reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja ostatnio zwatpilam czy dam rade urodzic sn totalnie nie mam na nic sily a jak tylko cos zaczne robic to mam bol brzucha ... Polozna mowila ze to normalne, ze pozniej same z siebie bierzemy ta sile nie wiadomo skad ... Bolu jakos sie nie boje bo wiem, ze bedzie bolalo bo ma bolec podejrzewam, ze jak jeszcze dluzej mi ta ciaza da popalic to juz bede sie pod koniec modlic o porod i juz mi bedzie wszystko jedno czy boli czy nie ... Najbardziej boje sie komplikacji i cc
Bylam z piechami w lesie teraz i co podeszlam pod gorke to mnie brzuch pozniej chwile bolal a nie wchodzilam szybko czyli to te gorki i pagorki mnie tak dobijaja bo samo chodzenie nie... A juz mialam taka ochote isc na spacer, ze nie macie pojecia od wczoraj mnie nosilo zeby sie przejsc ...

thgfflw1k3inkyc3.png
Haha mowisz jak ja ostatnio. Wtedy co mialam te skurcze to pisalam mezowi ze dzis nie rodze bo nie mam na to sily [emoji23][emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mi sie tez wydaje, ze ludzie mysla, ze moga dawac rady jak maja dorosle dzieci, i to gadanie: a za moich czasow....:D
Jezu jak ja mam dobrze ze mi nikt rad nie daje [emoji23] nie liczac babci, ale to juz wspominalam ze to taki typ i jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam bo glebsza dyskusja sensu nie ma [emoji4]

No u nas jest fak, ze jak dziewczynki byly przez wakacje na 3-4 dni u moich rodzicow, to my z mezem nie wiedzielismy co mamy robic [emoji16] stweirdzilismy ze "jak mozna zyc bez dzieci" i ogladalismy filmy cale dnie [emoji23][emoji23] nuuuuudy. Tak to zawsze te gadułki przyjda, porozmawiamy, posmiejemy sie, programy w cos lub razem bajke obejrzymy. Fajnie jak tak przyjda i sie przytula tymi malymi łapkami :) Fajnie jest cieszyc sie z sukcesow w przedszkolu np za wierszyk czy obrazek. Nie wyobrazam sobie zycia bez dzieci. Zmienilo sie moje zycie, owszem, ale nigdy nie powiem ze na gorsze, a wrecz przeciwnie, na lepsze. Bo coz ja robilam? Imprezowalam i nic z zycia nie mialam.. a jak urodzilam pierwsza córkę to bylam strasznie dumna z tego faktu. Zawsze mowie ze nic mi w zyciu tak nie wyszlo jak dzieci :) Nie narzucam swojego pogladu nikomu, ja tak uwazam i moje zycie mi sie podoba, czuje sie spelniona i to mi wystarcza. A na kino lub wypady do znajomych tez mamy czas ;) ale prawda jest taka ze film lepiej obejrzec w domu a znajomych zaprosic do nas ;)

W pełni się z Tobą zgadzam. Ja też jak syna jakoś długo nie ma w domu to już się nudzę bez niego, jakoś tak mi za cicho i dziwnie :p Prawda jest taka, że odkąd mamy dzieci to mamy kogoś kto kocha nas bezwarunkowo i mamy dla kogo żyć, dla tej małej istotki, która nas potrzebuje. Imprezy i inne rzeczy przy tym się chowają, zresztą to, że mamy dziecko nie znaczy, że jesteśmy więżniami własnego domu i już nigdy nie pójdziemy na imprezę itp. Moje życie też zecydowanie zmieniło się na lepsze :)

No u nas jest fak, ze jak dziewczynki byly przez wakacje na 3-4 dni u moich rodzicow, to my z mezem nie wiedzielismy co mamy robic [emoji16] stweirdzilismy ze "jak mozna zyc bez dzieci" i ogladalismy filmy cale dnie [emoji23][emoji23] nuuuuudy. Tak to zawsze te gadułki przyjda, porozmawiamy, posmiejemy sie, programy w cos lub razem bajke obejrzymy. Fajnie jak tak przyjda i sie przytula tymi malymi łapkami :) Fajnie jest cieszyc sie z sukcesow w przedszkolu np za wierszyk czy obrazek. Nie wyobrazam sobie zycia bez dzieci. Zmienilo sie moje zycie, owszem, ale nigdy nie powiem ze na gorsze, a wrecz przeciwnie, na lepsze. Bo coz ja robilam? Imprezowalam i nic z zycia nie mialam.. a jak urodzilam pierwsza córkę to bylam strasznie dumna z tego faktu. Zawsze mowie ze nic mi w zyciu tak nie wyszlo jak dzieci :) Nie narzucam swojego pogladu nikomu, ja tak uwazam i moje zycie mi sie podoba, czuje sie spelniona i to mi wystarcza. A na kino lub wypady do znajomych tez mamy czas ;) ale prawda jest taka ze film lepiej obejrzec w domu a znajomych zaprosic do nas ;)

