reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
A może tak po prostu wystarczy zwyczajnie wypośrodkować..
Każde dziecko inne i każde doświadczenie będzie inne. Jedno dziecko będzie spało i będzie super spokojne drugie będzie wymagało znacznie więcej uwagi i ta druga mama nie będzie patrzeć na macierzyństwo tak samo jak ta pierwsza. No logiczne przecież
A ja mam jeszcze inne spostrzezenia
Moze to zalezy od nas samych ? Jesli mama nerwowa to i dziecko nerwowe ... Tak sobie to tlumacze ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

No mnie do szału juz doprowadza jak slysze,żebyśmy korzystali bo się nam życie kończy niedługo. Że masakra. Że noce zarwane... wiem,że będzie być może ciężko. .. ale być może nie... po co tak gadać. .. bo co mówić, że na urlop to chyba za 5 lat polecimy. .. a może my będziemy z Hanka latać. .. ten artykuł pokazuje,że może być inaczej. Ale takie gadanie to takie nasze, polskie... oh zobaczysz jak Ci będzie zle... ale jak nie byłam w ciąży to było ciągle : no kiedy wy się w końcu zdecydujecie. ..

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Antiope cudowny opis aż się wzruszyłam [emoji175]

Anetka będzie dobrze. Zobacz ile już mimo przeszkód nosisz tę ciążę. Ty już w 36tc jesteś szok. :)
Dziękuję:*

Mała tańczy w brzuchu a ja zaraz sprobuje zasnąć. Kiepsko mi to idzie jak męża nie ma.

Creativo to chyba ruletka jest :D raczej nie da sie tego przewidzieć:D jak córka będzie taka jak synek to bede musiala zaczac chyba medytowac zeby zachowac jakas równowagę psychiczna :D zartuje oczywiscie :D zeby zdrowa tylko byla to resztę sie ogarnie.

A może tak po prostu wystarczy zwyczajnie wypośrodkować..
Każde dziecko inne i każde doświadczenie będzie inne. Jedno dziecko będzie spało i będzie super spokojne drugie będzie wymagało znacznie więcej uwagi i ta druga mama nie będzie patrzeć na macierzyństwo tak samo jak ta pierwsza. No logiczne przecież
Noo dla mnie logiczne... ale pewna jestem,że nie jedna pierwiastka słyszy takie rzeczy na codzień...

No mnie do szału juz doprowadza jak slysze,żebyśmy korzystali bo się nam życie kończy niedługo. Że masakra. Że noce zarwane... wiem,że będzie być może ciężko. .. ale być może nie... po co tak gadać. .. bo co mówić, że na urlop to chyba za 5 lat polecimy. .. a może my będziemy z Hanka latać. .. ten artykuł pokazuje,że może być inaczej. Ale takie gadanie to takie nasze, polskie... oh zobaczysz jak Ci będzie zle... ale jak nie byłam w ciąży to było ciągle : no kiedy wy się w końcu zdecydujecie. ..

Ja tez tak ciagle slysze nie przejmuj sie ;) a juz najwiecej gadaja znajomi co nie maja samochodu i maja synka 2 latka az Lubego wkurzaja takimi stwierdzeniami ... Zreszta my to raczej tacy domatorzy jestesmy nie chodzilismy na imprezy dyskoteki itd nam najlepiej w domu jest wiec nie wiem co dziecko u nas zmieni chyba raczej to, ze czesciej bedziemy sobie na spacery jezdzic ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

A ja mam jeszcze inne spostrzezenia
Moze to zalezy od nas samych ? Jesli mama nerwowa to i dziecko nerwowe ... Tak sobie to tlumacze ;)

thgfflw1k3inkyc3.png
Heh noo to by wiele problemów rozwiązywało ;)
I remedium.na wszystko znalezione :)
Niestety rzeczywistość pokazuje że dzieci mają różną wrażliwość (słowo klucz) zarówno na bodźce na pokarm na wszystko. I tak jak jedno będzie bezproblemowo spać jeść kupać tak drugie będzie marudzić płakać bo będzie mu coś przeszkadzać.
Ja myślę że nieraz niejedna mama pytała się siebie co robię źle czemu to dziecko płacze. . A na to prosta odpowiedź. . takie jest twoje dziecko.. podążaj za nim i ucz się go a będzie łatwiej.

Słuchajcie ja was nie zamierzam straszyć nie sądzę by którakolwiek z mam tego chciała ale nie mam zamiaru koloryzować. Macierzyństwo jest różne i trzeba po prostu wiedzieć że różnie bywa.
Mówię to jako.matka dwojga zupełnie różnych dzieci :)

reklama
Heh noo to by wiele problemów rozwiązywało ;)
I remedium.na wszystko znalezione :)
Niestety rzeczywistość pokazuje że dzieci mają różną wrażliwość (słowo klucz) zarówno na bodźce na pokarm na wszystko. I tak jak jedno będzie bezproblemowo spać jeść kupać tak drugie będzie marudzić płakać bo będzie mu coś przeszkadzać.
Ja myślę że nieraz niejedna mama pytała się siebie co robię źle czemu to dziecko płacze. . A na to prosta odpowiedź. . takie jest twoje dziecko.. podążaj za nim i ucz się go a będzie łatwiej.

Słuchajcie ja was nie zamierzam straszyć nie sądzę by którakolwiek z mam tego chciała ale nie mam zamiaru koloryzować. Macierzyństwo jest różne i trzeba po prostu wiedzieć że różnie bywa.
Mówię to jako.matka dwojga zupełnie różnych dzieci :)
A trzecie pewnie bedzie jeszcze inne ;)
Co bedzie to bedzie ja jakos sie nie boje macierzynstwa i nie mysle o tym w kategorii, ze cos strace bo urodzi sie dziecko uwazam, ze macierzynstwo to najpiekniejsza rzecz jaka mogla mnie teraz spotkac i jestem na to gotowa. Nikt mnie nie namawial to byla nasza wspolna decyzja wiec nie bede miala do nikogo zalu na pewno nasze zycie zmieni sie ale ja chce tej zmiany i juz sie nie moge doczekac kiedy bedzie z nami Emilka ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry