reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A w ciąży w ogóle można? Jak ja wyrywałam zęba mądrości ostatnio, to w ankiecie było pytanie, czy nie jestem w ciąży; nawet kazali podać termin ostatniej @ Jeśli można wyrwać zęba w ciąży, to pewnie dają jakiś inny środek znieczulający, czy coś, nie mam pojęcia. A powiedziałaś dentyście, że jesteś w ciąży? Co on na to?
Środek bez adrenaliny. 3eba leczyc i wyrywać jak jest koniecznosc. Ponieważ pruchnica jest niebezpieczna dla plodu. Ja juz nie mam ratunku jak bolal wczesniej to lek i przeszedł pozniek chcialam wyrwac to okres mialam. No i w koncu co ? Teraz moje zęby szaleją psuja sie okropnie. A mam tak pulsujący ból ze lekko dotkne zęba i umieram. Nie moge nawet przeciw bolowego. Tak wogole to jedni dentyści uwazaja ze mozna każde znieczulenie bo jest miejscowe inni nie chca leczyc

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Krasnal a to Twoje pierwsze dzieciątko czy masz juz synka?

U mnie pierwsze... Późno zaczęłam, ale tak bywa..... A bynajmniej później niż zakładałam za młodu;))

a8doqqmz725nh9h0.png

Ja mam 160 a maz 198 ;) syn się 55 cm urodzil i trochę pochodzil w 56:)

Bo to jest roznie, no moja sie nie wcisla w niektóre ubranka, ale tez w roznych sklepach jest rozna numeracja i gdzies coa sie na pewno wielkoscia rozni. Te co my kupilismy na 56 to byly mega malutkie [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Środek bez adrenaliny. 3eba leczyc i wyrywać jak jest koniecznosc. Ponieważ pruchnica jest niebezpieczna dla plodu. Ja juz nie mam ratunku jak bolal wczesniej to lek i przeszedł pozniek chcialam wyrwac to okres mialam. No i w koncu co ? Teraz moje zęby szaleją psuja sie okropnie. A mam tak pulsujący ból ze lekko dotkne zęba i umieram. Nie moge nawet przeciw bolowego. Tak wogole to jedni dentyści uwazaja ze mozna każde znieczulenie bo jest miejscowe inni nie chca leczyc

SPokojnie mozesz wyrywac ;) ja tez mam do wyrwania , pytalam sie swojej gin,;) po 12 tyg spokojnie mozna , znieczulenie tez. Jedynie co to antybiotyku nie mozna bvrac jak jest jakis stan zapalany. Wystraczy ze powiadomisz swojego stomatologa ze jestes w ciazy ;)

Też dziś oglądałam i szukałam czegoś do 50. Bo syn miał 48, a córka 50. Raczej będzie wcześniak więc wolę już kupić, tylko nie znam płci. Trochę za wcześnie na zakupy, ale muszę brać pod uwagę, leżenie.
Ale sa ubranka w takich uniwersalnych kolorkach. No to maluszki malutkie mialas [emoji4] ja tez bylam wcześniakiem

Witajcie kochane któraś z Was miala usuwany ząb w ciąży? Odezwal się moj ząb wykrakalam i muszę go dziada wyrwać koniecznie. Na szczęście dentysta byl tak mily ze przyjmie mnie jak wróci z Wwa ok 20. Ale umieram ze strachu i ten pieprzony bol pulsujacy

Mi dentystka w poprzedniej ciazy zrobila zab jak mogla, zebym wytrwala do porodu, i potem juz nie poszlam usunac bo od tamtej pory nie boli [emoji6] ja bym sie nie zdecydowała na usuniecie, bez znieczulenia b nie dala rady.. chyba bym tam zemdlala [emoji23] nie wiem, moze teraz maja lepsze te znieczulenia i mozna.. no mi sie bala wyrwać wtedy

Mi dentystka w poprzedniej ciazy zrobila zab jak mogla, zebym wytrwala do porodu, i potem juz nie poszlam usunac bo od tamtej pory nie boli [emoji6] ja bym sie nie zdecydowała na usuniecie, bez znieczulenia b nie dala rady.. chyba bym tam zemdlala [emoji23] nie wiem, moze teraz maja lepsze te znieczulenia i mozna.. no mi sie bala wyrwać wtedy

Boli mnie tak ze nawet na żywo moglabym dac ...

Boli mnie tak ze nawet na żywo moglabym dac ...

Rozumiem, znam ten bol. Ale ja bym na zywca nie mogla [emoji23] na sama mysl mi slabo.. ja sie dentystow nie boje, ale przy dluzszym borowaniu robi mi sie slabo w gabinecie, a co dopiero jakbym miala wyrwac jeszcze jak teraz w ciazy taka delikatna jestem

reklama
Rozumiem, znam ten bol. Ale ja bym na zywca nie mogla [emoji23] na sama mysl mi slabo.. ja sie dentystow nie boje, ale przy dluzszym borowaniu robi mi sie slabo w gabinecie, a co dopiero jakbym miala wyrwac jeszcze jak teraz w ciazy taka delikatna jestem

Wiesz co ? Ja sie boje scian bialych jestem przerazona... Sciana ,fotel, ale chyba na ta chwile jest mi wszystko jedno: (. Modle się aby byla juz 20 bo oszalej za chwile

Do góry