reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Prenatalne badania to te 3 badania w 12/13tc genetyczne - Bo Tu pod katem genetycznych wad+test pappa
20/22tc polowkowe- przeplywy I rozwoj narzad wew.
I po 30tc

Potocznie przyjelo sie mowic ze prenatalne to Te badanie w 12tc.
Ja testu pappa nie robie.

W 11tc nie da sie okreslic plci bo nuby Sa ulozone jednakowo. 12/13tc jak gin sie zna to powie.

reklama
Prenatalne badania to te 3 badania w 12/13tc genetyczne - Bo Tu pod katem genetycznych wad+test pappa
20/22tc polowkowe- przeplywy I rozwoj narzad wew.
I po 30tc

Potocznie przyjelo sie mowic ze prenatalne to Te badanie w 12tc.
Ja testu pappa nie robie.

W 11tc nie da sie okreslic plci bo nuby Sa ulozone jednakowo. 12/13tc jak gin sie zna to powie.

Dokładnie tak :) u nas w poprzedniej ciąży w 12+3 specjalistka od usg mówiła, że nie chce zgadywać (nub był i to równolegle z kręgosłupem ) a tydzień później w 13+5 mój gin mówi - no baba jak nic ;) i już nuba nie było.

No i witam nową Grudniówkę :) Dobrze, że jest nas tu coraz więcej i jesteśmy coraz bliżej magicznej granicy 2 trymestru :D Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty, przetrzecie mi szlak przynajmniej :D i czekam na same dobre wieści :)

Nub to wyrostek plciowy czarownica. Rownolegly , cienki i zakończony widelkami to dziewczyna. Prostopadly , gruby i zakończony kapturkiem to chłopak(12.3-13.5tc) Ale są tez takie mające yroche cech tych i tych drugich wtedy określa sie je jako tricky nub. Nie są jednoznaczne jaja plwc. Najtrudniej określić w 15 tc bo wtedy wyrostków nie ma a labia (bulka panny) jest nabrzmiala i może zmyliz ze chłopak.

reklama
Ale dziś postów natrzaskane hoho Szalejecie z plciami ja się tak nakręciłam w poprzedniej na chłopca a jest przekochana dziewczyna że w tej mi wszystko jedno :) używacie jakiś aplikacji ciążowych na androida? Ja mam im expecting, używałam też w poprzedniej ciąży bardzo fajna polecam

Do góry