madzia.ch.1995
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
E tam, ja przed glukozą sobie zapomniałam o badaniu i o 20 zjadłam loda, a glukoza wyszła superNiby jak glukoza to wieczorem kolo 18 ostatni posilek i ogolnie tego dnia raczej lekko jesc i unikac slodyczy i zbyt tlustego. Ale wode pic mozesz i cala noc i rano, ewentualnie rano mala nieslodzona herbate. A przed pobraniem moczu podobno 6 godzin przerwy nocnej powinno byc (w sensie 6 godzin nie sikac). W praktyce u mnie 4 godziny to max)) wazne zeby pobrac po przerwie nocnej z pierwszej rano wizyty w toalecie...no to juz sie wydalo dlaczego pisze o 4:40 rano - ide tez dzis na badania
mialam wczoraj robic badania ale ogolnie mam obecnie faze ze nic mi sie nie chce. Dzialam codziennie troche(mam L4 i zalecone oszczedzanie sie), ale cikewi mnie czy tez Wam sie nic nie chce (w sensie bardziej niz przed ciaza). Bo moze sie zbyt rozleniwiam?
Zeby do czegos dojsc trzeba wyruszyc w droge
U mnie z Bazylim miałam na kolejnych wizytach (wg karty ciąży): 160, 160, 148, 140, 146, 138, 140, 145, 145, 145, więc więcej niż te 140 na ogół. No ale w tej ciąży z tego co pamiętam (pani dr nie wpisała tego w karcie) było do tej pory jeszcze więcej, bo bliżej 170. Mam nadzieję, że to oznacza, że będzie dziewczynka.Hej.
Poniżej 140 uderzeń na minutę - chłopak.
Powyżej 140 uderzeń na minutę - dziewczyna.
Ja sprawdzałam na karcie ciąży i niby się zgadza.
Mały tylko dwa razy mial148 i 154. A tak to w granicach 130
Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Może będzie miłe zaskoczenie. Ja też marzę o dziewczynce. Już przy Bazylim chciałam, a teraz to jeszcze bardziej, bo wiem, że to moja ostatnia szansa.Ja mając dwóch chłopakow też bym chciała mieć dziewczynkę i choć bardzo tego chce [emoji6], intuicja sprowadza mnie na ziemię i czuje ze będzie kolejny facecik [emoji23][emoji23][emoji23]
Ehhh do około same jądra mnie będą otaczać.
No u mnie objawy chyba też powoli odpuszczają.Mam takie przeczucia na chłopaka ale nie jestem pewna. Z synem mogłam sie zakladac o kase tak bylam przekonana ze chlopak. Z jednej strony fajnie bylo by miec parke a z drugiej chłopaki by sie lepiej razem bawili. W domu jest tyle samochodzikow ze masakra
Ja nie mam mdłości ani nic. Juz nawet zęby myje normalnie. Nie plamie nie krwawie brzucho troche boli. Z drugiej strony ja juz jutro 13 tydz zaczynam wiec moze dlatego jest poprawa. Mam nadzieje ze moje serduszko jest silne i trzyma sie dobrze mamusitak sobie codziennie powtarzam
![]()
A nie masz napisane w karcie ciąży? Ta informacja może też być gdzieś na zdjęciu usg, poszukaj sobie.ja cholera z tych nerwów nie zapytałam ile bije serduszko. Dla mnie wystarczające na ten moment było że wogole bije. A teraz żałuję że kurde nie zapytałam.
No ale jakoś czuje te jajusia że będą [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja właśnie się boję, że też przeczuwam dziewczynkę, bo tak bardzo bym ją chciała.Ja czułam dziewczynkę do tej pory, ale może to bardziej przez sferę marzeń niż intuicjiteraz już nie jestem taka pewna.
U mnie z synkiem w 7 i 11 tc biło 160Dzień dobry.
A z tym tetnem to też wszystko zależy od tego kiedy jest sprawdzane bo np w okolicy 9 tc bije bardzo szybko, ok 170-180 bpm, a później stopniowo spada.
Miłego dnia.
Ja czułam dziewczynkę do tej pory, ale może to bardziej przez sferę marzeń niż intuicjiteraz już nie jestem taka pewna.
Nagle taka głodna się zrobiłam że szok. A to jeszcze 30 minut.
No dokładnie! Nie całą godzinę temu zjadłam składka bułkę z serem!!!!! A już mnie muli z głodu!Najgorsze są te ataki głodu. Nigdy nie wiesz kiedy Cię dopadna. Ja czasami zjem coś dużego a za godzinę już się czuję jakbym tydzień nie jadła.
siedze i czekam na badania i umieram z glodu!!! na szczescie mam kanapke ze soba i tuz po badaniu sie w nia wgryze!!!Matko czekam na małego na korytarzu w szkole, aż skończą kurs. I chyba Zaraz zwymiotuje!!!
Nagle taka głodna się zrobiłam że szok. A to jeszcze 30 minut.
Chyba muszę zacząć nosić przy sobie jakieś przegryzki.