reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Mój przedszkolak już się smarka. Daję mu tran w sezonie przeziębieniowym.

Zu mi posikała wczoraj materac gdy wyjełam ją z kąpieli.. śmierdzi mi wszystko mam dość już tych smrodów najpierw dywan teraz materac :(

Grypy nie miałam od jakiś 15 lat. Uważam więc że szczepienie mi nie potrzebne tym bardziej że większość moich starszych znajomych z pracy po zaszczepieniu przeszła okrutną grypę.

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja nie bylam karmiona piersią i jestem normalna [emoji23] w dodatku bylam wczesniakiem, budzonym co 3 godziny na jedzenie i "dokarmianym" glukozą. Takie czasy, tak tutaj akurat bylo. Mama mnei zostawiala od pierwszych dni z babcia i szla do pola plewic lub cos tam, nie miala czasu mnie karmic piersia. Jakos nigdy nie miałam o to zalu [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba większość dzieci z naszego pokolenia tak było chowanych. Takie były czasy. Co nie oznacza że zamierzam powielać tamte zwyczaje.
Mam nagrane na komunii jak moja babcia karmi mojego półrocznego brata rosołem. Hardkor [emoji21]

cb7wugpju04jz4q8.png

Witam się w ten gorący dzień. Dzisiaj z racji pięknej pogody po południu chyba wybierzemy się nad morze, teraz dla mnie za gorąco;)
Co do izolowania dziecka, to każdego osobista sprawa, ja synka nie będę na pewno izolować, byłoby mu przykro, ale tak jak mówię, każdego decyzja..

Mam plame krwi.

Jadwiga nie zastanawiaj się tylko jedź na ip, trzeba koniecznie sprawdzić co się dzieje.

A co do kp nie kp szczepień nieszczepień itp itd. Każda z nas ma swoje zdanie, szanujmy je. Możemy dyskutować ale nie oceniać czy potępiać.
Najlepiej jest zebrać kilka opinii i zrobić tak jak podpowiada intuicja. W dobie internetu często zapomina się o niej. To że dane rozwiązanie sprawdza się u kogoś nie znaczy że sprawdzi się u cb. Peace & love

cb7wugpju04jz4q8.png

Jadwiga i jak teraz? Dalej masz plamienie? twardnieje Ci brzucho? Ja ostatnio tez mialam malutkie plamki krwi i lekarz mowi ze to dlatego ze moja szyjka jest miekka i przy chodzeniu sie tak robi.

W ogole to dostalam zelazo od gina bo mi po tych szpitalach hemoglobina spadła. Zawsze mam ładnie okolo 14 a teraz 11. No i w tym zelazie jest podowjna dawka kwasu foliowego o czym mi nie powiedzial. Ja biore witaminy femibion od 12 tyg i tam tez jest sporo. Jak myslicie odstawic chyba ten femibion na czas przyjmowania tego zelaza? Dopiero za tydz moge sie go zapytac jak z urlopu wroci a nie chce przedobrzyc

Jadwiga moze pojedz do szpitala? Lepiej sprawdzic co sie dzieje.

Bonusowa ty nie szalej ;) jak bede chciala sie szczepic w ciazy czy po ciazy to to zrobie wiec wiesz. Ty jestes beton kp a ja beton jesli chodzi o moje zasady. W ogole w 98 % popieram Twoje poglady i uważam ze dobrze piszesz ale do suki w ciazy to ty mnie tu nie porównuj. Synek urodzil sie zdrowy a ja przez cala ciaze nawet kataru nie zalapalam więc uwazam ze dobrze zrobilam. Zreszta u nas prowadza ciążę w ten a nie inny spodob i majac lat 23pewnych rzeczy nie bylam swiadoma i ufalam lekarzom. Teraz trochę inaczej do tego podchodZę. Co wiecej nie wiem czy sobie wyobrażasz ile osób żyje w Zaglebiu Rury i jakie mieszanki narodowosci tu sa. Wlosy mi dęba stają jak widze co po niektórych ludzi z ktorymi mam kontakt. Po wyjsciu z tranwaju czy metra czasami mam ochote sie cała zdezynfekowac. Nie obrazajac tych ludzi oczywiscie ale poziom higieny nie jest proporcjonalny do poziomu rozwoju panstwa. Podsumowując przyjmuje Twoja opinie do wiadomości ale porownania masz do d... szczerze mowiac

