reklama
LisiaMama
Fanka BB :)
No to jest nas dwie co trafiły na fajne teściowe. Ja do tego mam naprawdę w porządku teścia. Owszem czasami denerwuje to czy tamto, ale to jak z kazdym człowiekiem, w każdym coś tam irytujacego się znajdzie.
Kciuki za Jasia. Na pewno przybiera masy, mały paker
U mnie teściowie jak ostatnio wpadli z wizyta to postanowili mi opowiedzieć wszystkie krwawe porodowe historie swoich znajomych... w koncu im przerwałam i powiedziałam, ze to niezbyt grzecznie z ich strony tak mnie straszyć przed porodem to chyba sie troche zreflektowali, ze głupio zrobili... ale oni maja w zwyczaju opowiadać wszystko o wszystkich, a zwłaszcza o ludziach, których nigdy na oczy nie widziałam i nic mnie nie obchodzi co sie u nich dzieje...
jeżeli chodzi o intymność to u nich nie istnieje zarówno u teściowej jak i teścia. Opowiadają wszystko ze szczegółami co do porodu, nacięciach, problemach z wypróżnieniem i ze owsianka im na to pomaga i wszelkich innych obrzydliwych sprawach... uważają to za naturalne, ze chcą sie tym z nami podzielić... zwłaszcza przy obiedzie [emoji12]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
LisiaMama
Grama, fajne to Ale czy uznawane w każdym szpitalu? W sensie czy rzeczywiście lekarze biorą pod uwagę nasze zapiski?
Ja tez swój napisałam wychodząc z założenia, ze jak wezmą pod uwagę to super a jak nie to trudno, zawsze to próbowałam [emoji6]
Pytałam moja położna czy na to patrzą to mi powiedziała, ze zależy od tego jaki maja aktualnie ruch na porodówce. Czy maja po prostu na to czas [emoji6]
anio0
Padłam Moja teściowa podobnie ma...U mnie teściowie jak ostatnio wpadli z wizyta to postanowili mi opowiedzieć wszystkie krwawe porodowe historie swoich znajomych... w koncu im przerwałam i powiedziałam, ze to niezbyt grzecznie z ich strony tak mnie straszyć przed porodem to chyba sie troche zreflektowali, ze głupio zrobili... ale oni maja w zwyczaju opowiadać wszystko o wszystkich, a zwłaszcza o ludziach, których nigdy na oczy nie widziałam i nic mnie nie obchodzi co sie u nich dzieje...
jeżeli chodzi o intymność to u nich nie istnieje zarówno u teściowej jak i teścia. Opowiadają wszystko ze szczegółami co do porodu, nacięciach, problemach z wypróżnieniem i ze owsianka im na to pomaga i wszelkich innych obrzydliwych sprawach... uważają to za naturalne, ze chcą sie tym z nami podzielić... zwłaszcza przy obiedzie [emoji12]
creativo
Ja tam nie wierze, ze ktokolwiek to czyta no ale napisze...Ja tez swój napisałam wychodząc z założenia, ze jak wezmą pod uwagę to super a jak nie to trudno, zawsze to próbowałam [emoji6]
Pytałam moja położna czy na to patrzą to mi powiedziała, ze zależy od tego jaki maja aktualnie ruch na porodówce. Czy maja po prostu na to czas [emoji6]
Ostatnie tygodnie z perspektywy człowieczka Link do: Jak rozwija się dziecko w łonie matki? 30-35 tydzień ciąży
Mam obawy, że cały poród przeryczę głównie z powodu wzruszenia
Mam obawy, że cały poród przeryczę głównie z powodu wzruszenia
Widzę, że teściowe to temat rzeka. Pociesza mnie jedna rzecz, że czasem da się przemówić do rozsądku. Łóżeczka i wózka mieliśmy nie kupować, bo szwagierka ma. Taaaa.... wózek, który kupiła używany i to osiem lat temu. No cudo na kółkach. Eh.... Jak zobaczyli co kupiliśmy, to im się bardzo podobało.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Podczytuje Was i serio teściowe mnie będą zawsze śmieszyć! Najlepsza jest moja, która się obraziła za to że jestem w ciąży, nie odzywa się już 5 miesięcy (najpiękniejsze 5 miesięcy mojego życia ) bo to ona sobie miała ułożyć życie (facetów zmienia jak rękawiczki ) a nie my...
Aneta, ja się już nie przejmuje wchodzę pierwsza, nie pytam czy mnie ktoś wpuści, bo ludzie to chamy. Ostatnio byłam z kolezanką pod dziekanatem, patrze a tam kolejka do 1 piętra... Oczywiście tabliczka że ciężarne mają pierwszeństwo, nikt nie powiedział żebym weszła. Wkurzyłam się, poszłam na przód i weszłam i tyle.. 2 h czekania inaczej bym miała.
majka23x
Oki, dobrze ze jest sciaga, bedzie latwiej [emoji12]nie pokarze ci mojego! to zbyt intymne!)) wklejam linka do planu do wypelnienia ktory jest na stronie mojej szkoly rodzenia Link do: PLAN PORODU | Szkoła Rodzenia Lublin - Agnieszka Brześcińska wypelniasz i drukujesz i juz!
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
majka23x
Tez mnie to ciekawi.. ale ja nie mam jakichs wygorowanych wymagan w sumie, zalezy mi tylko na ochronie krocza. No i fajnie by bylo jakby byla lewatywa, reszta jest mi obojetna, jakos to bedzie, w koncu troche poboli i zobacze malucha, nie nakrecam sie negatywnieGrama, fajne to Ale czy uznawane w każdym szpitalu? W sensie czy rzeczywiście lekarze biorą pod uwagę nasze zapiski?
reklama
o nołU mnie teściowie jak ostatnio wpadli z wizyta to postanowili mi opowiedzieć wszystkie krwawe porodowe historie swoich znajomych... w koncu im przerwałam i powiedziałam, ze to niezbyt grzecznie z ich strony tak mnie straszyć przed porodem to chyba sie troche zreflektowali, ze głupio zrobili... ale oni maja w zwyczaju opowiadać wszystko o wszystkich, a zwłaszcza o ludziach, których nigdy na oczy nie widziałam i nic mnie nie obchodzi co sie u nich dzieje...