reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
aha zapomnialam pisac...wczoraj postawilam sie bratu i bratowej,ona probowala na mnie wywrzec obietnice, ze bede co drugi dzien na l4 w pracy a ja powiedzialam, ze nie ma takiej opcji!!! a ona mowi, ze ona jezdzila oki mogla jak mialam duza dostawe lub cos a ja mowie, ze to jest twoj sklep to se przyjezdzalas, ja jestem pracownikiem i nie bede jezdzic bo ty chcesz, oburzyla sie a ja mowie nie probuj zadnej gadki bo na mnie to nie dziala...a brat mowi Boze pani Iwonka zginie jak przyjdzie towar, zeby ceny porobic i w system wklepac a ja mowie to niech wtedy zadzwoni to ja podjade jej pomoc, ale tak bez okazji jezdzic nie bede, bo tez chce odpoczac...bratowa jest wsciekla, ale coz, ja mam to gdzies

Świetna postawa! Bardzo dobrze zrobiłaś i bardzo dobry argument z tym, ze to jej sklep [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Taki zapinany koniecznie z zamkiem odsuwanym od dołu do góry.
U mnie na mieszkaniu tem. ok 24 C więc myślę, że nie zmarznie. A po kąpieli to rączki dawałam ciasno przy ciele w pieluszce to było ciepło. Zawsze można dodatkowo okryć kocykiem.
moj gadal, ze kupi farelke, zeby dodatkowo grzac na czas kapieli, bo tak moja bratowa robi, ale ja sama nie wiem

Dzień dobry!

Ależ ruszyłyście z postami od rana ;) a ja dzisiaj znowu sama w domu.. mąż mój do pracy chodzi co drugi dzień na 24h, to się obijam w samotności ostatnio. Pogoda za oknem wygląda na przyjemną. Nie jest za gorąco i nie pada. Mam las kolo domu, więc może jak za starych dobrych czasów wezmę aparat i ruszę w nieznane ;)
Ja tez tu mam stawy i las, mamy nawet swoj las i dwa stawy, jeden wlasnie polozony w naszym lesie i jest tam pieknie, jak znajde zdjecie to wstawie [emoji6] chodzimy tam nie raz na spacery, ale dosc daleko jest niestety i ja sama sie boje isc bo u nas w lasach sa lisy i zdarzają sie dziki.
A tak poza tym to tez uwielbiam robić zdjecia [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

O właśnie! Te rękawy, bo wszędzie, pewnie z powodu sezonu letniego widzę tylko te bez rękawów. Tak sie zastanawiałam czy dziecko w tym nie zmarznie jednak zima

chyba zależy ile masz stopni w chacie. Optymalnie mówią o 19-20 st w sypialni ale u mnie nie da sie zejść ponizej 22st.

Lenam Puzyna na konsultacje do porodu sn po cc, jako lekarz to nie wiem.

Dziewczyny co polecacie do spania dla noworodka? Rożek, śpiworek? Cos pod główkę czy jednak nie? Spotkałam sie juz z milionem teorii i w koncu nie wiem co wybrać...

Ja daje ta cieniutka podusie i dziecie bedzie spalo w rozku. Ale sa tu mamy ktore absolutnie podusi nie daja [emoji6] kwestia podejscia i co mama to opinia [emoji6] sama zobaczysz po dziecku co i jak i bedziesz wiedziala co masz zrobic :)

reklama
Właśnie ja czytałam, ze na początek dobry jest rożek, bo śpiworek to tak od 3 mca życia, nawet jak sie je przegląda na stronach to często jest informacja, ze od 3 mca. Dzis jednak dziewczyny na zajęciach mówiły, ze położna doradzała im śpiworki, a nie rożki, bo w rozku dziecko sie odpaza... Zwariować można juz [emoji6] podpytam jeszcze swoją położna na szkole rodzenia

Mi sie nigdy w rozku dziecko nie odpazylo, a do 3 mc wlasnie w rozku spaly oby dwie corki [emoji6]

Do góry