reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

O, kolejne Grudniówki dochodzą :D witamy serdecznie! I pytanie do Was wszystkich od razu mam - czy przy wyborze ginekologa korzystała któraś z tej strony: Link do: The Fetal Medicine Foundation / Measurement of nuchal translucency ? Co o tej liście myślicie, jeśli już miałyście z nią kontakt? Dzisiaj wyczytałam w "Ciężarowce przez 9 miesięcy", że dobrze się tym kierować.

Ja nawet nie wiedziałam, że taka strona istnieje. Ale swojego lekarza tam odnalazłam ;)

Ja znowu czytalam dziewczyny ze na słońcu trzeba w ciazy uważać nie tylko z powodu przegrzania ale rozwniez dlatego ze na skórze mam robią sie bardzo brzydkie plamy. Cos mają z tym wspólnego hormony ciążowe. Jasne ze wszystko dla ludzi ale z umiarem :)

Dokładnie. A one niestety bez późniejszych starań kosmetycznych lubią nie schodzić ;/

reklama
Ja znowu czytalam dziewczyny ze na słońcu trzeba w ciazy uważać nie tylko z powodu przegrzania ale rozwniez dlatego ze na skórze mam robią sie bardzo brzydkie plamy. Cos mają z tym wspólnego hormony ciążowe. Jasne ze wszystko dla ludzi ale z umiarem :)

mi ginka moqila, zebym uwazala ze sloncem, moge siedzierc na sloncu, ale nie wystawiac brzucha do slonka, a ja tez mam to do siebie, ze na sloncu czesto robi mi sie slabo i potrafie zemdlec jak sa upaly

Polecam poczytać o ostudzie ciężarnych. Zmiany hormonalne swoje robią i może się okazać że zamiast opalenizny dostaniecie od słoneczka plam.
Byłam przeżyłam na szczęście zniknęły po porodzie.

Czarownica ja w ciąży od słońca miałam okrutne przebarwienia na twarzy szyi i dekolcie. Także nie tylko na przegrzanie trzeba uważać
Kluczem jest umiar, kapelusz z rondem i dobry filtr.
Moja mama również dostała przebarwień od słońca w czasie ciąży i niestety zostały jej do tej pory. Ja może słońca nie będę unikać, ale krem z wysokim spf na twarz to podstawa:)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

No to wspaniałe wieści! :) a jaką masz wadę wzroku dokładnie?

moja wada się zmniejsza. Kiedyś (przy porodzie starszego) miałam -6,5 aktualnie zmalała do -5,5 ale astygmatyzm wchodzi. W poprzednich ciążach też miałam konsultacje. Brak przeciwwskazań ale nie było astygmatyzmu.

Ja nigdy plam nie miałam a się opalałam, tak samo przy tabletkach anty każą uważać. No ja widocznie skóry na to wrażliwej nie mam i oby tak zostało. A co do filtrów - nie ma nic gorszego. Są podejrzenia, że to właśnie sztuczne filtry wchodzą w reakcję ze słońcem (bo ludzie nasmarowani umiaru nie mają) I stąd epidemie czerniaka. Lepiej jak ktoś chce bloker to zakupić olejek z pestek malin (spf 30-50) albo z nasion dzikiej marchewki. Ale wtedy i tak z witaminki D3 nici bo filtry nie pozwalają na jej syntezę.

Co za obluda w sklepie.Bylam juz przy kasie brzuch mam widoczny juz sporo nie chodzi mi absolutnie o przepuszczenie.Gosciu przechodzil i doslownie jak w tych kasach jest ciasno to zgniotl mi brzuch wozkiem dobrze ze tylko troche.Zostal tak przeze mnie zjechany ze nawet slowem nie pisnal.Ot tak sie traktuje ciezarne :((((

reklama
Witam przyszłe mamusie przyjmiecie mnie? :)
Mam na imię Karolina, 20 grudnia skończę 26 lat więc będziemy z dzidzią z tego samego msc, termin mam na 06.12 wiec Mikołajki :-D Jak większość z Was (często Was podczytuję) jestem po stracie. W tej ciąży całe szczęście wszystko jest dobrze i oby tak już zostało do grudnia. Jestem na zwolnieniu już od 8 tygodnia ciąży. O i tutaj jest moje pytanko do dziewczyn, które też są już na zwolnieniu. Mój lekarz przesyła elektronicznie zwolnienie jedna kopia do pracodawcy druga do ZUS-u tak mówił. Czy w takim razie ja muszę zanosić do ZUS-u jakieś dok? Jestem już całkiem pogubiona, nigdy nie byłam na zwolnieniu dłużej niż tydzień więc nie orientuję się zupełnie. Proszę, POMÓŻCIE :-) :)
Witam w naszym gronie! Nic juz nie musisz nigdzie niesc. wlasnie o to chodzi w zwolnieniu elektronicznym ze lekarz za ciebie dostarcza go pracodawcy. kwestia dostarczania do zus wogole cie nigdy nie dotyczyla (ani w werski tradycyjnej ani elektronicznej).

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

Do góry