reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dobry wieczór :) Ostatnio trochę zaniedbałam forum, ale staram się Was podczytywać i udzielać się w miarę możliwości. Byłam wczoraj z mężem w hurtowni artykułów dziecięcych i zakochałam się w jednym wózku <3 Anex, model Sport - kojarzy któraś? Ponoć został wózkiem zeszłego roku, ale możliwe, że już się w tym natłoku wózkowych informacji pogubiłam i pomyliłam modele...
Nie kojarzę

reklama
Karolinakato, cudowne wieści! Ogromne gratulacje!

Sałatko owocowa, życzę Ci powodzenia w staraniach. Oby szybciutko pojawiły się upragnione dwie kreski.

Anetko, trzymam mocno kciuki za piątkowe badanie.

f2w3pc0zx32txf38.png

Karolina super wiesci !
A wiecie, ze ja wciaz nie dowierzam, ze dziewczynka bedzie chyba dopiero po polowkowym uwierze oby nic jej tam nie wyroslo
emoji14.png

Glowa mi peka zdrzemnelam sie ale dalej boli ...
Ja jeszcze ponad tydzień na wizytę czekać muszę. Mam nadzieję, że zobaczę co tam pomiędzy nóżkami się skrywa u Bobasa, chociaż muszę przyznać, że nastawiam się mimowolnie na córcię :) Tak naprawdę jednak, najważniejsze, by było zdrowe.

Dobry wieczór :) Ostatnio trochę zaniedbałam forum, ale staram się Was podczytywać i udzielać się w miarę możliwości. Byłam wczoraj z mężem w hurtowni artykułów dziecięcych i zakochałam się w jednym wózku <3 Anex, model Sport - kojarzy któraś? Ponoć został wózkiem zeszłego roku, ale możliwe, że już się w tym natłoku wózkowych informacji pogubiłam i pomyliłam modele...
Znajomi mieli oni byli zadowoleni ja go prowadzilam i zachwycona nie bylam bo pchalo sie go strasznie ja w jedna strone on w druga na kocich lbach tu obok nas i wtedy stwierdzilam, ze u nas musza byc klasycznie kolka ktore sa w miejscu a nie sie obracaja na wszystkie strony ;) na szczescie wozek dostaniemy wiec odpada nam wydatek, ma mozliwosc blokowania kolek z przodu i ma wieksze kola co tez u nas jest wazne.
Ania ten twoj wg mnie sprawdzi sie w miescie ma duzy koszyk pod spodem na zakupy a to tez wazne no i lekki jest ;)

Obiecałam sobie, że jeśli następna wizyta nam płeć zdradzi i wszystko będzie dobrze, to zaczynamy szał zakupów :) zwłaszcza, że w przyszłym miesiącu nasze mieszkanie powinno wreszcie dojść do ładu i składu i będę mogła zająć się meblowaniem pokoiku dla dzieciątka :D Myślałam jednak, że kwestia wózka to taki pikuś. A tymczasem jest tyle dostępnych modeli, firm, dodatków, że już się powoli w tym gubię ;)

Obiecałam sobie, że jeśli następna wizyta nam płeć zdradzi i wszystko będzie dobrze, to zaczynamy szał zakupów :) zwłaszcza, że w przyszłym miesiącu nasze mieszkanie powinno wreszcie dojść do ładu i składu i będę mogła zająć się meblowaniem pokoiku dla dzieciątka :D Myślałam jednak, że kwestia wózka to taki pikuś. A tymczasem jest tyle dostępnych modeli, firm, dodatków, że już się powoli w tym gubię ;)
Zakup wozka trzeba bardzo dokladnie przemyslec ... moja przyjaciolka mowila mi, ze lepiej nie kupowac tych wozkow trzy w jednym bo pozniej okazuje sie, ze np spacerowka jest nie taka itd itp no nas szal wybierania wozka ominie ale jesli mialabym wybierac to musialby miec

