nie martw sie na zapas, mysl pozytywnieWszyscy się rozpakowuja. Aż zaczynam się bać.
Trzymajcie się dziewczyny jak najdłużej.
Wczoraj na forum bliźniaków były dwie informacje. Jedna mama straciła jedną z bliźniaczek. Płuca jej się nie rozwinęły a najgorsze jest to że miała jednojajowe i druga córka przypomina jej o stacie bo są identyczne.
Druga mama też urodziła i też jedno dziecko ma problemy. Przywieźli je do innego szpitala bo nie mieli sprzętu aby ratować dziecko i teraz każde dziecko w innym szpitalu
Zaczynam się obawiać, że u mnie też coś będzie nie tak z jednym z dzieci.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Wiem wiem, widzialam na fb. Moze sie uspokoi u niej wszystko i nie urodzi jeszcze. W każdym bądź razie trzymam za nią i jej synka kciukiI myślę że chciałbyśmy wiedzieć kiedy któraś trafia do szpitala choćby po to by się nie martwić i zaoferować wsparcie.
Daarika teraz potrzebuje kciuków.
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
kluc mnie nie kluje, ale czasami takie ciagniecie czujeDziewczyny a uczucie klucia w pochwie jest normalne ? Jak mala sie ruszy to czuje jakby klucie nigdy nie mialam czegos takiego dlatego pytam
LisiaMama
Fanka BB :)
Grupa wsparcia - tez dobra sprawa. Ja tam sie o nic nie martwie, nastawiam sie, ze mala bedzie zdrowa i sliczna, a porod krotki i bez komplikacji [emoji23] jedyne, o co sie boje to, ze moj bedzie wtedy w pracy (delegacje), choc to okres swiateczny, wiec moze sie uda
I takie podejście lubię, bo jest ono całkowicie zgodne z moim własnym podejściem do życia [emoji16] mimo, ze 1/3 ciąży spędzam całkiem sama, wiec wszystkie obowiązki mam na głowie, sama ogarniam lekarzy, badania, szkole rodzenia, codzienne zakupy, gotowanie, sprzątanie i jak sie złe czuje to nawet szklanki wody nie ma mi kto podać to cały czas zachowuje optymizm, bo chyba bym bez tego zwariowała [emoji6]
Rozumiem całkowicie, ze inni maja inne sposoby na rozładowanie emocji i wola sie wyżalić i nie mam z tym najmniejszego problemu! Wręcz chętnie pocieszę, wesprę dobrym słowem i podzielę sie własnym optymizmem! Zastanawiałam sie tylko czy takie nakręcanie sie wzajemnie nie przynosi wiecej szkody, ale skoro uważacie, ze nie to ok [emoji6]
W żadnym razie nie chodziło mi tez o osobiste historie, a raczej te zaczerpnięte z internetu czy programów o porodach [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
czytam i nie wierze, mamy chory kraj i zachowanie szefa to skandal, mam nadzieje, ze maz szybko znajdzie nowa prace...aaaa i prawda jest taka, ze im maz sie bardziej stara to chyba tym bardziej szef kombinuje jak by tu klode podlozyc dokladajac mu pracy, nie dajcie sie... a ta pensja to kpina, dobrze, ze masz macierzynski, ale kuzwa zyc trzeba!!! szefuncio oczywscie uwaza chyba inaczej....i Wy uczciwi ludzie dostajecie za dobroc i oddanie ehhh szkoda gadacIzulka oby to nie były wody, w aptece można takie wkładki lub paski kupić by sprawdzić. Trzymam kciuki.
A u nas....
Mąż z pracy wrócił wściekły.
Szefu wkurzył się bo kilka lebkow się upilo. Przemycali wódkę w różowej oranzadzie i mój M tego nie zauważył. No nie będzie przecież każdej wody czy soku wąchal ludziom przed pracą czy w jej czasie. W efekcie mój M zobaczył że jakoś robota zwolniła. Akurat szef przyjechał z alkomatem i wyszło że pili. Mojemu się oberwało. Szef powiedział że nikt dzisiaj kasy nie dostanie i mój M też i mają w poniedziałek przyjechać (a w te sobotę mieli robić by poniedziałek był wolny).
