reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Przy liście lepiej prosić dziewczyny chętne o wysyłanie danych na priv i na tej podstawie robienie listy - tak jak robiła to Agnesis.

Ja się zgadzam, po co pisać "cześć mogę dołączyć?" a potem już się nie odzywać? No ale nikogo nie zmusisz do pisania. Trzeba robić swoje. My, będące w zasadzie od początku się znamy, poznamy się jeszcze lepiej jak będzie zamknięty.

Zgadzam się z polą, na zamknięty niech się zgłaszają tylko dziewczyny, które na prawdę chcą pisać i mają wystarczająco czasu. To będzie już z byt osobisty wątek aby każdy mógł sobie podczytywać.

O mnie tez nie zapomnij. Ja wyslalam priv ale czesto mam problemy z bb wiec nie wiem czy dosZło;)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
jezu dziewczyny, szalejecie. Tylko przez to, że gotuję obiad nie mogę nadążyć z nadrabianiem postów.
Widzisz, ja nigdy nie pisalam na zadnym forum chociaz namietnie czytam, zwlaszcza w ciazy. Nie moge obiecac ze bede pisala...ale zachecilo mnie to ze nie znalazlam u was objawow typowego internetowego hejtu i krytykanctwa itp. Przyjmuje twoje napomnienie jako dobra monete i zachete do pisania...chociaz mozna by bylo to tez inaczej zrozumiec:) Uwierzysz, ze dzis napisalam 4 wypowiedzi i skasowalam zamiast opublikowac? Chyba musze sie oswoic z pisaniem na forum ale nadal licze ze trafilam do milej spolecznosci skupionej wokol szczesliwych i rosnacych brzuszkow.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Oswoisz się. Ja też na początku swojej kariery na bb pisałam niewiele, a potem się przemogłam. :)

Dzieki za rady dot. detektora. Finansowo to uzywany znalazlam za 60 zl wiec uwazam ze nieduza inwestycja. Psychologicznie musze to rozgryzc. Na pewno Nie mysle ze to zabawka. Jestem po przejciach wiec panikuje i liczylam ze od czasu moglaby sie dzieki temu uspokoic. No jeszcze to przemysle.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli chcesz go kupić tylko po to, żeby być spokojniejsza, to odradzam. No chyba, że zapytasz gin gdzie jest łożysko i być może będzie tak usytuowane, że bez problemu usłyszysz maluszka.

Witam się z rana.

Witam również nowe mamusie kurcze jak fajnie ze coraz więcej nas!!!

Mój pierworodny ma dziś 15 urodziny.wiec z tej okazji mam pełno pyszności w domu [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Mieliśmy jechać na wycieczkę. Chcieliśmy pooglądać schwarzwald i jego wodospady w czarnym lesie. Ale pogoda się zdupila i nici z tego.
Pozostaje mi wyrko i tort mojego pierworodnego [emoji16]
Mąż szykuje obiad więc mam luz. Poczytam jakąś książkę.

Później może ktoś mnie wyciągnie, z wyrka i pójdziemy na lody włoskie.

Jedynym objawem ciąży dzisiaj to ból piersi przy dotyku.
Jeszcze 10 dni i wizyta u gina.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Wszystkiego najlepszego dla syna :happy:

No zgadzam się z dziewczynami - Lux pojechałaś. Ja rozumiem, że Ty lubisz dzielić się z nami wszystkim i piszesz post pod postem i dzięki temu masz największą ilość postów na całym BB ;) ale nie wszyscy mają na to czas i ochotę. Fajnie sobie poczytać i czasem coś napisać, ale ja np nie lubię lać wody byle lać ;)

