Antiope
Fanka BB :)
anio0 myślę, że to, czy się mówi o ciąży czy nie, nie ma kompletnie żadnego znaczenia. W poprzedniej ciąży mówiłam wszystkim, podobnie jak w pierwszej, a wynik był zupełnie inny. Myślę, że jak ktoś ma potrzebę mówienia, to niech mówi, tylko niech ma na względzie, że jak się okaże, że ciąża skończy się równie szybko jak się zaczęła, to tłumaczenie tego kolejnej osobie może być przykre.
Według moich kalkulacji wychodzi mi 5 tydzień i 2 dzień. Pewnie wszystko nam się jeszcze miesza, bo musimy się lepiej poznać. Ciężko ogarnąć tyle informacji na raz.
Ja tym razem nie mam wzdętego brzucha i przy pierwszej ciąży też nie miałam. Ale faktycznie mam wrażenie, że jest trochę większy. Ja nie mam sposobu na maskowanie brzucha i nie zamierzam tego robić, bo niby po co? Taki urok ciąży i kwita. W pierwszej ciąży byłam tym szczęśliwsza im brzuszek był większy. Chyba dobiłam do 115 cm obwodu, czy jakoś tak.
Zazdroszczę braku apetytu, bo ja tak jem, że mam wrażenie, że się w tej ciąży strasznie roztyję. Przy synku przytyłam idealnie, bo przez całą ciążę 8 kg. Dobrze, bo do drobinek nie należę i jak bym przytyła więcej, to pewnie wyglądałabym monstrualnie.