reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

ja tak mysle co dawac potem dziecku, sloiczki czy samemu gotowac? ciesze sie z tego, ze mama, babcia i tesciowa maja swoje ogrodki i latem bede sie objadac owocami i warzywami takimi domowymi, pycha, samo zdrowie!

Słoiki to syf, samemu się gotuje. Owszem, nic się nie stanie jak raz na jakiś czas podasz ale nie na codzień. Poszukam artykułów i wrzucę na wątek lekturowy.

reklama
Słoiki to syf, samemu się gotuje. Owszem, nic się nie stanie jak raz na jakiś czas podasz ale nie na codzień. Poszukam artykułów i wrzucę na wątek lekturowy.
no ja jakos zaufania do sloikow nie mam, bede w domu to ugotuje dziecku cos domowego, bratowa tez wolala gotowac starszej corci, tak samo zamiast gotowych deserkow dawala jej np starte jabluszko itp
musze se sciagnac skads taka tabele co dawac w ktorym miesiacu itp, wiem, ze kolezanka taka miala
ale jak se przypomne jak kuzyn 7-miesiecznej corki dawal parowki i smazone kotlety to... :realmad:

Dziewczyny gdzie te wątki o wizytach i lekturowy bo ja jestem zielona na tym forum, gdzie tego szukać możecie rzucić linkiem? Co do słoików to jałowe jedzenie wielokrotnie poddawane obróbce termicznej z dodatkiem chemicznych witamin.. Ale... Moja córka na początku wszystko musiała mieć nimi okraszone, mieszalam pół na pół swoje że sloikiem ehh

Kupiłam *spam* i tantuum verde ledwo żyje..

Co do ryb w biedrze można znaleźć dzikiego łososia, polecam nie jest hodowlany i na kompletnie inny wygląd

Moi rodzice mają po 51 lat. Ale są już dziadkami od 12 :)) a u mnie od roku i teraz drugie u mnie:) fajnie ze są młodzi bo mogę bardzo liczyć na mamę, ma siłę i czasami większą cierpliwość ode mnie. Teściowie są młodsi o 2 lata, ale mam mamy kontakt z teściowa. Więc jej siła mnie mało obchodzi...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dobrze liczę zostali dziadkami w wieku 39? :D Tera to się rodzicami zostaje w takich latach ;)

Co do tabelek i słoiczków to nic nie doradzę. My rozszerzaliśmy dietę metodą BLW, bez żadnych słoiczków i tabelek, od razu jadła to co my, oczywiście nie wszystko na raz i na początku tylko np. parowane i takie półmiękkie żeby dobrze trzymało się w rączce i było zdatne do zjedzenia przez bezzębnego ludzika. Polecam taką metodę rozszerzania diety, dziecko od razu zapoznaje się nie tylko ze smakiem, ale wyglądem, konsystencją, pobudza więcej zmysłów. Taka różyczka brokuła np. jest świetną sprawą:)

Ja od samego poczatku łykam pregna plus bo lekarz tak kazał i tam jest m.in kwas foliowy
Ja też właśnie to od ginekologa dostałam z jednej strony też dlatego że to najmniejsza tabletka z innych witamin A ja mam problem z polykaniem dużych tabletek :p do tego dalej kazał mi brać folik i magne B6 i duphaston powoli odstawiam tak że teraz jedna tabletka Dziennie mówił żeby do 14 tyg zażywać

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny gdzie te wątki o wizytach i lekturowy bo ja jestem zielona na tym forum, gdzie tego szukać możecie rzucić linkiem? Co do słoików to jałowe jedzenie wielokrotnie poddawane obróbce termicznej z dodatkiem chemicznych witamin.. Ale... Moja córka na początku wszystko musiała mieć nimi okraszone, mieszalam pół na pół swoje że sloikiem ehh

Kupiłam *spam* i tantuum verde ledwo żyje..

Co do ryb w biedrze można znaleźć dzikiego łososia, polecam nie jest hodowlany i na kompletnie inny wygląd
jak wejdziesz na grudniowki z ogolnego forum to masz tam wszystkie watki wymienione

reklama
Hmm mój lekarz mówił tylko o kwasie foliowym na poprzedniej wizycie. Z własnej woli doczytałam i biorę femibion. No to zaraz chyba się przesiądę na 2 skoro tak.
Tak piszą na tych opakowaniach ze jedynka jest do konca 12 tyg. Ja w środę 13 zaczęłam i otworzylam nowe opakowanie z dwójką:)

Do góry