Od wczoraj mam taki płaski brzuch w miejscu pepka i mowie dzisiaj do męża weź przejedz reka bo mam tutaj tak plasko a on na to zdenerwowany Karolina nie dokuczaj mu!!!! Daj mu spokoj tak się ulozyl i dlatego masz plaski, przestan go draznic ale się chlopaczyna wczul
reklama
elifit
Moderatorka
Ja mam godzinę do szpitala. Ale.Ale coś czuję że w dniu terminu mnie położąAnio0, ja zmieniłam szpital i mam ok 25 minut, jak będzie na początku grudnia śnieg to nawet 35min, ale to nic w porównaniu z Tobą.
Poszłam na dół wstawić kuraka z rożna i mój kochany syn popisał ściany niebieskim mazakiem.... Od 3 dni mamy książkowy bunt dwulatka.... Jezu jak ja sobie poradzę [emoji14] Chyba ściany w grudniu pogryzę hahaha.
Czarownica dobrze mowi, polac jej. Jeżeli będziemy sobie wmawiac że będzie zle to tak bedzie. Trzeba być dobrej mysli a wszystko będzie tak jak sobie wymarzymy. Ja np mam zamiar szybko urodzic sn, nie popekac i karmić piersia. I tak właśnie będzie
elifit
Moderatorka
Dziękuję za twoją opinie. Właśnie tego się boje. Dam radę bez. Raz już dałamJejku dziewczyny nadrobilam Was.
Aniu ja kiedys juz pisalam o znieczuleniu nie wiem czy pamietasz. Bardzo wydluzylo mi porod potem skurcze mi zanikly i przy 10 cm rozwarcia dostalam na szybko kroplowke z oksytocyny. Bol po tej kroplowce nie do opisania z 10 razy gorszy niz przed znieczuleniem. Koniec koncow po 18 h wyciagali syna proznociagiem bo nie mialam sily juz przec. Wiec ja jestem na nie. Bede chodzic robic co sie da zeby szybciej poszlo.
Ide brac sie za obiad i klocki sprzatam. Jak czytalam syn rozwalil wszystkie w salonie
LisiaMama
Fanka BB :)
Czarownica dobrze mowi, polac jej. Jeżeli będziemy sobie wmawiac że będzie zle to tak bedzie. Trzeba być dobrej mysli a wszystko będzie tak jak sobie wymarzymy. Ja np mam zamiar szybko urodzic sn, nie popekac i karmić piersia. I tak właśnie będzie
Zgadzam sie w 100%! Tez mam taki zamiar [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
LisiaMama
Btw zostałam dzis ciocia [emoji4] moja szwagierka urodziła chłopaka 3200 [emoji6]
Nonkatoja
No nareszcie[emoji4] Gratulacje[emoji4]Btw zostałam dzis ciocia [emoji4] moja szwagierka urodziła chłopaka 3200 [emoji6]
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Jadwiga orłowska
No mnie 11 lat temu od seperowali, syna zabrali do innego szpitala a mnie dali na ginekologiczny. Same zawróciły na korytarzu, żeby mi nie było przykro.tak, to bylo 2,5 roku temu, wtedy nie bylo jeszcze tych przepisow, gdzie roniace maja byc w innych pokojach niz rodzace...ze mna lezala dziewczyna z blizniakami na podtrzymaniu a do niej przychodzily ciezarne kuzynki,kolezanki to straszne to byl oddzial ginekologii, gdzie drzwi obok juz byl polozniczy wiec slyszalam wszystko, widzialam te dzieci, jak je nosza owiniete w kocyki masakra jakas... slyszalam rodzace, placz dzieci, mi serce pekalo a tamte byly szczesliwe
obecnie jest tam inaczej, zrobili remont i polozniczy jest za gruba sciana i sa osobne pokoje dla tych, ktora ronia
Zazwyczaj ok 35-36 tygodnia się odstawia leki jeśli nie ma silnego zagrożenia porodem. Mi np zmiejszyli kroplówkę i skurcze się zaczęły od razu.Aaa dziewczyny od ktorego tygodnia przestać brac magnez. Lekarz mi powiedzial ze blizej porodu trzeba odstawic zeby nie blokowal skurczu porodowych. Bliżej porodu to znaczy kiedy, nie dopytalam bo tak mnie wczoraj wkurzyl
W Polsce. Teraz będę czekała na silne bóle i dopiero pojadę.A rodzilas syna w Polsce czy Francji? Tam gdzie ja chcę rodzić, to akurat zachęcają do aktywności podczas porodu. Choć sama nie chce za wcześnie jechać na porodowke, żeby nie siedzieć tam bez sensu.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Lola no co ty, to on powinien lecieć po te buraki.Idę pilnować obiadu bo mój ojciec przyjechał z miasta i już komentuje że się na chwilę polozylam. Mama jest u kosmetyczki.
Lecę po buraki.
To tak jak moja teściowa już sobie zięcia wybrała. Na szczęście szwagierka pyskata. Mamusi zięciu by pasował bo ma dużą chałupę itdmamusia mu zone wybierze a co Ty myslisz