reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

A wiecie co ciekawe czy jak jest pasierb to sie partner/maz nie zalapuje ? W koncu to drugie dziecko na utrzymaniu tak mnie teraz oswiecilo hihi skoro ma alimenty to tez je utrzymuje na logike ...

Edit: doczytalam tylko rodzic z ktorym dziecko zamieszkuje

thgfflw1k3inkyc3.png

Podobno jest tak, ze liczy się to gdzie dziecko mieszka. Jeśli z Wami to będziecie mieli drugie dziecko, ale z tego co kojarzę to tak chyba nie jest...??

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
Lux, o becikowym też pewnie możemy zapomnieć. W tym kraju bardziej " opłaca się" być samotną matką. Jakbym liczyła na pomoc Państwa to chyba wylądowałabym w przytułku ;)
a najlepsze, ze naprawde by mi sie przydalo te glupie 5 stowek...bo biedy nie klepie, ale zawsze to wieksza kasa na dziecko i jego potrzeby, ubranka, pieluchy

Mi moja gin powiedziała, że pilnują żeby było 39tc skończone i dopiero wtedy planowana cc. U mnie wychodzi 19.12. Ale ja sobie wymyslilam Hanke na 20.12. I tak bym chciała:) chyba że wielkość z usg się liczy bo tam mi wychodzi Hanka o tydzień starsza, wiecie czy to ma wpływ na datę porodu?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie powiedziala, ze tak jak 38 skoncze to mozna ciac

A ja znowu obudziłam się z humorem do bani . Jeszcze M. do pracy zaraz wychodzi. Jedynie co mi humor poprawia to uśmiechnięta buzia synka :) słodycze moje :) ja się obudzi pewno wybedziemy na spacer , bo słońce u nas piękne :)
Rano zdążyłam juz labo odwiedzić .
Poza tym czuję się strasznie źle, ale cieszę się że dziecinka moja fika w brzuszku przynajmniej tego jest spokojna.
doszło do mnie,ze dzisiaj jest 23 więc zaczynam odliczanie, bo za dokładnie miesiąc moje dziecko się urodzi , 8 dni przed terminem.

My jak zaczęliśmy się starać z góry założyliśmy, że będziemy mieć dzieci jedno po drugim. W założeniach byla 4 jednak teraz po cc chyba będzie 3 no chyba , że tak jak u K8sad za trzecim razem będą bliźniaki :) dlatego żeby teraz moc z nimi być, a później czynnie wrócić do zawodu. To i tak jak będzie dobrze to po dłuuuugiej przerwie, bo już wtedy będzie jakieś 6-7 lat.
O 500+ nie było wtedy nawet mowy. No ale nie zmienia to faktu, że spotykam się z opiniami że to dla 500+.

Mi moja gin powiedziała, że pilnują żeby było 39tc skończone i dopiero wtedy planowana cc. U mnie wychodzi 19.12. Ale ja sobie wymyslilam Hanke na 20.12. I tak bym chciała:) chyba że wielkość z usg się liczy bo tam mi wychodzi Hanka o tydzień starsza, wiecie czy to ma wpływ na datę porodu?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
to zależy. Jeśli z pierwszego usg masz różnicę 7 dni w stosunku do terminu z om i cały czas tak jest to owszem poród może ale nie musi być szybciej.
Ja syna miałam z usg 24.09 a om 2.10 i urodziłam 28.09.
Córka 7.07 usg i 4.07 om i 8.07 cięcie.
Nie ma reguły. Niektóre dziewczyny dwa tygodnie po terminie rodzą

reklama
A co do pińcet plus to ja dwoje dzieci urodziłam zanim w ogóle były plany na ten zasiłek.
W planowaniu rodziny nie ma co liczyć na państwo, na pewno w naszej chwiejnej Polandii.

I ja. Polityka prorodzinna zadna. Na dziecko bylo 63zl jak sie ktos zalapal.
Ja co miesiac wydawalam 300-350 na leki Bo nie mogksm sie o refundacje doprosic. Bo testy wychodzily ujemne. A do 3rz często wychodzą ujemne a alergia jest. Nic ze za testy 500 zl dwa razy robione. Nic ze ciągle się dusilo i chore wyszliśmy ze szpitala znowu tam ladowalismy. Przeciez zaświadczenia nie ma.
W sumie szkoda pisac bo można by wiele przykładów podac.

Do góry