reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

anio0
myślę, że to, czy się mówi o ciąży czy nie, nie ma kompletnie żadnego znaczenia. W poprzedniej ciąży mówiłam wszystkim, podobnie jak w pierwszej, a wynik był zupełnie inny. Myślę, że jak ktoś ma potrzebę mówienia, to niech mówi, tylko niech ma na względzie, że jak się okaże, że ciąża skończy się równie szybko jak się zaczęła, to tłumaczenie tego kolejnej osobie może być przykre.

Według moich kalkulacji wychodzi mi 5 tydzień i 2 dzień. Pewnie wszystko nam się jeszcze miesza, bo musimy się lepiej poznać. Ciężko ogarnąć tyle informacji na raz.

Ja tym razem nie mam wzdętego brzucha i przy pierwszej ciąży też nie miałam. Ale faktycznie mam wrażenie, że jest trochę większy. Ja nie mam sposobu na maskowanie brzucha i nie zamierzam tego robić, bo niby po co? Taki urok ciąży i kwita. W pierwszej ciąży byłam tym szczęśliwsza im brzuszek był większy. Chyba dobiłam do 115 cm obwodu, czy jakoś tak. :-) :)

Zazdroszczę braku apetytu, bo ja tak jem, że mam wrażenie, że się w tej ciąży strasznie roztyję. Przy synku przytyłam idealnie, bo przez całą ciążę 8 kg. Dobrze, bo do drobinek nie należę i jak bym przytyła więcej, to pewnie wyglądałabym monstrualnie.

reklama
Ja bardziej zajęłam się w tej ciąży swoim nastawieniem :) i myślę pozytywnie. Wierzę też, że to mi pomoże przebrnąć przez następne 8 miesięcy. A na którą masz wizytę?

Wizytę mam na 18. Właśnie czekamy na teściową, zaraz powinna przyjść, żeby zająć się Bazylim, no i jak przyjdzie, to wychodzimy z domu.

Ja już po wizycie. Pecherzyk 5,5mm wszystko pięknie, kazał przyjść za dwa tygodnie, żeby zobaczyć więcej. I wtedy skierowania na badania. Ale kazał mi ODSTAWIC LUTEINE i nadal w to nie wierzę. Wszędzie piszą, że luteine kontynuuje się do co najmniej 15-18 tygodnia nawet dłużej. Kuźwa, w kropce jestem. Mówi że nie ma plamien, na usg wszystko dobrze. Mam skończyć opakowanie... Boję się jednak. Chyba co tydzień będę robić poziom progesteronu :/

Ja już po wizycie. Pecherzyk 5,5mm wszystko pięknie, kazał przyjść za dwa tygodnie, żeby zobaczyć więcej. I wtedy skierowania na badania. Ale kazał mi ODSTAWIC LUTEINE i nadal w to nie wierzę. Wszędzie piszą, że luteine kontynuuje się do co najmniej 15-18 tygodnia nawet dłużej. Kuźwa, w kropce jestem. Mówi że nie ma plamien, na usg wszystko dobrze. Mam skończyć opakowanie... Boję się jednak. Chyba co tydzień będę robić poziom progesteronu :/
No to gratulacje ;) Ciesze sie ze wszystko oki ;) Nie martw sie na zapas :* :*

Napisane na SM-G925F w Forum BabyBoom

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty :) Dawajcie znać. Byłam wczoraj w przychodni i zapisali mnie dopiero na 27 kwietnia do lekarza. I to tylko na wywiad bo tutaj skan robią dopiero w 12 tygodniu.
Zapisalam sie prywatnie na usg w czwartek. To będzie 5 tydz 6 dzień. Pewnie za wiele się nie dowiem ale przynajmniej będę miała jakieś potwierdzenie :)
Magwa ja mam pierwszą wizytę 26 kwietnia i tez pierwszy skan w 12 tyg, śle ide w środę do GP upomnieć sie o wcześniejszy skan z racji tego że straciłam poprzednia ciąże.

Mi też cieżko połączyć was z tygodniami ciąży i zapamietać która, co, kiedy, tygodnie, wielkości maluszków, daty porodów. Fajnie by było to poukładać, ale niestety nie mam o tym pojęcia. Może któraś z was da radę?
U mnie termin 7.12, dziś jestem w 5 tyg ciąży.

Ja dzisiaj napisałam do administratorki z prośbą o podłączenie naszego wątku do "Przyszłych mam" :) mam nadzieję, że prędko odczyta wiadomość i coś dla nas na to zaradzi. Wtedy będziemy tworzyć listę z terminami :D pasi? ;)

To super, że na usg wszystko się pięknie tworzy. Który to tydzień u Ciebie? :)

reklama
Do góry