Dziewczyny napisałam do Jagody z prośbą o wątek zamknięty. Antiope Ciebie wpisałam mimo, że się nie zgłosiłaś na priv, bo wiem, że chciałaś. Reszta dziewczyn, która jeszcze nie wyraziła chęci a chce zapraszam na priv to będę aktualizować ;) Czekam teraz na odpowiedź adminki, ciekawe ile utworzenie potrwa. Nie spodziewam się, że w niedzielę nam o zrobi, o nie, ale ciekawe czy w połowie przyszłego tyg będziemy mogły w końcu się lepiej poznać :D
Jasne, że chcę na zamknięty. Mnie się już wszystko pokręciło, bo kiedyś na jakąś listę do zamkniętego się zapisywałam i jestem na tym takim co tak dziwnie wygląda i myślałam, że to wystarczy.

ja po prostu mam z zadanie pilnowanie by watek prosperowal, co do atmosfery to fakt jest u nas przyjemnie i sa naprawde fantastyczne dziewczyny i zycze takich na kazdym watku :) jest zrozumienie i wsparcie i widac, ze pisanie tu sprawia dziewczom przyjemnosc :)
pisz o wszystkim, zawsze znajdziesz tu zozumienie, dziewczyny sa naprawde cudowne!!!!

moje mdlosci dzis sa, ale jem na sile i pije kubusie i jakos funkcjonuje
na obiad kotleciory, surowka i ziemniaki, ciekawe ile zjem :-p
ja myślę, że jeśli chodzi o wątek otwarty, to on zawsze będzie jakoś prosperował. Dziewczyny będą przychodzić i odchodzić, to tak zawsze wygląda.

Ja jutro mam prenatalne i już zaczynam odczuwać zdenerwowanie :-( :(
Trzymam kciuki. Bedzie dobrze :happy:

Myślę że w przypadku wątku zamkniętego faktycznie warto zadbać o regulamin i jego przestrzeganie. Jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji w której część dziewczyn będzie się udzielać regularnie i pisać o sprawach intymnych a spora część będzie tylko "podczytywac". Natomiast wątek otwarty ma to do siebie że wiele osób pojawia się i znika, niektóre pojawiają się tylko po to aby zadać jedno pytanie, inne z zamiarem regularnego udzielania się. Podzielam zatem zdanie większości że chyba nie ma sensu nikogo przymuszac do pisania. Grunt żeby było kulturalnie i sympatycznie.
Tu się absolutnie zgadzam. Nie można pozwolić, żeby na zamkniętym pojawił się ktoś, kto napisał jeden post, a potem będzie tylko podczytywał to co my piszemy. Trzeba przemyśleć jak to zrobić, żeby tego uniknąć, a żeby nikt nie poczuł się pokrzywdzony.

tak samo jak chodzi o prywatny watek-dodamy takie osoby, ktore nagle znikna i co dalej? to po co zamkniety jesli czesc dziewczyn przestanie pisac...wiele rzeczy by sie chcialo napisac na zamknietym, ale w gronie zaufanym gdzie beda dziewczyny, ktore sa udzielaja choc raz na jakis czas a nie milkna po dwoch-trzech postach :realmad:

rozumiecie o co mi chodzi czy nie?
Tak jak napisałam wyżej, w tej kwestii absolutnie się zgadzam. Zamknięty jest dla osób, które sobie ufają, a nie da się ufać nie wiedząc nic o danej osobie. To trzeba jakoś uregulować.

ja chce zazanczyc, ze jak bedzie zamkniety to pewnie juz tam bedziemy i ten pewnie zacznie zanikac i pamietacie jak chcialysmy otworzyc zamkniety dwa tygodnietemu a nagle zaczely dziewczyny nowe dolaczac? nie wiem jak to rozegrac...czy zalozyc zamkniety i na dwa watki jechac? bo jesli sie wkrecimy w zamkniety tu przestaniemy pisac...wiem co bylo na staraczkach, tez mamy zamknieta grupe...i staraczki umary smiercia natualna a zamkniety prosperowal a tu nie o to chodzi...
Wiem o czym mówisz. Ja też tak miałam na staraczkach dawno temu. Stworzyłyśmy zamknięty i przestałyśmy się udzielać na otwartym. Zresztą piszemy ze sobą do tej pory, a to już z 10 lat minęło chyba. Wszystkie doczekały się dzieci i teraz o nich sobie piszemy. A na otwartym potem zaczęły pojawiać się nowe dziewczyny i robiły nowe zamknięte wątki. I tak w kółko. Myślę, że podobnie było u nas na październiku. Powstał zamknięty, przestałyśmy się udzielać na otwartym. Ale ostatnio jak zajrzałam na otwarty, to tam życie kwitło. Pojawiły się nowe dziewczyny i nawiązały ze sobą więź.

Nie mam doswiadczenia na forach, ale nie mozna miec dwoch watkow jednoczesnie? Ten zamkniety bedzie duzo bardziej intymny i beda tam poruszane tematy, ktorych na ogolnym nie chcemy poruszac, ale mozna na niego zerkac i odpowiadac jesli pojawi sie cos nowego :) taki mi sie wydaje :p

Slinka mi cieknie.. moje ulubione to takiego chrupiace, ale nie twarde. W Rowach jest miejscowka, ktora wbrew pozorom nie jest na glownej promenadzie i maja takie gofry, ze ciezko sie opanowac! :D zawsze pieczone na swiezo, dobre owocki i bita smietana z syfonu... no szal!
Można mieć dwa wątki, ale mam podobne doświadczenie jak Lux, jak pojawia się zamknięty, to sukcesywnie przestaje się pisać na otwartym. Podział tu piszemy ogólnie, a tu prywatnie się z czasem zlewa i wszystko się zaczyna pisać na zamkniętym.

Na szczęście moja teściowa jest super, bardzo pomocna, życzliwa, staje po mojej stronie itp. No może trochę za bardzo się wtrąca w niektóre sprawy i za dużo czasem gada, ale powoli uczę się to olewać;)
ja moja tez olewam, ale boli mnie jedna rzecz...chce kupic nowy wozek, no kurcze moge no nie? i sa komentarze, ze po co, skoro po szwagierki corce stoi wozek 11-letni, stary i niemodny...juz nawet nic nie mowie o wyprawce, bo po co? zeby takie komentarze byly? lozeczko tez chce nowe i tez sa komentarze...

jak mi brzuch wywalilo dzis!!!!! jestem w ciazy co w koncu widac na calego! az mam banana na buzi :laugh2:

Witam nowe mamuśki, super ze coraz nas wiecej

a nie miałam detektoru tętna i teraz tez nie będę kupować, wydaje mi się ze przesadzalabym z czestotliwoscia używania i niepotrzebnie się stresowala.

Nie uzywalam chusty przy Klaudii a teraz chciałabym i licze na Wasza pomoc, bo jestem zielona w tym :)

ja za goframi nie przepadam ale lody w każdej ilości :biggrin2: wiec na zlocie będą brzuszkowe z goframi i jedna z lodem ;-) ;)

Joshi 100 lat synowi!

jezu dziewczyny, szalejecie. Tylko przez to, że gotuję obiad nie mogę nadążyć z nadrabianiem postów.

Oswoisz się. Ja też na początku swojej kariery na bb pisałam niewiele, a potem się przemogłam. :)

Jeśli chcesz go kupić tylko po to, żeby być spokojniejsza, to odradzam. No chyba, że zapytasz gin gdzie jest łożysko i być może będzie tak usytuowane, że bez problemu usłyszysz maluszka.

Wszystkiego najlepszego dla syna :happy:

Jasne, że chcę na zamknięty. Mnie się już wszystko pokręciło, bo kiedyś na jakąś listę do zamkniętego się zapisywałam i jestem na tym takim co tak dziwnie wygląda i myślałam, że to wystarczy.

ja myślę, że jeśli chodzi o wątek otwarty, to on zawsze będzie jakoś prosperował. Dziewczyny będą przychodzić i odchodzić, to tak zawsze wygląda.

