reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam nowe mamy.

Lekarz powiedział, że w moim przypadku jest duża szansa na poród siłami natury. Miałam wcześniej duże dzieci, ciąże bez komplikacji. Porody szybko przebiegały. Tylko nie wie jak z moją wadą wzroku bo jest duża. Decyzję musi podjąć też okulista.
Zależy to też od położenia dzieci. Jeżeli obydwa dobrze się ułożą to będzie dobrze.
Pocieszył mnie :)
Super wieści :happy:

reklama
Taka piękna pogoda , nic tylko na dworze siedzieć, ale słyszałam, że raczej słońca powinnyśmy unikać, co o tym myślicie?

A co mają powiedzieć biedne ciężarne z Hiszpanii, Grecji czy Ameryki Południowej? ;) Bez przesady.

A ja planuje całe wakacje spędzić na ogródku opalajac się i kapiac w basenie,który sobie specjalnie zamówię :D a słońca unikać nie trzeba tylko przegrzania bo można np zemdlec

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Przegrzanie jest groźne i dla matki (utrata przytomności, udar) I dla dziecka (za wysoka temp wewnątrz ciała matki). Ale tak jak piszesz, nie ma to nic wspólnego z korzystaniem ze słońca. Ja jestem z 3miasta, nie wytrzymałabym bez jeżdżenia na plażę. Obie poprzednie ciąże przechodziłam latem i spędzałam sporo czasu nad morzem w dwuczęściowym kostiumie ;) oczywiście parasol był nieodzowny jak czułam, że mi za ciepło oraz kąpiele w morzu no i sporo wody do picia. Nigdy udaru nie miałam ani nawet przegrzania, normalnie się opalałam (aczkolwiek od wielu lat nie lubię leżeć plackiem), za to na maksa żal mi było zastraszonych kobiet w ciąży, które na plaży siedziały w pełnym ubraniu (jedna nawet w golfie), kapeluszach i jeszcze pod parasolem...
Z resztą w ciąży jest nam potrzebna Wit D3 a zawsze lepsza naturalna niż syntetyczna ;)

Witam nowe mamy.

Lekarz powiedział, że w moim przypadku jest duża szansa na poród siłami natury. Miałam wcześniej duże dzieci, ciąże bez komplikacji. Porody szybko przebiegały. Tylko nie wie jak z moją wadą wzroku bo jest duża. Decyzję musi podjąć też okulista.
Zależy to też od położenia dzieci. Jeżeli obydwa dobrze się ułożą to będzie dobrze.

No i super i tak myśl. Jak dzieci będą większe rozmawiaj z nimi aby w odpowiednim czasie ułożyły się główkowo ;) wizualizacje też działają podobno :)

A co mają powiedzieć biedne ciężarne z Hiszpanii, Grecji czy Ameryki Południowej? ;) Bez przesady.

Przegrzanie jest groźne i dla matki (utrata przytomności, udar) I dla dziecka (za wysoka temp wewnątrz ciała matki). Ale tak jak piszesz, nie ma to nic wspólnego z korzystaniem ze słońca. Ja jestem z 3miasta, nie wytrzymałabym bez jeżdżenia na plażę. Obie poprzednie ciąże przechodziłam latem i spędzałam sporo czasu nad morzem w dwuczęściowym kostiumie ;) oczywiście parasol był nieodzowny jak czułam, że mi za ciepło oraz kąpiele w morzu no i sporo wody do picia. Nigdy udaru nie miałam ani nawet przegrzania, normalnie się opalałam (aczkolwiek od wielu lat nie lubię leżeć plackiem), za to na maksa żal mi było zastraszonych kobiet w ciąży, które na plaży siedziały w pełnym ubraniu (jedna nawet w golfie), kapeluszach i jeszcze pod parasolem...
Z resztą w ciąży jest nam potrzebna Wit D3 a zawsze lepsza naturalna niż syntetyczna ;)

No i super i tak myśl. Jak dzieci będą większe rozmawiaj z nimi aby w odpowiednim czasie ułożyły się główkowo ;) wizualizacje też działają podobno :)
Ja też uważam, że przesada z tym unikaniem słońca ;) oczywiście, o ile nikt nie ma na myśli calodniowego zbierania truskawek w upale czy cokolwiek innego z podobnych skrajności ;)

Witam nowe mamy.

No to wspaniałe wieści! :) a jaką masz wadę wzroku dokładnie?

Ja też uważam, że przesada z tym unikaniem słońca ;) oczywiście, o ile nikt nie ma na myśli calodniowego zbierania truskawek w upale czy cokolwiek innego z podobnych skrajności ;)

No właśnie, nikt nie mówi o prażeniu się cały dzień ale rozsądne korzystanie ze słońca jeszcze nikomu nie zaszkodziło ;)

Ja znowu czytalam dziewczyny ze na słońcu trzeba w ciazy uważać nie tylko z powodu przegrzania ale rozwniez dlatego ze na skórze mam robią sie bardzo brzydkie plamy. Cos mają z tym wspólnego hormony ciążowe. Jasne ze wszystko dla ludzi ale z umiarem :)

K8sad jaka masz wade wzroku? bo ja mam nerwy uszkodzone w oczach i wysilek fizyczny jest u mnie nie wskazany w duzej dawce i tez czekam co mi potem okulista powie

reklama
Do góry