kolka, ktore mozna blokowac najlepiej pompowane no i dosc duze,

gondola wg mnie powinna byc wieksza zeby nie bylo akcji, ze dziecko nam wyrosnie i bedzie sie tam gniesc,

dosc lekki zebym mogla sama go sobie wniesc i zniesc z pierwszego pietra aczkolwiek znajac moja leniwosc to pewnie zainwestuje w nosidelko lub chuste jak bede wychodzic z psami tutaj kolo nas a wozek pewnie bedzie jak bedziemy razem gdzies jechac albo wychodzic,

duzy koszyk na zakupy tez nie zawadzi a moze sie przydac ja jestem typem ktory woli wiecej nosic niz sie prosic ;)

Porozdzielalam zeby czytelnie bylo ;) wyglad ma dla mnie najmniejsze znaczenie aczkolwiek nie lubie tych udziwnionych wozkow klasyka rzadzi

Karolinakato WIEDzIALaM!!!!! Gratki bardzo sie ciesze!!!!!!

Karolina super wiesci !
A wiecie, ze ja wciaz nie dowierzam, ze dziewczynka bedzie chyba dopiero po polowkowym uwierze oby nic jej tam nie wyroslo[emoji14]
Glowa mi peka zdrzemnelam sie ale dalej boli ...

Karolinakato, cudowne wieści! Ogromne gratulacje!

Sałatko owocowa, życzę Ci powodzenia w staraniach. Oby szybciutko pojawiły się upragnione dwie kreski.

Anetko, trzymam mocno kciuki za piątkowe badanie.

f2w3pc0zx32txf38.png

Dzięki dziewczyny !!! ♥

Gdzieś w głębi duszy liczyłam na dziewczynkę i jakoś jestem przerażona, że będę wychowywała chłopca :D
Ale i tak radość przeogromna!!! ♥

Kochane ... Czy , któraś z przyszłych mam nie ma apetytu i wymiotuje? Mam chyba wszystkie możliwe okropne objawy... Wymioty , niechęć do jedzenia, pełno śliny, kazdy zapach działa na mnie okropnie :\ nie wspomne o wizytach w wc ... Chyba mogłaby w nim zamieszkać. Ja się pytam ile jeszcze???!!!

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane ... Czy , któraś z przyszłych mam nie ma apetytu i wymiotuje? Mam chyba wszystkie możliwe okropne objawy... Wymioty , niechęć do jedzenia, pełno śliny, kazdy zapach działa na mnie okropnie :\ nie wspomne o wizytach w wc ... Chyba mogłaby w nim zamieszkać. Ja się pytam ile jeszcze???!!!

W ktorym tygodniu jestes ?
Podobno wszystkie objawy mijaja w drugim trymestrze aczkolwiek mi brak apetytu zostal do dzis... wymiotowalam jeden jedyny raz w ciazy i nie zazdroszcze nikomu

reklama
W ktorym tygodniu jestes ?
Podobno wszystkie objawy mijaja w drugim trymestrze aczkolwiek mi brak apetytu zostal do dzis... wymiotowalam jeden jedyny raz w ciazy i nie zazdroszcze nikomu
Wlasnie o to chodzi ze pojutrze zaczynam już 15 tydzień. Pare tyg temu myślałam , że przeszło niestety tylko na dwa dni ... Schudlam 5kg odzyskałam 3. Obawiam się, że tak może byc do końca ciąży. Czytałam też ze duphaston potęguje zle samopoczucie, ale jaka w tym prawda nie wiem. Nie mam juz siły. .. Próbowałam brac witaminę B6 i Prevomit lecz pomaga na krótka. Nie powiem wymiotuje rzadziej,ale powstrzymuje na siłę mdli mnie nawet w nocy kiedy sie obudzę. Słodyczy i innych tego typu rzeczy nie mialam w ustach od 2 miesięcy.

Do góry