elifit
Moderatorka
Dzień dobry
Lux więcej asertywności w stosunku do szwagierki. Kto jest teraz najważniejszy w twoim życiu?
Lux więcej asertywności w stosunku do szwagierki. Kto jest teraz najważniejszy w twoim życiu?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja sama chcialam pracowac do konca sierpnia, ale ja mam daleko do pracy, nie mieszcze sie jak za kierownica a jak odsune siedzenie to kuzwa nie siegam pedalow, puchna mi nogi, plecy bola lekko, ale bola, i ja sie pytam czy ja nie mam prawa odpoczac bo pracuje u rodziny?!Dobra rada - nie jest to Twoja firma i odpuść sobie troszkę. Bo z tego co piszesz to oni Cię jakoś mega nie doceniają że z brzuchem dalej tam jest i tyrasz nawet soboty! Mówię to z własnego doświadczenia. Będąc z córką w ciąży pracowałam do 9 mca - praca biurowa ale i szkolenia na ok 100os raz w tyg. Między czasie rzygalam jak kot ale głupio było mi wziąć l4 bo pracowałam u rodziny. Przeciąganie mnie z l4 az do 9mca bo że ta nowa dziewczyna sobie nie poradzi... Jak już definitywnie w ostatnim mcu powiedziałam że koniec idę na wolne to była obraza, do samego porodu dzwonili do mnie codziennie jak się coś robi (nie słuchali mnie jak tlumaczylam), zarzucali że coś źle było zrobione albo nie zrobione... masakra 1 słowem i do dziś pluje sobie w brodę że na jaką cholere męczyłam sie tak 9mcy jak mogłam iść polezec w domu. Co się później okazało za ten 1 mc na l4 miałam większą wypłatę niż normalnie bo średnia z premii mi wyszła dobra
Także Lux wrzuć na luzzz !
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Otóż to! Bądź twarda!no moj tata tez mi trul, ze mam jeszcze pierwsze dni wrzesnia zajedzac do sklepu!!! ja sie wydarlam i mowie bratowa jak poszla na l4 to ja zostalam sama i nikt sie nie martwil czy dam rade, wiec dlaczego ja mam sie martwic o kogos? teraz liczy sie synus i ja potrzebuje odespac i odpoczac, mam do tego prawo, raport pojade jej zrobic, wiadom zajade tam se w odwiedziny zobaczyc, ale nie bede tam po kilka godzin siedziec zeby jej pilnowac o nie!!!!
bratowa mi mialczy, ze bedzie musiala przyjezdzac to jak bedzie wozic corke do szkoly a ma jeszcze ta malutka i co ona z nis zrobi? ja mowie jak to co? mala w fotelik a Ty obserwuj pania Iwoke i jesli czegs nie wie to ja poczucz lub wytlumacz, Ty bedziesz codziennie w tej miejscowosci a ja musze dojechac ponad 20 km w jedna strone a za paliwo nikt mi nie zwroci
ja sama chcialam pracowac do konca sierpnia, ale ja mam daleko do pracy, nie mieszcze sie jak za kierownica a jak odsune siedzenie to kuzwa nie siegam pedalow, puchna mi nogi, plecy bola lekko, ale bola, i ja sie pytam czy ja nie mam prawa odpoczac bo pracuje u rodziny?!
no ja to samo im powiedzialam, ze ciekawe co by zrobili jak bym musiala przelezec ciaze...moj brat zamikl, bratowa tezLux ta dziewczyna sobie poradzi, bo jak kiedyś mój ojciec powiedział:
" Niedźwiedzia nauczyli tańczyć na beczce to każdy jest w stanie nauczyć się nowych rzeczy". Taka prawda, nie ma ludzi niezastąpionych. A jakbyś trafiła do szpitala na kilka MC? Uwierz mi szybko by sobie poradzili. Forma nie upadnie, firmy nie zamkną.
ja autem jezdze, ale meczy mnie juz to, bo te 20 km to duzo jak sie ma spuchniete nogi i nie mozna w jednej pozycji wysiedziecTez mam ten problem z dojazdem do pracy. Czy to pociągiem czy samochodem zabiera mi około 1,5h do tego praca mocno stresująca, a pojawiło sie kilka problemów zdrowotnych, maz wyjechał i ostatecznie jestem na zwolnieniu. Na szczęście pracodawca nie robi z tego problemu, jak na razie, zobaczymy co bedzie po powrocie [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom