reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
@aneta_ck oby Julkowi szybko ten antybiotyk pomógł

@Grun a Ty elektrycznego laktatora używasz, czy ręcznego? Po ile minut odciągasz z jednej piersi. Jak mój starszy tuż po urodzeniu był chory i nie miał siły ssać, to odciągałam systemem 7-5-3, czyli najpierw odciągasz 7 minut z jednej i siedem ninut z drugiej piersi, potem znowu zmieniasz pierś i odciągasz 5 minut z jednej, a potem z drugiej piersi i na koniec po 3 minuty z każdej. Nie tylko utrzymałam wtedy laktację, ale nawet ją rozkręciłam.

@skazawisla1 ja dostalam po porodzie tak jak elifit mowi czopki i masc. Czopki diclofenak i masc clotrimazolum bo mnie dodatkowo swedzialo ale to zalapalam w szpitalu jak z małą na zoltaczke lezalam.

Znowu nie spie. O 3.30 obudzila mnie mala na cyca zasnelam na karmieniu a teraz przełożyłam małą do łóżeczka a nie spi atarszak. Nawet nie chce mi sie juz kląć :/ jedyna pociecha w tym ze po 2 dawkach antybiotyku juz nie goraczkuje tak mocno. Za to wydaje mi sie ze Rozalia ma wiekszy katar :| i wez tu czlowieku miej sile na cokolwiek

km5s8u69dm9dsszh.png

@aneta_ck oby Julkowi szybko ten antybiotyk pomógł

@Grun a Ty elektrycznego laktatora używasz, czy ręcznego? Po ile minut odciągasz z jednej piersi. Jak mój starszy tuż po urodzeniu był chory i nie miał siły ssać, to odciągałam systemem 7-5-3, czyli najpierw odciągasz 7 minut z jednej i siedem ninut z drugiej piersi, potem znowu zmieniasz pierś i odciągasz 5 minut z jednej, a potem z drugiej piersi i na koniec po 3 minuty z każdej. Nie tylko utrzymałam wtedy laktację, ale nawet ją rozkręciłam.
Dzięki!
Elektryczny avantu bo ręczny to chyba by mnie załatwił :/
Ten system znam i u mnie raz udało się 30ml odciagnac co było sukcesem a teraz ciężko idzies...
Słyszałam że ten system rozkręca laktacje ale na mnie chyba nie działa :/ też zazdroszczę że u Ciebie dało radę! !
brakuje mi tej Małej buzi.
... co ile godz robić odsysanie,co 2-3?

@skazawisla1 ja dostalam po porodzie tak jak elifit mowi czopki i masc. Czopki diclofenak i masc clotrimazolum bo mnie dodatkowo swedzialo ale to zalapalam w szpitalu jak z małą na zoltaczke lezalam.

Znowu nie spie. O 3.30 obudzila mnie mala na cyca zasnelam na karmieniu a teraz przełożyłam małą do łóżeczka a nie spi atarszak. Nawet nie chce mi sie juz kląć :/ jedyna pociecha w tym ze po 2 dawkach antybiotyku juz nie goraczkuje tak mocno. Za to wydaje mi sie ze Rozalia ma wiekszy katar :| i wez tu czlowieku miej sile na cokolwiek

km5s8u69dm9dsszh.png

Dasz radę:)

trzymam kciuki!

No i @xXxIzuLQaxXx zdrowia zdrowia zdrowia dla Szymona! !

My dzisiaj po rtg i Mala ma zapalenie płuc. .. 3 dni z katarem i delikatnym kaszlem.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny! Wszytkieho co najlepsze w tym Nowym Roku :) oby maluszki sie dobrze chowaly:)
My od sylwka w domku z Franiem. Ten dzien byl dla mnie tak emocjonalny ze plakalam caly czas...chyba baby blues mnie dopadl. Myslalam ze nie dam rady i ze nie potrafie sie zaopiekowac takim maluszkiem ale jest coraz lepiej. Troche przerosla mnie nowa sytuacja...:/
Franio ladnie je i jest bardzo grzeczny. Mnie bola piersi..mam troche poranione brodawki. Niestety w szpitalu nie mialam pomocy jak przystawiac dziecko i robilam to instyktownie. A po cesarce kiedy jest sie samemu na sali a odwiedziny bliskich dwa razy po godzinie w ciagu dnia jest naprawde ciezko...
Ja powoli dochodze do siebie. Rana troche piecze i ciagnie. Oczszedzam sie. Mam ogromne wsparcie w mezu i mojej mamie. Dbaja o mnie zebym odpoczywala. Maz wstaje na kazde karmienie i przewijanie. Jestemy zakochani w maluszku:)

Zycze zdrowka dla chorych mam i maluszkow:*
Jak tam @Luxuorius i @ana ana?
Pozdrawiam!

Byłam dziś u ginekologa i mówił, ze wystarczy rivanol. Zobaczymy..maluch wazy juz4610g średnio 36g na dzień:) wiec idealnie, ja mam laktator ręczny medela, ale nie dociągam bo raz odciągnęła to ciagle bluzki zalane, najważniejsze żeby myśleć pozytywnie o laktacji i nie stresować się:)

reklama
Do góry