reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja chodzę prywatnie, ale moja ginekolog pracuje w szpitalu i wszystko co się tylko da wypisuje na nfz. Jadę wtedy do szpitala, babeczki pobierają krew, mocz, glukoza, co tam jeszcze, toxo, różyczka i inne i po 15 minutach dostaje wypis i idę do domciu. Takim o to sposobem, ciąża do 10 tyg kosztowała mnie 180 zł dosłownie (2 wizyty prywatne u gin), a do tego 2 czy 3 razy miałam usg w szpitalu. Anioł nie kobieta :)

Co do płci to czuję, że będzie syn, ale zawsze o tym marzyłam, 2 czerwca mam prenatalne, może mały człowiek rozłoży nóżki :) :)

hej!

WitorynaBB witaj! z maleństwem na pewno wszystko jest dobrze!!!

Myslicie ze na prenatalnych już można poznac plec i być jej w miare pewne?

miałam isc na badania dziś, ale w nocy popijałam bo mnie suszylo, może jutro mi się uda wybrać

Joshi jak Ty możesz tak nas torturować!!!! ;-) ;) takie pyszności pokazywać... nunu

ja w poprzedniej ciąży rozjasnialam wlosy i w tej tez będę ale po 1 trymestrze

To zależy kiedy się na to usg wybierzesz. W 11tc na pewno nie, w 12-13tc z nuba powinno być widać, ale to takie wróżenie. Potem już wprawny gin zobaczy.
U mnie w poprzedniej ciąży w 12+3 zdaje się byłam u specjalistki od usg to był nub, a w 13+6 u mojego gin już pipka mała ;)

Madzialenka ja na nfz mowie doktorowi ze nie zycze sobie badania I mi go nie robi. Na zleconych badania 300 mam w kieszeni. Co do USG to minus Bo USG nie ma . Co do kolejek to nie widze roznicy i Tu i prywatne 3-4dziewczyny zazwyczaj przede mna. Daleko tez nie man takze na paliwo to niewiele.
Prywatne robie co miesuac a na nfz moge w kazdej chwili podejsc jezeli mnie cos niepokoi.

Joshi pyszneeeeee

Ja marze o dziewczynce od zawsze ale czuje ze to bedzie jednak chlopiec. Mojemu mezowi wszystko jedno ale wolalby zeby byla dziewczynka bo jak bedzie chlopiec to bede go namawiala na drugie dziecko.. no i moze to tak byc:))) chociaz jakby byla dziewczyna to by mi jedno wystarczylo:)

co do badan na nfz i prywatnie to jest jeszcze 3 opcja: abonament prywatny. Ja mam cos takiego w pracy jako grupowke wiec nie jest zbyt drogo a pokrywa mi wiekszosc badan i wszystkie wizyty w prywatnej placowce. No ale to trzeba min. na 3 miesiace przed ciaza zawrzec.

Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge

hej!

WitorynaBB witaj! z maleństwem na pewno wszystko jest dobrze!!!

miałam isc na badania dziś, ale w nocy popijałam bo mnie suszylo, może jutro mi się uda wybrać

Joshi jak Ty możesz tak nas torturować!!!! ;-) ;) takie pyszności pokazywać... nunu

ja w poprzedniej ciąży rozjasnialam wlosy i w tej tez będę ale po 1 trymestrze
Ja jak byłam w ciąży z synkiem, to na prenatalnych się zasłonił i nic nie pokazał. A jak pytałam teraz mojej gin, czy jest szansa, że poznamy płeć, to powiedziała, że na tym etapie to jeszcze nic pewnego.

W ciąży z Córką poznałam płeć w 19 tc, a w ciąży z synem jakoś w 13-14 tc.
Chłopcy ujawniają się ponoć wcześniej.

Chłopcy ujawniają się ponoć wcześniej.

Uwierz mi kochana że nie zawsze [emoji6]
Mój Patryk do końca miał być Wiktoria [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Dopiero na stole cc okazało się że jednak Wiktoria ma jajka[emoji6]

Dziadki stali pod salą i czekali na wiadomości
Wyszła położna i mówi gratuluję macie pięknego wnuka [emoji23][emoji23] a moja mama odrazu " to nie możliwe, chyba się Pani coś pomyliło "
Na to pielęgniarka odpowiedziała,, możliwe proszę Panią, cięcie mamy dziś tylko jedno "

Do końca nikt nie wierzył każdy chciał w galoty zagladnac małemu [emoji6][emoji6]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wklejam Wam obiecana listę zakazów i nakazów ciążowych ;)
1463504485-1d1mld.jpeg
1463504493-1d1mld.jpeg

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry