reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Anio widzisz ja to samo od kilku dni. Zero mdłości, nie jestem aż taka senna, cycki nie bolą... zwariować można, ale próbuje się nie dać. Widziałam moje serduszko w poniedziałek i wiem, że wszystko jest dobrze. Wizytę mam 5 maja. Jak mi padnie na łeb już zupełnie to pójdę na IP, powiem, że mam silny ból brzucha. Albo, że miałam, ciemny śluz. Cokolwiek :p

Witajcie :) ja w sumie robiłam 3 testy :) dwa od razu pierwszego dnia spóźnienia, oba pozytywne ale drugie kreski slabe. A 4 dni pozniej znowu i tez wyszla druga blada kreska... Ale kolejnych juz nie robiłam bo na drugi dzien szlam do gina i potwierdził ciążę :)

A wypchalo wam dół brzucha kolo pępka? Moj mąż sie wczoraj ze mnie śmiał ze juz przytylam bo dzidzia jest tak mala ze nie możliwe żeby mi brzuch tak szybko wypchalo.
Tak samo jak madzialenka, z natury jestem chuda i juz brzusio powoli widac :) Skora wokol pepka jest napieta i swedzi, na piersiach to samo.

Ja jestem bardzo szczupła, więc u mnie bardzo widać [emoji4]

h44ed5qp61kt7bg8.png

Nieee... mieszkam w Słupsku. Ale to prawie jak zagranica :p momentami mam wrażenie, że tutaj żaden lekarz-specjalista nie dojechał jeszcze. Jeśli jest już jakiś, a tym bardziej dobry, to czeka się tygodniami na prywatną wizytę, jak to się dzieje w moim przypadku. Chodzę dodatkowo na NFZ, ale wiadomo jak z NFZ bywa :/
Swiat jest maly! :) przerabialam roznych ginekologow w Slupsku, ale od paru lat chodze jestem wierna jednemu. Nie raz przyjmowal mnie po godzinach, albo przychodzil do pracy w dzien wolny bo np bylam w Slupsku akurat w weekend lub swieta. Wyprowadzil moje swirujace hormony na prosta. Nawet teraz dzwonilam do niego z panika z UK ;) podrzuce Ci imie na pw. Nic sie nie martw, napewno wszystko jest ok :*

Anetka Ty sie bidulko nadenerwujesz. Ja tez bym atakowala IP, lepiej dmuchac na zimne i miec spokoj psychiczny niz sie podlamywac w domku. Trzymam za Was mocno kciuki! :*

Widzę, że obsesja żeby wszystko było dobrze to naturalny stan rzeczy u kobiet ciężarnych. ... myślałam,że tylko ja tak mam i ze jestem nienormalna... jestem nastawiona pozytywnie a i tak z tyłu głowy mam strach. Marze o 12 tc, wtedy chyba dopiero będę spokojniejsza.... a tak to ciągle zaciskam nogi i sprawdzam 100x dziennie czy nie mam mokro.... obsesja jak nic. I nic na to nie poradzę.. ehhhh

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

a propos obsesji, to ja pamiętam, że po 12 tygodniu złapałam stresa (przy drugim) czy oby na połówkowym nie wyjdzie jakaś heca...potem bałam się, że podczas porodu zrobią dziecku krzywdę...i tak w kółko :D

reklama
Anio widzisz ja to samo od kilku dni. Zero mdłości, nie jestem aż taka senna, cycki nie bolą... zwariować można, ale próbuje się nie dać. Widziałam moje serduszko w poniedziałek i wiem, że wszystko jest dobrze. Wizytę mam 5 maja. Jak mi padnie na łeb już zupełnie to pójdę na IP, powiem, że mam silny ból brzucha. Albo, że miałam, ciemny śluz. Cokolwiek :p
i dobrze, wtedy sie uspokoisz

Do góry