I mojemu M oberwało się że robota dzisiaj wolniej szła. Na dodatek powiedział że zadzwoni po jego ojca by ten przyjechał i opierdolil mojego M. Nosz kur.... Co to wywiadówka by rodziców wolac? Popieprzylo dziada czy co????
Mój mąż wkuty bo robota dobrze idzie a szefu dopieprza się i potrąca wszystkim z dniówki. Jak wypłata będzie 1200zł to będzie dobrze. Sprzęt zabiera, mój M chodzi po wsi i rolników prosi o pożyczenie przyczepy bo szef żałuję. Ma tylko dwie rączki i wypożyczony ciągnik a szef żąda by rowy kopali bez koparki na głębokość 1,5 metra na szerokości 1 km.
No ludzie w 5 osób nie dadzą rady!!!!
To tak jakby pisać pracę jednocześnie na 5 komputerach i oddać w tym samym czasie.
Nie wiem do czego to porównać.
Mąż wściekły wrócił, łzy w oczach, psycha siada, zapieprza 11 godzin dziennie, dojeżdża 50 km w jedną stronę....
I po cholerę bylo robić inżyniera....
majka23x
Wiadomo, jesli u ktorejs jest gorzej to niech pisze, po to tu jestesmy! Ja np ciagle marudze, ze utknelam w szpitalu i dziekuje za slowa otuchy ale tez uwazam, ze nakrecanie sie historiami z internetu, by moze wyssanymi z palca jest bez sensu i osobiscie nie mam ochoty tego robicI takie podejście lubię, bo jest ono całkowicie zgodne z moim własnym podejściem do życia [emoji16] mimo, ze 1/3 ciąży spędzam całkiem sama, wiec wszystkie obowiązki mam na głowie, sama ogarniam lekarzy, badania, szkole rodzenia, codzienne zakupy, gotowanie, sprzątanie i jak sie złe czuje to nawet szklanki wody nie ma mi kto podać to cały czas zachowuje optymizm, bo chyba bym bez tego zwariowała [emoji6]
Rozumiem całkowicie, ze inni maja inne sposoby na rozładowanie emocji i wola sie wyżalić i nie mam z tym najmniejszego problemu! Wręcz chętnie pocieszę, wesprę dobrym słowem i podzielę sie własnym optymizmem! Zastanawiałam sie tylko czy takie nakręcanie sie wzajemnie nie przynosi wiecej szkody, ale skoro uważacie, ze nie to ok [emoji6]
W żadnym razie nie chodziło mi tez o osobiste historie, a raczej te zaczerpnięte z internetu czy programów o porodach [emoji6]
A powiedz, kiedy Twoj juz bedzie w domku i na kiedy masz termin?
daj znac potem jeszcze czy nadal spokoj ze skurczamiDziekuje dziewczyny za kciuki, narazie skurcze sie uspokoily i mam nadzieje ze tak zostanie
LisiaMama
Wiadomo, jesli u ktorejs jest gorzej to niech pisze, po to tu jestesmy! Ja np ciagle marudze, ze utknelam w szpitalu i dziekuje za slowa otuchy ale tez uwazam, ze nakrecanie sie historiami z internetu, by moze wyssanymi z palca jest bez sensu i osobiscie nie mam ochoty tego robic
A powiedz, kiedy Twoj juz bedzie w domku i na kiedy masz termin?
Z ostatniego USG na 4 grudnia, a m wraca za dwa tygodnie juz [emoji4] i bardzo dobrze, bo juz naprawde ciezko czasem wstać z kanapy nie mowiac o przytarganiu zakupów [emoji12]
Ale jak wróci to bedzie miał takie wyrzuty sumienia, ze mnie na tyle czasu zostawił, ze wykorzystam to na maksa [emoji16]
reklama
moj mowi, ze doczekac sie nie moze, im blizej porod tym bardziej nakrecony chodziZ ostatniego USG na 4 grudnia, a m wraca za dwa tygodnie juz [emoji4] i bardzo dobrze, bo juz naprawde ciezko czasem wstać z kanapy nie mowiac o przytarganiu zakupów [emoji12]
Ale jak wróci to bedzie miał takie wyrzuty sumienia, ze mnie na tyle czasu zostawił, ze wykorzystam to na maksa [emoji16]