Anetko kochana! Źle mnie zrozumiałaś! Ja nie porównuję Ciebie do suki no sorry! Ciąża to stan wyjątkowy - wszelkie leki jakie zażywamy, to co jemy ma wpływ nie tylko na nas ale na życie które w sobie nosimy. I tak samo jest u każdego innego ssaka. Mnie szokuje tylko to, że jak szczepiłam dzieci to niewiele mi mówiono o możliwych skutkach ubocznych, a weterynarz kazał siedzieć ze szczeniakiem pół godziny w gabinecie po szczepieniu p/ko wściekliźnie w razie jakiegoś ataku itp. Tak samo suczki szczennej mi nikt nie zaszczepi ani nie odrobaczy bo to chemia i może źle wpłynąć nie na nią przecież ale na szczeniaki. Takie rzeczy BEZPIECZNIEJ robić przed ciążą a nie w jej trakcie. Ja juz kiedyś pisałam - nigdy nikogo nie namawiam do zaprzestania szczepień czy leczenia konwencjonalnego bo każdy sam potem boryka się ze skutkami swoich decyzji. Ale poszerzanie wiedzy jest ważne i tylko to miałam na myśli. To nie był atak. Wiadomo, że większość osób ufa lekarzom, wiec jak ci coś proponują to chcąc dobrze się zgadzamy. Także to było raczej w stronę lekarzy a nie Ciebie. Nikt przecież nie testuje szczepień na ciężarnych więc ich bezpieczeństwo w tej kwestii jest jeszcze bardziej wątpliwe niż w przypadku dzieci. Pomijając, że szczepionki nie są lekami więc nie muszą być aż tak dobrze przebadane niestety.
Serio przepraszam Cię, jeśli Cię uraziłam - nie miałam tego na myśli. Czasem jak piszę długiego posta to już nie pamiętam do czego zmierzałam i tym samym może wyjść nie tak jak powinno [emoji6] Peace [emoji111]

Mój przedszkolak już się smarka. Daję mu tran w sezonie przeziębieniowym.

Zu mi posikała wczoraj materac gdy wyjełam ją z kąpieli.. śmierdzi mi wszystko mam dość już tych smrodów najpierw dywan teraz materac :(

Grypy nie miałam od jakiś 15 lat. Uważam więc że szczepienie mi nie potrzebne tym bardziej że większość moich starszych znajomych z pracy po zaszczepieniu przeszła okrutną grypę.

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja tez slyszalam ze po takim szczepieniu przechodzi sie grype jeszcze gorzej (na pewno nie wszyscy;))

Moja tez juz byla chora (dalej kaszle), a starsza tez juz zaczyna kaszlec.. standard [emoji23]

Podobno soda pomaga na "zapachy" ale nie jestem pewna, musialabys na necie poczytac. A nie dasz rady wystawic dywanu i materaca na slonce ? Nie wiem jak u Ciebie, ale u nas dzis jest baaardzo goraco.

Ja tez slyszalam ze po takim szczepieniu przechodzi sie grype jeszcze gorzej (na pewno nie wszyscy;))

Moja tez juz byla chora (dalej kaszle), a starsza tez juz zaczyna kaszlec.. standard [emoji23]

Podobno soda pomaga na "zapachy" ale nie jestem pewna, musialabys na necie poczytac. A nie dasz rady wystawic dywanu i materaca na slonce ? Nie wiem jak u Ciebie, ale u nas dzis jest baaardzo goraco.

Soda soda zaraz pójdzie w ruch :) słońce nie pomaga na zapach :/ w pn babka mi wypierze dywany bo w pt nie była bo przecie wody nie było.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama

Tak soda na smród moczu i to nie dziecięcego a psiego [emoji23] jak mi pies zasikał kanapę to tylko woda z octem a potem soda wtarta i odkurzona pomogły.

Do góry