reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Hejka, to forum mknie z prędkością światła, nie nadążam tu wchodzic i czytac wszystkiego wiec znów, po czasie nie jestem na bieżąco.
Chciałam Wam tylko powiedziec, ze jestem, że myślę, o was dziewczyny czy wszystko u was ok? czy się jakies dzieciątka znów narodziły? mam nadzieje, ze nie!!!
Niech się lęgną w ciepełku brzuszkowym do grudnia.
U mnie niestety złe zapowiedzi:
Niedzielę i poniedziałek spedzilam w szpitalu, poniewaz lekaż zarządził podanie mi dwóch zastrzykow (w przeciagu 24h) w postaci sterydów. Ponieważ okazuje się, ze dzidzia jest b. duza (tydzien temu miala juz ponad 2 kg, co jest jakoby ponad 2 tyg. do przodu).
Więc lekarz planuje wczesniejsza niz w 38 tygodniu cesarkę, powiedzial, ze jakoby moze to zrobic juz od 34 tygodnia (czyli znow miesiac przed tą planowaną).
Oczywiscie, dla tych co nie wiedzią, sterydy są po to, aby przyspieszyć rozwój płuc, które normalnie byłyby gotowe do samodzielnej pracy dopiero po 34 tc.
Myśle ze doktor znów dmucha na zimne i boi się, że mogę jednak zaczac rodzic juz za tydzień.
Mimo tylko 12 kg to brzuch mam wiekszy niż w 40 tc w ostatiej ciąży, lat temu 8!
Nie wchodzę w zadne ubrania z tamtego okresu... wiec nie wyobrazam sobie, zeby mi jeszcze ten brzuch rósl przez 2 miesiące. I bardzo ubolewam ale coz zrobic.
Zyczę wam szczescia kazdego dnia i uśmiechu!! pozdrawiam!
Hej kochana! Nas tu dużo pp sterydach ;) ja mialam podane w 24 tygodniu. Teraz juz mam 32 tydzien i sie trzymam w dwupaku :)

Olgi wlasnie wczoraj urodzila coreczke :)

To tak po krotce :) i witaj ponownie!

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja znowu uciekam na jakiś czas, wpadłam tylko na chwilkę w przerwie między nauką. Trzymajcie za mnie i Apolonie kciuki, żebyśmy zdały egzaminy w dwupaku :D 26.10 czeka nas prawdopodobnie ostatni.
Ja trzymam za Was, żebyście wszystkie wytrzymały jak najdłużej! :*

Na fb masz po lewej stronie opcję "Grupy" - zaraz pod "Aplikacjami" i "Ulubionymi" :) Kliknij w to i powinna Ci wyskoczyć lista grup, do których należysz.
Ja na telefonie siedze kochana, przegladam te grupy, ale nie ma tej "ciążowej" a na pewno w niej bylam.. i ja sie nie usunelam, chyba ze przypadkiem

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj doktorek mowi ze 36tc to wciaz wczesnuak . I nie ma dojrzalisci wewnetrznej. Chociaz moze miec juz wage odpowiednia
Dla niego ciaza donoszona to 38tc.
2tyg od terminu porodu w Ta lub po.
Dlatego trzymam kciuki za Polinkę by nie stracila dużo na wadze i by ładnie ssała cyca. Super że sama oddycha. Silna babeczka [emoji179]

reklama
Do góry