reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Tez dodawalam imbir na mdlosci do herbatki, na pewno bylo troszkę ulgi po nim.

Ja tez planuje pic herbatke z lisci malin pod koniec ciazy, wlasnie tak 35/36 tydzien.

A propo lisci malin, to powiedzcie mi, bo my mamy swoje maliny, i czy ja moge te liscie zerwac i ususzyc na zime czy to sa jakies specjalne i takich "domowych" nie mozna ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę, że można

reklama
Współczuję kochana ze tak sie meczysz. Ja tylko rano musze szybko zjesc bo paw murowany a potem juzok

Od którego tygodnia liczysz 5miesiac? Ja jutro zaczynam 18 tydz. Czy to juz 5miesiac?

Ja sobie licze tak:

12 marca mialam ostatnia @, wiec 12 kwietnia minal miesiac, 12 maja 2 miesiace, 12 czerwca 3 miesiace, wiec jestem w czwartym miesiacu [emoji6]

Bo tak to ciezko siw doliczyc bo ciaza trwa 9 mc ale jakby to dzielic po 4 tygodnie to wychodzi 10 mc teoretycznie, wiec ja licze po swojemu [emoji6]

witam nową mamę :) też mam 31 tat.

dzwoniła właśnie jedna z moich 3 sióstr i powiedziała, że w ciąży jest. Termin ma na walentynki-14 lutego.. :) Cieszę się ale jakoś tak smutno mi się zrobiło. Ona w 8 tygodniu i z jednym dzieckiem a ja z dwoma w brzuchu i jeszcze w pracy. U nich wyczekane drugie dziecko. Czekali na nie 4 lata. Fajnie. U nas ot tak za pierwszym razem i to jeszcze drugie w gratisie. Nie wiem co ze mną się dzieje. Doła podłapałam :(
Powinnas sie cieszyc tez swoim szczesciem [emoji6] bo masz podwojne !

hormony :( nie mysl tak o sobie, u nas tez bedzie po moim porodzie dzidzia bo mojej mamy siostra najmlodsza urodzi drugie i ja sie ciesze, bo lubie jak sie rodza w rodzinie dzieci. To dziala tak, ze jak nam sie nie uklada lub cos nas zaskakuje to zycie innych ludzi, gdzie im sie uklada tak jak nam mialoby sie ukladac jest powodem do zazdrosci i to normalne :)
My mamy duza rodzine i u nas tez ciagle sie dzieci rodza, tak srednio raz na pol roku [emoji6]

Ja sobie licze tak:

12 marca mialam ostatnia @, wiec 12 kwietnia minal miesiac, 12 maja 2 miesiace, 12 czerwca 3 miesiace, wiec jestem w czwartym miesiacu [emoji6]

Bo tak to ciezko siw doliczyc bo ciaza trwa 9 mc ale jakby to dzielic po 4 tygodnie to wychodzi 10 mc teoretycznie, wiec ja licze po swojemu [emoji6]

Ha ha ja też albo tak albo odejmuję od przewidywanego terminu porodu. Między jednym i drugim jest 7 dni różnicy ;)

Dziewczyny nie chcę się mądrzyć, ale picie naparu z liści malin w 36tc czy później nic już nie pomoże - chyba, że psychicznie. Jak każda naturalna metoda potrzebują czasu aby zadziałać. Tak samo wiesiołek - nie wpłynie znacząco na szyjkę brany dopiero w terminie albo co gorsza, od 41tc. Ja nie mówię o ciążach z komplikacjami, zagrożonych przedwczesnym porodem, jak szyjka się skraca czy rozwiera. Ale jak jest wszystko książkowo to można spokojnie już wcześniej ;)

Ja sobie licze tak:

Ha ha ja też albo tak albo odejmuję od przewidywanego terminu porodu. Między jednym i drugim jest 7 dni różnicy ;)

Dziewczyny nie chcę się mądrzyć, ale picie naparu z liści malin w 36tc czy później nic już nie pomoże - chyba, że psychicznie. Jak każda naturalna metoda potrzebują czasu aby zadziałać. Tak samo wiesiołek - nie wpłynie znacząco na szyjkę brany dopiero w terminie albo co gorsza, od 41tc. Ja nie mówię o ciążach z komplikacjami, zagrożonych przedwczesnym porodem, jak szyjka się skraca czy rozwiera. Ale jak jest wszystko książkowo to można spokojnie już wcześniej ;)

Dziewczyny mam do Was pytanie, bo część z Was wspomina o tym, że spotyka się z położnymi. Ja do tej pory nie wiedziałam się ani razu z położną. Czy już powinnam mieć wybraną położną, czy mam jeszcze na to czas? Jak to powinno wyglądać. To jest moja pierwsza ciąża i jestem w tych tematach jeszcze zielona:oops:

Dziewczyny mam do Was pytanie, bo część z Was wspomina o tym, że spotyka się z położnymi. Ja do tej pory nie wiedziałam się ani razu z położną. Czy już powinnam mieć wybraną położną, czy mam jeszcze na to czas? Jak to powinno wyglądać. To jest moja pierwsza ciąża i jestem w tych tematach jeszcze zielona:oops:
ja sie nie spotykalam z polozna i nie wiem kiedy to nastapi, ale jade niedlugo obejrzec szpital, w ktorym chce rodzic

reklama
U mnie w rodzinie ja niestety jestem ostatnia. Nie wiem jakoś tak wyszło ,moja siostra ma już dwójkę w sumie odchowanych dzieci a ja chciałam najpierw miec stabilna sytaucje i pracę. :) Staraliśmy się w sumie niedługo. Ale najpierw zaszła jedną z moich przyjaciółek a zaraz po niej drugą , trochę mnie wtedy dopadł dołek ,dlaczego nie ja.. no ale w marcu zaskoczyło :p w życiu bym nie pomyślała że zaskocze trzecia . Smiejemy się że takie sytaucje zdarzają się w filmach że przyjaciółki razem ciążę przechodxa :D

Do góry