reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja kupiłam naprawdę ładny, usztywniany stanik w Happy Mum w Bonarce. Kosztował chyba 100 zł. Na razie wzięłam jeden, bo nie mam pewności co do rozmiaru jak zacznie się laktacja. Jakby coś, to tam jest wybór bielizny, choć nie powala, bo to jednak sklep dla przyszłych mam.

Twoja lekarka normalna nie jest. Wiadomo, że biorąc pod uwagę Twoje kształty przed ciążą, to nie powinnaś za dużo przytyć, ale też ciężko oczekiwać, że nic nie przytyjesz. Myślę, że 6 kg to idealny wynik; tak naprawdę nie masz nic na plusie, bo dziecko z wodami, łożyskiem itp. waży około 9 kg.
zaszlam majac 99 kg, mam 101 wiec....schudlam 4 kg na poczatku ciazy...

reklama
Creative jak już będę chciala zeby Franio się urodzil to rozkaze mezowi wyniesc skieciy, widzę że to działa :)

Krasnal błagam, litosci. Ptasie mleczko pokazywac ciezarnym a ja nie mam!!! I co teraz zrobie biedna?

Tuiles jestem tego samego zdania, albo ohydne te staniki albo wielkości czapki a ja potrzebuje mniejszego. Dzisiaj sobie kupiłam Ale nie do karmienia. Zwykły stanik, mam nadzieję że uda mi się karmic przy normalnym staniku.

Ja właśnie zjadłam zapiekanki, mąż poprosił o taka kolacje a teraz jakby tego było mało na noc wcinam mandarynki..... czuje swieta :)

Tuiles jestem tego samego zdania, albo ohydne te staniki albo wielkości czapki a ja potrzebuje mniejszego. Dzisiaj sobie kupiłam Ale nie do karmienia. Zwykły stanik, mam nadzieję że uda mi się karmic przy normalnym staniku.

Ja właśnie zjadłam zapiekanki, mąż poprosił o taka kolacje a teraz jakby tego było mało na noc wcinam mandarynki..... czuje swieta :)
a ja nazarlam sie lodow, okoce sie zaraz

Mam 18kg na plusie, o jaaaaa!!!
Od 3 tyg wciągam wszystko! Od czwartkowej wizyty zaczęłam odpuszczać cukry, dziecko drobne, niech podje jeszcze przed spotkaniem.
Kurde, kiepski dzień... pojechaliśmy nawet na zakupy, na poprawę nastroju i średnio podziałało. :( To pewnie przez ten dziki wiatr.

No właśnie i ja się skusiłam na jeden, usztywniany. Nawet jeśli się okaże, że będzie za mały to spokojnie poczeka sobie jak przestanę karmić. jest na tyle ładny i fajny, że moge go nosic normalnie, jako nie do karmienia.

Lux: co to jest 6 kg! To tyle co ja przytyłam w I trymestrze. Ale fakt zaczynałam na sporej niedowadze, więc nawet to +16 kg nie jest ogromną tragedią.

Creativo: czyżbyś szykowala się na porodówkę następna? :)

Aneta: Czy Ty nareszcie nacieszysz się brakiem kłopotów zdrowotnych (swoich, małej, małego?). Co rusz to coś u Ciebie. Trzymaj się dzielnie!

Ja miałam dzisiaj ambitny plan dopadnięcia mojego M celem przyspieszenia porodu. Tylko M przepadł. Zostałam sama z naleśnikami ze szpinakiem... a to na wywołanie chyba niewiele pomoże...
A gdzie sie podzial M?
moj mieso lubi, ale jak jest za czesto to marudzi, ze znow mieso...
Zazdroszcze... Ja nie jem wcale, wiec dla mnie to masakra tylko ciagle slyszec chce miecho i chce miecho... [emoji23]
zaszlam majac 99 kg, mam 101 wiec....schudlam 4 kg na poczatku ciazy...
Powinnas sie cieszyc

I ja popieram. Też nie lubię staników do karmienia, z synem parę razy karmiłam w tym staniku a później dałam sobie spokój i karmiłam w normalnych stanikach więc jak najbardziej się da:) Teraz też dlatego nie kupowałam, normalny stanik daje radę ;)

reklama
Do góry