Trzymam kciuki. Bedzie dobrze :happy:

Tu się absolutnie zgadzam. Nie można pozwolić, żeby na zamkniętym pojawił się ktoś, kto napisał jeden post, a potem będzie tylko podczytywał to co my piszemy. Trzeba przemyśleć jak to zrobić, żeby tego uniknąć, a żeby nikt nie poczuł się pokrzywdzony.

Tak jak napisałam wyżej, w tej kwestii absolutnie się zgadzam. Zamknięty jest dla osób, które sobie ufają, a nie da się ufać nie wiedząc nic o danej osobie. To trzeba jakoś uregulować.

Wiem o czym mówisz. Ja też tak miałam na staraczkach dawno temu. Stworzyłyśmy zamknięty i przestałyśmy się udzielać na otwartym. Zresztą piszemy ze sobą do tej pory, a to już z 10 lat minęło chyba. Wszystkie doczekały się dzieci i teraz o nich sobie piszemy. A na otwartym potem zaczęły pojawiać się nowe dziewczyny i robiły nowe zamknięte wątki. I tak w kółko. Myślę, że podobnie było u nas na październiku. Powstał zamknięty, przestałyśmy się udzielać na otwartym. Ale ostatnio jak zajrzałam na otwarty, to tam życie kwitło. Pojawiły się nowe dziewczyny i nawiązały ze sobą więź.

Można mieć dwa wątki, ale mam podobne doświadczenie jak Lux, jak pojawia się zamknięty, to sukcesywnie przestaje się pisać na otwartym. Podział tu piszemy ogólnie, a tu prywatnie się z czasem zlewa i wszystko się zaczyna pisać na zamkniętym.
mysle, ze sprawiedliwie bedzie dodac stala ekipe jaka tworzymy a potem z czasem jak sie pojawi ktos nowy i naprawde bedzie sie angazowac to doac i juz, zeby nikt nie czul sie odtracony, tylko tak jak mowie, malo kto sie udzieli na otwartym jesli zamkniety zacznie prosperwac

U mojej teściowej tez zawsze podobne teksty, po co takie drogie, a po co to wam, dajcie spokój szkoda kasy i tylko zawsze a ile, za ile, allleeee drogo, o ze was stać, ooo powodzi się. A ja wiecie co jej odpowiadam? "No stać, ciezko na to pracujemy" oraz " kazdy wydaje na to co lubi, pani lubi palic 2 paczki dziennie a my wolimy np na wycieczke" [emoji48][emoji3]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Lux, jak tylko masz chec to kup nowy wozek. Nie możesz sugerowac sie caly czas rodzina, rob to co Ty chcesz, przeciez to Twoje dziecko, w dodatku pierwsze [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
dzis tez pewnie bedzie wojna juz to czuje! a szwagierka nawet z Tomkiem juz nie gada a to jej brat, ja sie nie odzywam do niej, a on mowi do niej, a wiesz, ze slyszalem serduszko dziecka, jaki czad! on uradowany a ta nic!! mowie i po co to jej gadasz, widzisz, ze ma to gdzies :realmad:

reklama
U mojej teściowej tez zawsze podobne teksty, po co takie drogie, a po co to wam, dajcie spokój szkoda kasy i tylko zawsze a ile, za ile, allleeee drogo, o ze was stać, ooo powodzi się. A ja wiecie co jej odpowiadam? "No stać, ciezko na to pracujemy" oraz " kazdy wydaje na to co lubi, pani lubi palic 2 paczki dziennie a my wolimy np na wycieczke" [emoji48][emoji3]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
my tez pracujey i sa gorsze i lepsze miesiace, bo wiadomo jak jest, ale kuzwa do pierwszego dziecka chce to co mi sie podoba!

Do góry