po moim mogloby byc pracowiteLuby stwierdzil, ze zyczy naszemu dziecku zeby smykalke do biznesu mialo po mnie haha
![Uśmiech :-) :) :-) :)](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/biggrin.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
po moim mogloby byc pracowiteLuby stwierdzil, ze zyczy naszemu dziecku zeby smykalke do biznesu mialo po mnie haha
Dużo nas tu chustowych mamPoprzednio używaliśmy wózka przez jakieś hmmm 1,5 miesiąca. Jestem zdecydowanie chustową mamą.
Nosiłam syna w chuście codziennie do 10 miesiąca. Teraz ma 11 mies, waży ok 10 kg, może wiecej.. A że ja w ciąży to się boję długo nosić.
Dopiero teraz zaczęłam korzystać z wózka. Ze spacerówki.
Jak się urodzi nowy maluch, mój starszy będzie miał rok i 7 miesiecy. Mam zamiar jego dalej wozić w spacerówce, a młodego w chuście.
Nie planuję wózka rok po roku.![]()
Tak jak teraz napisałaś, to mi się coś przypomniało o tym pęcherzu na prenatalnych. Chyba faktycznie trzeba mieć pełny, ale już dokładnie nie pamiętam. Poza tym chyba z tym też nie można przesadzać, bo jaka kobieta w ciąży wytrzyma z naprawdę pełnym pęcherzem. Myślę, że może po prostu przed samym badaniem się powstrzymać przed wizytą w toalecie. W moim przypadku to i tak osiągnięcie.Zaczęłam podczytywać wątki mam jesiennych i mam do Was kilka pytańwiększość z Was jest jednak już doświadczona w ciążowym boju i wiecie zdecydowanie lepiej co i jak. Pierwsze co mi się w oczy rzuciło to to, że część kobitek pisze o konieczności przyjścia z pełnym pęcherzem na prenatalne, a inne wręcz przeciwnie. Jak to w końcu z tym jest?
Druga sprawa to poznanie płci dziecka. Listopadowe mamy dowiedziały się już w 11-13 tygodniu. Czy ja też mogę mieć nadzieję, gdy pójdę do lekarza w 12t0d?
![]()
Jest mi dziś tak słabo że nie dam rady na spacer wyjść. Leżę. Boli mnie znów jak na okres
Płeć można wcześniej poznać jak się pokaże. Ale ja tam wolę poczekać do połówkowego. Znam kilka przypadków pomyłek.