elifit
Moderatorka
Czt jest jakiś powód dlaczego mieliby cię siłą pociąc na zimno po terminie porodu? Bo wiesz że na cc musisz wyrazić zgodę to raz a dwa że jak wszystko jest ok z dzieckiem i z tobą to termin jest abstrakcją? Ciąża może trwać nawet do 14 dni po terminie. Poza tym zawsze możesz poprosić o indukcjePięknie napisałaś, wzruszyłam się. My jesteśmy razem 14 lat i niestety już cały romantyzm przepadł po drodze. Czasami zdarzają się milsze dni i tyle, jakoś się przyzwyczaiłam:/
Też tak mam. Najpierw bałam się, że znów będzie wcześniak a teraz zaczynam bać się że przenoszę chociaż do terminu jeszcze 13 dni... Tyle że u mnie ma być cesarka i jeśli nie zacznie się akcja przed terminem to potem mnie pewnie potną na zimno a tego bym nie chciała:/ Więc to nie tylko smutek ale też strach. No ale trudno, będzie co ma być.
Jakieś wina bezalkoholowe podobno też można dostać Ciekawe jak smakują. Też mi się zatęskniło za winkiem, ja to już praktycznie 3 lata obywam się bez wina bo karmiłam, dopiero jak mała podrosła to czasem wypiłam lampkę o bezpiecznej porze.
♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡
elifit
Moderatorka
Nie wysokość skurczu się liczy a jego długość. Czyli długie 80tki robią robotę.Hej, wróciłam właśnie z ktg serduszko super, Franio krecil się jak nie wiem co, skurcze dosc czeste zapisywaly się nawet na 80 (nie wiem czego )Ale niebolesne dla mnie wiec nie porodowe pani powiedziala bzykac sie 5 razy dziennie. Ona ma zmiane w srode i w sobote. Jezeli do soboty nic się nie rozkreci mam przyjechac rano zrobia mi ktg i pomyśli co dalej zeby jednak nie przenosić bo nie chcialabym
Na kiedy masz termin? Ciekawe jakie sposoby ci pani proponuje .. pewnie rycyna.
♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡
Mamajasia25
Zaangażowana w BB
Ja też czuje ze przenosze.... Dziś dwa razy spacerowalam, odkurzylam starlam kurze podłogi wymyte.. i szczerze ? Czuje się lepiej. Jasiek się chyba ulokowal na amen... W poniedziałek lekarz to zobaczymy co powie bo mam jakieś bakterie w moczu a one zatruwaja i cos mówił że być może trzeba bedize szybciej skończyć ciążę bo nie zdrowo dla maluszka . Ale termin i tak mija w piątek... A ja nie czuje nic !Hej, wróciłam właśnie z ktg serduszko super, Franio krecil się jak nie wiem co, skurcze dosc czeste zapisywaly się nawet na 80 (nie wiem czego )Ale niebolesne dla mnie wiec nie porodowe pani powiedziala bzykac sie 5 razy dziennie. Ona ma zmiane w srode i w sobote. Jezeli do soboty nic się nie rozkreci mam przyjechac rano zrobia mi ktg i pomyśli co dalej zeby jednak nie przenosić bo nie chcialabym
Mamajasia25
Zaangażowana w BB
O kurcze! Kiedy ja ostatnio wymiotowalam... za to wymeczylam się przez 2 miesiące bo od 2 do 4 miesiąca codziennie po kilka razy... Pojechałam do Belgii w połowie 4 miesiąca i tam mi wszystko minęłomy siedzielismy u rodzicow, zrobilismy zakupy, nazarlam sie cuksow i bede chyba rzygac niedobrze mi, ale siegam po kolejne
reklama
U mnie wymioty trwały od 7 do 23tc nie chce tego wspominać....O kurcze! Kiedy ja ostatnio wymiotowalam... za to wymeczylam się przez 2 miesiące bo od 2 do 4 miesiąca codziennie po kilka razy... Pojechałam do Belgii w połowie 4 miesiąca i tam mi wszystko minęło