reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Gabina nie wiem jak w przypadku 12 tygodniowej ciąży, ale w moim, gdzie pęcherzyk był 9 tygodniowy moja ginka nie widziała przeciwwskazań do starania się od razu. Jeśli na usg kontrolnym po łyżeczkowaniu wszystko się zagoiło i badania krwi wychodzą bez zastrzeżeń, to można próbować od razu. Lekarze zalecają tą 3-6 miesięczną przerwę z ostrożności, bo tak naprawdę nie ma żadnego naukowego powodu do tego, żeby czekać jeśli organizm wrócił do normy.

reklama
Cześć dziewczyny :-) ja wczoraj miałam bardzo delikatne plamienie które przyspieszyło mi wizytę.. Lecę dziś na 13, mam nadzieję że wszystko jest ok ... Trzymam za nas wszystkie & żeby udalo nam się bez problemu rozpakować w grudniu :-) właśnie macie jakieś doświadczenie z L4 ? Wiem że wcześnie jest ale ja mam dość stresującą pracę a w dodatku mdłości męczą mnie do 14 tak ze ledwie żyje :/

jak na kase chorych chodzisz i masz L4 to zus sprawdza, jak prywatnie to nie

współczuję wam takich przeżyć , ale czy 8 tyg po zabiegu to nie jest ryzyko zachodzenia w ciążę?

Lubie to forum i często sie udzielam na roznych wątkach. Ale z mojego zycia nikomu nie bede się tlumaczyc. Nie chce tu dyskutowac na takie tematy i sie denerwowac. Tego nie da sie zrozumiec dopoki sie tego nie przezyje czego nikomu nie zycze. Wiec nie gniewaj sie ale nie bede odpowiadac

Gabina nie wiem jak w przypadku 12 tygodniowej ciąży, ale w moim, gdzie pęcherzyk był 9 tygodniowy moja ginka nie widziała przeciwwskazań do starania się od razu. Jeśli na usg kontrolnym po łyżeczkowaniu wszystko się zagoiło i badania krwi wychodzą bez zastrzeżeń, to można próbować od razu. Lekarze zalecają tą 3-6 miesięczną przerwę z ostrożności, bo tak naprawdę nie ma żadnego naukowego powodu do tego, żeby czekać jeśli organizm wrócił do normy.

dziękuję za wyjaśnienie ;) nie mam doświadczenia w tych sprawach .
Jedynym przykrym doświadczeniem była moja pierwsza ciąża pozamaciczna - zabiegi ,leczenie i kolejne cykle z obawą czy będzie dobrze . Został mi jeden jajowód ale nie przeszkodziło mi to urodzić 4-kę dzieci .
Teraz mam obawy ze względu na wiek ...ale w dzieciach siła ;)

Lubie to forum i często sie udzielam na roznych wątkach. Ale z mojego zycia nikomu nie bede się tlumaczyc. Nie chce tu dyskutowac na takie tematy i sie denerwowac. Tego nie da sie zrozumiec dopoki sie tego nie przezyje czego nikomu nie zycze. Wiec nie gniewaj sie ale nie bede odpowiadac

ok nie pytam żeby krytykować .

Gabina to to będzie Twoje 5 dziecko? Wow! fajnie taka duża rodzinka. :happy: A ile masz lat jeśli mogę spytać?

Ja pracuje w aptece, ciągle przychodzą kichaja i kaszlą na nas. 8 godzin na nogach, lata się między półkami, regalami, schylac się trzeba do dolnych szuflad i wspinać na górne półki... Po całym dniu pracy boli mnie podbrzusze, ciągnie tak jakby w dół tam w środku. Wytrzymam trochę w pracy, ale nie za długo.

reklama
Do góry