reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Prenatalne badania to te 3 badania w 12/13tc genetyczne - Bo Tu pod katem genetycznych wad+test pappa
20/22tc polowkowe- przeplywy I rozwoj narzad wew.
I po 30tc

Potocznie przyjelo sie mowic ze prenatalne to Te badanie w 12tc.
Ja testu pappa nie robie.

W 11tc nie da sie okreslic plci bo nuby Sa ulozone jednakowo. 12/13tc jak gin sie zna to powie.

reklama
Prenatalne badania to te 3 badania w 12/13tc genetyczne - Bo Tu pod katem genetycznych wad+test pappa
20/22tc polowkowe- przeplywy I rozwoj narzad wew.
I po 30tc

Potocznie przyjelo sie mowic ze prenatalne to Te badanie w 12tc.
Ja testu pappa nie robie.

W 11tc nie da sie okreslic plci bo nuby Sa ulozone jednakowo. 12/13tc jak gin sie zna to powie.

Dokładnie tak :) u nas w poprzedniej ciąży w 12+3 specjalistka od usg mówiła, że nie chce zgadywać (nub był i to równolegle z kręgosłupem ) a tydzień później w 13+5 mój gin mówi - no baba jak nic ;) i już nuba nie było.

No i witam nową Grudniówkę :) Dobrze, że jest nas tu coraz więcej i jesteśmy coraz bliżej magicznej granicy 2 trymestru :D Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty, przetrzecie mi szlak przynajmniej :D i czekam na same dobre wieści :)

Nub to wyrostek plciowy czarownica. Rownolegly , cienki i zakończony widelkami to dziewczyna. Prostopadly , gruby i zakończony kapturkiem to chłopak(12.3-13.5tc) Ale są tez takie mające yroche cech tych i tych drugich wtedy określa sie je jako tricky nub. Nie są jednoznaczne jaja plwc. Najtrudniej określić w 15 tc bo wtedy wyrostków nie ma a labia (bulka panny) jest nabrzmiala i może zmyliz ze chłopak.

reklama
Ale dziś postów natrzaskane hoho Szalejecie z plciami ja się tak nakręciłam w poprzedniej na chłopca a jest przekochana dziewczyna że w tej mi wszystko jedno :) używacie jakiś aplikacji ciążowych na androida? Ja mam im expecting, używałam też w poprzedniej ciąży bardzo fajna polecam

Do góry