reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ok to poczekajmy z tabelkami, podepniemy tu wątek w którym będziemy wpisywać swoje terminy i tak dalej... Mamy czas, mniej więcej jakieś 9 miesięcy :p forum nie ucieknie :D

Dziewczyny które pracują, od kiedy planujecie iść na zawolnienie? Ciekawe od kiedy lekarze najchętniej wypisują zwolnienia :)

Miałam iść rano na betę, ale zrezygnowałam, stwierdziłam, że co ma być to będzie, a bez sensu dodatkowo tylko stresów sobie dodaje. We wtorek mam wizytę, zobaczymy czy będzie kazał robić jakieś wyniki już czy jeszcze nie :)

reklama
agnesis no ja właśnie też się zastanawiałam, czy robić betę, ale chyba też chyba nie zrobię i poczekam do wizyty, bo w poprzedniej ciąży beta rosła i co z tego. A wydałam na nią kupę kasy, bo powtarzałam chyba z 5 razy.
Dziewczyny czy któraś z Was się orientuje jak to jest: Ja jestem na urlopie wychowawczym i będę na nim jeszcze jak urodzę. Czy normalnie przysługuje mi macierzyński, czy musiałabym wrócić do pracy przed porodem, żeby mi przysługiwał?

Ja juz 3 w piatek zalicze. Rozpisalam sie i mi usunęło posta i wyskoczyl komunikat ze nie mam uprawnien do dodania hmmm?

agnesis no ja właśnie też się zastanawiałam, czy robić betę, ale chyba też chyba nie zrobię i poczekam do wizyty, bo w poprzedniej ciąży beta rosła i co z tego. A wydałam na nią kupę kasy, bo powtarzałam chyba z 5 razy.
Dziewczyny czy któraś z Was się orientuje jak to jest: Ja jestem na urlopie wychowawczym i będę na nim jeszcze jak urodzę. Czy normalnie przysługuje mi macierzyński, czy musiałabym wrócić do pracy przed porodem, żeby mi przysługiwał?

Wydaje mi się, że musialabys wrócic, ale głowy nie daje.

Mi szczerze tez. Plabowalam wizyte dopiero w okolicach 10 ale w niedziele miamam taki mocny bol brzucha i plamienie ze poszlam na ip. Od nich mialam zalecenie do ginekologa jak najszybciej sie zglosic na pobranie krwi i kontrole musze miec w piatek bo za maly byl pecherzyk. U mnie jest zupelnie inna sytuacja. Jestem dokladnie 8 tyg po lyzeczkowaniu macicy. Obumarla ciaza blizniacza w 12 tyg. Wiec chyba normalne ze bede musiala chodzic czesciej. No i mam cukrzyce zawsze w ciazy wiec czeka mnie jeszcze wizyta u diabetologa. Tak... Szkoda mi na to czasu ale jeszcze bardziej bylo by mi szkoda gdyby mnie znowu to spotkalo

Ja szczerze mówiąc już się nie mogę doczekać wizyty. Nie chcę nie wiadomo ile czekać, żeby się potem okazało, że jest to samo co ostatnio. W poprzedniej ciąży wizytę miałam jakoś w 7 tygodniu. Teraz chyba będzie 6.

współczuję wam takich przeżyć , ale czy 8 tyg po zabiegu to nie jest ryzyko zachodzenia w ciążę?

reklama
Cześć dziewczyny :-) ja wczoraj miałam bardzo delikatne plamienie które przyspieszyło mi wizytę.. Lecę dziś na 13, mam nadzieję że wszystko jest ok ... Trzymam za nas wszystkie & żeby udalo nam się bez problemu rozpakować w grudniu :-) właśnie macie jakieś doświadczenie z L4 ? Wiem że wcześnie jest ale ja mam dość stresującą pracę a w dodatku mdłości męczą mnie do 14 tak ze ledwie żyje :/

Do góry