reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Dzień dobry:) powiem wam, że nie chce mi się już pracować. 1września idę na zwolnienie. Zajmę się mebelkami dla Jasia i wyprawką.
Rano na dzień dobry dwa kopniaki w brzuch i syn mnie na nogi postawił :)
Z tym wyborem imienia to każdy ma coś do powiedzenia, każdy ma pomysł, a ja mam to centralnie. To mój syn i imię wybiorę mu z mężem. Jan Mieszko pozdrawia ciocie prosto z brzucha:) miłego dnia mamy.
no to idziemy jednego dnia na l4 :)

Hej. Ja też jestem pochłonięta remontem, ale już prawie koniec, małe poprawki zostały, typu listwy w korytarzu, lampy, wieszaki, lustro :) Pokój Małej prawie gotowy, ale nie mam zamiaru narazie się zabierać za układanie, stoi wytapetowany, wszystko wymyte, ale łóżeczko, przewijak i reszta jeszcze w pudłach. Wezmę się za to w październiku.

Jeśli chodzi o imiona, to normalnie dziw mnie bierze, że ludzie to komentują. Ostatnio koleżanka do mnie mówi, nie , nie Apolonia nie ładne, daj inaczej.. Myślałam, że za przeproszeniem je bne. Mówię, że będzie miała swoje dziecko to je nazwie jak jej się bedzie żywnie podobać... Nie wiem, ludzie serio myślą, że przez ich komentarz na NIE, rodzice zmienią wymarzone imię dla wymarzonego dziecka? Nie rozumiem.
Ja tez juz w koncu wszystko ogarnelam, szafka dla malucha gotowa i juz powoli cos tam ukladam [emoji6] maz juz chce lozeczko poskladac, ale ja jakos coagle mam opory. Moze po usg 16 zmienie zdanie [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nową mamę. ;)

Mam pytanie do mam z łożyskiem na ścianie przedniej wysoko. Zaczęłam wczoraj 23 tydzień i ruchów jak nie było tak nie ma. Znaczy jedno do trzech delikatnych muśnięć w ciągu dnia. Nie ma kopów, falującego brzucha. Lekarz powiedział, że jak urośnie bardziej to wyjdzie poza łożysko po prostu i będzie czuć delikatnie, ale prawdopodobnie nie będę czuła ruchów. Miałyście tak?
Ktoras z dziewczyn tutaj tak miala, bez obaw [emoji6] ja nie pomogę bo ja mam nisko i z tylu

I ja sie witam po weekendzie.
Zabralismy wczoraj bo z pogoda sie udalo malego na basen.musimy mu teraz organiziowac czas bo sie bida nudzi I teskni za Patrykiem.
Jak tak patrze na moich chlopakow to Mysle ze dobrze ich wychowuje. Mimo jak dzieci kloca sie I bija ale widzę jak jeden za drugim jest jak tesknis za soba jak sie kochaja. Mimo iz roznica miedzy nimi 8 lat.
Oby kurde tak tez pozniej za soba byli.

Jezuuuuu juz sie srody doczekac nie moge. Jeszcze dwa dni I zobacze mojego malego ktosia ktory moze wkoncu da sobie poogladac krocze zeby biedna matka wiedziala juz co dalej z wyprawka .

Male kopalo tak ze az czasami nieprzyjemnie gdzies na dole az sie balam ze popuszcze wczoraj [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] a Dzis juz kolo pepka mnie rozciaga co tez daje dziwne uczucie.
A to dopiero poczatki.
Bola mnie nogi dokladnie stopy jak dluzej postoje I kregoslup. Maz sie smieje ze ciezaru moje biedne kosci nie wytrzymyja [emoji23][emoji23][emoji23]
No I zaczelam znowu miec zsanie budze sie glodna o 5 rano [emoji33] cos czuje ze bedzie mnie znowu duzooooo

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No ja juz 62 waze, srednio na 3 tygodnie przybieram 2 kg wiec ciut za duzo, ale moze sie to przystopuje [emoji6]

Mi tez jest ciezko wstawac itd. Nie moge usiedziec w miejscu tylko ciagle zmieniam pozycje bo ciagle mnie cos boli.. a to ledwo polowa minęła hehe

No kurcze oby juz Ci sie udalo poznac plec [emoji6]

Ja rano wstaje z popuchnietymi dloniami. Mysle ze te nerki mi sie odzywaja..

Słyszałam o Motherhood same dobre opinie :) i chociaż dostałam od męża już jakiegoś rogala, to chyba się na nią skuszę jeszcze. Ostatnio mam straszne problemy ze spaniem. Mam dość specyficzną budowę ciała i od zawsze wystają mi biodra, ale teraz, gdy w nocy prawie cały mój ciężar się na nich opiera, dostaję szału :/ nie mogę leżeć momentami na boku, bo tak mi się kości dają we znaki. Na plecach nigdy nie umiałam spać, a na brzuchu... same wiecie[emoji14]nie wiem czy taki rogal mi pomoże tak jak bym tego oczekiwała, bo jednak biodra wciąż się tam stykają z powierzchnią spania, ale jestem gotowa spróbować.
Ja pod brzuch podkladam podusie i troche odciazam reszte ciala [emoji6]

No ja juz 62 waze, srednio na 3 tygodnie przybieram 2 kg wiec ciut za duzo, ale moze sie to przystopuje [emoji6]

Mi tez jest ciezko wstawac itd. Nie moge usiedziec w miejscu tylko ciagle zmieniam pozycje bo ciagle mnie cos boli.. a to ledwo polowa minęła hehe

No kurcze oby juz Ci sie udalo poznac plec [emoji6]

Ja rano wstaje z popuchnietymi dloniami. Mysle ze te nerki mi sie odzywaja..

62 kg ? O jej, malusio. Ile masz wzrostu? Ja już prawie 70kg!

reklama
Do góry