Ja również tak widzę moje życie. Te uśmiechy te łapki te przytulenia warte są wszelkich wyrzeczeń :)

Nie boli to az tak kochana, mnie kolka nerkowa bolala bardziej niz porody [emoji16] haha. Poza tym ból po porodzie sie zaraz zapomina :)

mam nadzieje ze sn nie boli mocniej. teraz chociaz bardzo mnie boli to wytrzymuje ale bol oceniam teraz na 8/10. Pisze tylko dlatego zeby oderwac sie od bolu.

@Luxuorius wiesz, że mnie do okulisty nikt nie skierował? Mimo sporej wady i wysokiego ciśnienia ? :) Będzie tak jak zechce natura. :*

Ja do 7mies byłam szykowana do cesarki i to mnie bardzo smuciło, później okazało się, że mogę próbować sn:) wczoraj pierwszy raz pooglądałam z mężem "mniej ostre" filmy z porodu, przyznam, że mieliśmy spore oczy :) Wierzę, że będzie dobrze. Damy radę!!
absolutnie filmikow z porodow nie ogladam i mezowi zabronilam. to by nas przerazilo raczej... chciaz w innych sprawach tak jak wy chcialabym zobaczyc o co chodzi
W pełni się z Tobą zgadzam. Ja też jak syna jakoś długo nie ma w domu to już się nudzę bez niego, jakoś tak mi za cicho i dziwnie[emoji14]Prawda jest taka, że odkąd mamy dzieci to mamy kogoś kto kocha nas bezwarunkowo i mamy dla kogo żyć, dla tej małej istotki, która nas potrzebuje. Imprezy i inne rzeczy przy tym się chowają, zresztą to, że mamy dziecko nie znaczy, że jesteśmy więżniami własnego domu i już nigdy nie pójdziemy na imprezę itp. Moje życie też zecydowanie zmieniło się na lepsze :)
wczoraj byli u nas znajomi, 3 pary, jedna nowa i modsza wiec bez dzieci a dwie co maja po dwoje dzieci i wiecie ze ci mlodzi chca spedzic sylwestra z nami i z naszymi dziecmi? wlasnie tak powiedzieli ze chca spedzic czas z wartosciowymi ludzmi i juz nie chca szalec. Ja oczywiscie mam watpliwosc czy my wogole pojdziemy na tego sylwestra z malenka Zosia. Kusza nas sypialnia do spania. No sie okaze...

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

mam nadzieje ze sn nie boli mocniej. teraz chociaz bardzo mnie boli to wytrzymuje ale bol oceniam teraz na 8/10. Pisze tylko dlatego zeby oderwac sie od bolu.

absolutnie filmikow z porodow nie ogladam i mezowi zabronilam. to by nas przerazilo raczej... chciaz w innych sprawach tak jak wy chcialabym zobaczyc o co chodzi

wczoraj byli u nas znajomi, 3 pary, jedna nowa i modsza wiec bez dzieci a dwie co maja po dwoje dzieci i wiecie ze ci mlodzi chca spedzic sylwestra z nami i z naszymi dziecmi? wlasnie tak powiedzieli ze chca spedzic czas z wartosciowymi ludzmi i juz nie chca szalec. Ja oczywiscie mam watpliwosc czy my wogole pojdziemy na tego sylwestra z malenka Zosia. Kusza nas sypialnia do spania. No sie okaze...

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

No i właśnie w ten sposób można spędzać czas ze znajomymi, którzy również mają dzieci(bądź też nie-kwestia podejścia), a w domu często bywa lepiej niż na jakichś imprezach gdzieś w klubach np. itp.
Pomysł całkiem fajny, tylko kwestia jak się będziecie czuć i czy nie wolicie być z kruszynką w domku :)

reklama
Do góry