reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

wszyscy ciesza sie z ciazy, ogladali usg...u tesciowej jak weszlismy to szwagierka ani czesc, nic! wiedziala, ze wracamy od lekarza, poczekalam na tesciowa az wyjdzie z wanny i mowimy co i jak a szwagierka nic, zero, a przechodzila obok kuchni, nie weszla nie spytala sie jak sie czuje i jak dziecko czy wszystko ok nawet usg nie chciala zobaczyc...jak mozna byc takim czlowiekiem...jak mozna, Tomkowi jest tak przykro, to jego rodzona siostra :no:

reklama
Cześć dziewczyny :) Chciałabym do was dołączyć :) U mnie dziś 8t0d, druga wizyta u lekarza w piątek o 16.45 :)
Witaj! :happy:

Ja mam facebooka od moze 2 miesiecy, a konto na bb juz siedem lat.. Facebooka mam po to w sumie zeby latwiej sprzedawac kosmetyki z avonu no i zeby sie posmiac bo niektore obrazki sa naprawde smieszne [emoji4] jestem tez bardziej na czasie z wiadomosciami z okolicy. I szczerze to tez bym sie nie umiala na fejsie wyzalic czy cos, fb jest malo praktycznu, mam wrazenie ze tam kazdy wszystko widzi [emoji6]

Lux, gratuluje [emoji4]

A ja dzis nie wymiotowalam choc mdlosci sa dalej, piersi nadal wiszace i niebolace, nie mam tego metalicznego smaku w ustach, brzuch nie rosnie, nie czuje zeby mi sie macica powiekszala, dzis tylko lewy jajnik mnie kul, a tak od paru dni nic sie nie dzialo.. Ja juz nawet czuje ze musze sie jutro spakowac bo caly czas mysle ze bede musiala do szpitala jechac [emoji20] co ja zrobie jak tak po prostu czuje ? Modle sie zebym sie mylila, ale jestem zalamana [emoji22] Jutro wizyta, wszystko sie wyjasni.. Przepraszam ze tak nudze ale nie mam sie gdzie i komu wyzalic..boje sie mezowi powiedziec o moich obawach, bedzie mu przykro.. Wole poczekac. Tak bym chciala zeby jednak serduszko bilo.. Ale skad w takim razie te zle przeczucia ? [emoji17]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Moze.. Ale pamietam jak bylam w ciazy z druga corka i w trzecim miesiacu krwawilam i w szpitalu pierwsze pytanie doktorki to bylo czy piersi sa tkliwe, wtedy byly, i ciaza sie uratowala. W kazdej ciazy przez caly czas mialam wielkie cycki i okropnie bolaly, a teraz tez byly duze i bolace i nagle opadly, nie bola, nic.. Nawet stanik sie zrobil nagle za duzy..

Ja nie mam bolących piersi i nawet nie wydają mi się tkliwe. Też miałam taki dzień, że mi się wydawało, że mi oklapły. No i poza tym jakoś brzuch mnie specjalnie nie boli. I w ogóle to mam wrażenie, że mi brzuch zmalał, bo mnie majtki przestały gnieść. A byłam wczoraj na wizycie i wszystko było ok. Wierzę, że i u Ciebie jest dobrze. Tak jak już wcześniej pisałam, myślę, że na Twój stan psychiczny wpływa mają twoje dolegliwości. Ciężko mieć dobry humor i pozytywne nastawienie jak się człowiek tak źle fizycznie czuje.

XxxxIzulQaxx spokojnych snów. Nie nabijaj sobie glowki. Bo jak juz sie zacznie to ciężko przestać i naprawde wszystko można sobie wytłumaczyć na zle. Jutro usłyszysz bardzo dobre wieści a dzieciątko rośnie zdrowo. Daj znac

wszyscy ciesza sie z ciazy, ogladali usg...u tesciowej jak weszlismy to szwagierka ani czesc, nic! wiedziala, ze wracamy od lekarza, poczekalam na tesciowa az wyjdzie z wanny i mowimy co i jak a szwagierka nic, zero, a przechodzila obok kuchni, nie weszla nie spytala sie jak sie czuje i jak dziecko czy wszystko ok nawet usg nie chciala zobaczyc...jak mozna byc takim czlowiekiem...jak mozna, Tomkowi jest tak przykro, to jego rodzona siostra :no:
A kij jej w oko, tylko faktycznie przykro ze względu na Twojego T

Witam nową mamę

Izula jestem pewna że u ciebie wszystko dobrze. Tak silne wymioty to objaw szybko rosnącej bety. Czekam jutro na wieści.

Lux olej gówniare. Ona się już nie liczy.

Dobranoc

Lucky, ale ja naprawde super podchodzilam do tej ciazy, mega pozytywnie mimo wykanczajacych mdlosci i wymiotow, i nawet tlumaczylam dziewczynom ktore nagle przestaly miec objawy, ze to normalne.. A teraz sama czuje ze cos jest nie tak, i moze to faktycznie jakies zle dni mam i sobie wmawiam, a z drugiej strony gdzies cos w tym moze byc, i sie boje.. Dowiem sie jutro wszystkiego na wizycie.. Tak bardzo chcialam tego dzidziusia, mowilam sobie caly czas ze zalamie sie jak go strace, a teraz czuje sie taka wyprana z emocji.. Jakby juz bylo przesądzone [emoji20]

Nie martw się.. Też się denerwowałam.. Piersi raczej mi nie urosły też jakoś nie bolały specjalnie... A jednak wszystko jest dobrze. Każda z nas jest inna i każda ciąża jest inna. Sama przeżywałam teraz z nerwów czuję sie wyczerpana i głowa pęka z bólu, a okazalo sie, że nerwy były niepotrzebne... I wierzę, że tak też będzie u Ciebie!

A wy tez mialyscie lekkie kłucie w jednym z jajników? Jakos mnie z godzinę temu chwycilo. Kłuje przy wstawaniu, siadaniu ( ale nie zawsze) ale jak delikatnie nacisnę podbrzusze w okolicy tego jajnika to mnie boli. I to przy naciskaniu tez nie w kazdej pozycji boli

reklama
Odnosnie piersi to tak jak pisalam. Po 10 tyg zmalaly i sa bardziej miekkie. Z dzieckiem na dwoch wizytach bylo wszystko ok. Brzuch mam raz wiekszy raz mniejszy. Raz boli raz nie. Nie wymiotuje. Czasem mnie lekko mdli. Najgorzej jak.myje zeby. Czesciej plukam plynem bo nie daje rady mysc tak mi niedobrze. Co u mnie idzie w gore to cukier. Wczoraj caly dzien przekroczenia mialam. Juz widze ze doatane drugi rodzaj insuliny przed posilkiem :/

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry