reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry
hej dzis wizyta, mam stresa jak diabli, zaraz sie ubieram, bo jade pomoc przy braratanicy przed praca
Anetko jest zamkniety, zagadaj do Bonusowej
Trzymam kciuki. Będzie dobrze.

Od wczoraj miałam mega migrenę. Najgorszy ból głowy mojego życia. Padłam wczoraj dość szybko, żeby przespać najgorsze, a tu w środku nocy się budzę ze łzami w oczach. Myślałam już nawet o IP, a naprawdę nie byłby to mój pierwszy wybór. Mąż wstał o trzeciej i jeździł po aptekach, żeby trafić na jakąś dyżurującą. W końcu nad ranem paracetamol uratował mi zdrowie psychiczne i fizyczne. Powiedzcie mi jednak, co mam robić w takiej sytuacji? Jak sobie poradzić z ewentualnym nawrotem? :/
ja ostatnio miałam ból głowy. Może nie jakiś nie do zniesienia, bo Paracetamolu uniknęłam, ale zauważyłam, że pomaga picie dużej ilości wody.

Cześć dziewczynki
bosheee jak mnie mdli znów ... masakra rano myslalam, że się porzygam a nie mam czym bo przecież nic nie jadłam na szczęście kawa troche załagodziła myślicie, że to też z głodu może być ? uspokoiło mnie to

Lux będzie dobrze kochana czekamy tu na piękne zdjęcie twojego dzidziusia u mnie do wizyty już bliżej jak dalej byle do poniedziałku ale też będę siedzieć jak na szpilkach !

ale super pomysł też tak myślałam najpierw żeby zrobić ale luby oczywiście musiał się od razu pochwalić i zaraz wysłał zdjęcie do swojej mamy testu który dałam mu w prezencie ... a też nie chciałam od razu mówić z mamą moja z kolei nie miałam wyjścia bo to ona kazała mi test robić i nawet mi go kupiła haha

EDIT: co do forum wiecie co ja też jestem zdania jak Rukmini, że jeśli miałabym urodzić chore dziecko to wolałabym je poronić wiem, że to okrutne ale natura wie lepiej i zawsze przeżywa najsilniejszy ... mam nadzieję tylko, że u mnie będzie wszystko ok chociaż lekarz mnie uspokajał, że musi być ok bo ciąża jest bardzo silna
Tak, mdłości mogą być spowodowane głodem. Już to zauważyłam, że jak coś zjem, to przechodzą. A tak w ogóle to mi dziś powróciły mega mdłości rano. Może to dzięki temu, że na wczorajszej wizycie się uspokoiłam.
Kiedy straciłam poprzednią ciążę też sobie to tłumaczyłam podobnie jak Rukmini, że pewnie tak lepiej, bo gdyby ten maluszek się urodził byłby bardzo chory, a ja nie wiem czy czułabym się na siłach na to. Natura wie co robi i następnym razem będę miała zdrowe maleństwo.

reklama
Dzien dobry :)

Z ta obawa przed wchodzeniem na forum jest chyba tak, ze czytajac niektore wypowiedzi mozna sie samemu bardzo negatywnie nakrecic i zaczac panikowac. Ja tak mialam na poczatku, kiedy objawy raz byly, raz ich nie bylo - doszukiwalam sie najgorszego.

Lux powodzenia!! :)

Ja chyba dzisiaj zejde na zawal, za 3h familia laduje. Plan jest taki, ze przywozimy ich do domku i przy kawie dostana po kartoniku z kokardka. W nim sa buciki i zdjecie z usg. Emocji bedzie moc o ile ja wczesniej nie padne :D
No to czeka Cię bardzo emocjonujący dzień, powodzenia:)

Od wczoraj miałam mega migrenę. Najgorszy ból głowy mojego życia. Padłam wczoraj dość szybko, żeby przespać najgorsze, a tu w środku nocy się budzę ze łzami w oczach. Myślałam już nawet o IP, a naprawdę nie byłby to mój pierwszy wybór. Mąż wstał o trzeciej i jeździł po aptekach, żeby trafić na jakąś dyżurującą. W końcu nad ranem paracetamol uratował mi zdrowie psychiczne i fizyczne. Powiedzcie mi jednak, co mam robić w takiej sytuacji? Jak sobie poradzić z ewentualnym nawrotem? :/
Anio0 gdzieś czytałam, że jak się za mało pije w ciąży to to powoduje, że są większe migreny przeanalizuj ile pijesz i jeśli za mało zwiększ ilość wody

Witam Was w ten słoneczny dzień!

Rukmini tulę Cię mocno i wierzę w to że niebawem los się do Ciebie uśmiechnie...

Dziś ja wizytuję i przyznam, że po ostatnich wiadomościach bardzo się denerwuję :/ ehh muszę jakoś wytrzymać do 14...
Miłego dnia :*

Ja tez mam dzisiaj wizytę na 16 ale jestem dziwnie spokojna, wiem,że będzie dobrze :) Po wczorajszych bólach brzucha i piersi stwierdzam,że pesteczka robi tam sobie remont bo ma zamiar zostać na dłużej :) miałam takie bole jajników, brzucha jakbym miała dostać okres i to taki mocny. Ale czytałam,że to normalne.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczynki
bosheee jak mnie mdli znów ... masakra rano myslalam, że się porzygam a nie mam czym bo przecież nic nie jadłam na szczęście kawa troche załagodziła myślicie, że to też z głodu może być ? uspokoiło mnie to

EDIT: co do forum wiecie co ja też jestem zdania jak Rukmini, że jeśli miałabym urodzić chore dziecko to wolałabym je poronić wiem, że to okrutne ale natura wie lepiej i zawsze przeżywa najsilniejszy ... mam nadzieję tylko, że u mnie będzie wszystko ok chociaż lekarz mnie uspokajał, że musi być ok bo ciąża jest bardzo silna
taak głód zdecydowanie, dlatego zaleca sie mieć coś do przegryzienia zanim się wstanie z łóżka. Pamiętam że przy synu to mnie ratowało.

To co mówisz o poronieniu to nie okrucieństwo, to patrzenie z innej perspektywy. Ja patrzę z perspektywy dzieci które już mam. Dlatego też zawierzam wszystko naturze i staram się akceptować co los przyniesie.

reklama
Hej Dziewczyny! Ja też Was podczytuję, ale się nie udzielam, czekam do prenatalnych 3 czerwca, bo najzwyczajniej w świecie się boję... Ściskam Was mocno :)

Do góry