reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
No to jest nas dwie co trafiły na fajne teściowe. Ja do tego mam naprawdę w porządku teścia. Owszem czasami denerwuje to czy tamto, ale to jak z kazdym człowiekiem, w każdym coś tam irytujacego się znajdzie.
Kciuki za Jasia. Na pewno przybiera masy, mały paker :)

U mnie teściowie jak ostatnio wpadli z wizyta to postanowili mi opowiedzieć wszystkie krwawe porodowe historie swoich znajomych... w koncu im przerwałam i powiedziałam, ze to niezbyt grzecznie z ich strony tak mnie straszyć przed porodem to chyba sie troche zreflektowali, ze głupio zrobili... ale oni maja w zwyczaju opowiadać wszystko o wszystkich, a zwłaszcza o ludziach, których nigdy na oczy nie widziałam i nic mnie nie obchodzi co sie u nich dzieje...
jeżeli chodzi o intymność to u nich nie istnieje zarówno u teściowej jak i teścia. Opowiadają wszystko ze szczegółami co do porodu, nacięciach, problemach z wypróżnieniem i ze owsianka im na to pomaga i wszelkich innych obrzydliwych sprawach... uważają to za naturalne, ze chcą sie tym z nami podzielić... zwłaszcza przy obiedzie [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Grama, fajne to :) Ale czy uznawane w każdym szpitalu? W sensie czy rzeczywiście lekarze biorą pod uwagę nasze zapiski?

Ja tez swój napisałam wychodząc z założenia, ze jak wezmą pod uwagę to super a jak nie to trudno, zawsze to próbowałam [emoji6]

Pytałam moja położna czy na to patrzą to mi powiedziała, ze zależy od tego jaki maja aktualnie ruch na porodówce. Czy maja po prostu na to czas [emoji6]

U mnie teściowie jak ostatnio wpadli z wizyta to postanowili mi opowiedzieć wszystkie krwawe porodowe historie swoich znajomych... w koncu im przerwałam i powiedziałam, ze to niezbyt grzecznie z ich strony tak mnie straszyć przed porodem to chyba sie troche zreflektowali, ze głupio zrobili... ale oni maja w zwyczaju opowiadać wszystko o wszystkich, a zwłaszcza o ludziach, których nigdy na oczy nie widziałam i nic mnie nie obchodzi co sie u nich dzieje...
jeżeli chodzi o intymność to u nich nie istnieje zarówno u teściowej jak i teścia. Opowiadają wszystko ze szczegółami co do porodu, nacięciach, problemach z wypróżnieniem i ze owsianka im na to pomaga i wszelkich innych obrzydliwych sprawach... uważają to za naturalne, ze chcą sie tym z nami podzielić... zwłaszcza przy obiedzie [emoji12]

Padłam :D Moja teściowa podobnie ma...

Ja tez swój napisałam wychodząc z założenia, ze jak wezmą pod uwagę to super a jak nie to trudno, zawsze to próbowałam [emoji6]

Pytałam moja położna czy na to patrzą to mi powiedziała, ze zależy od tego jaki maja aktualnie ruch na porodówce. Czy maja po prostu na to czas [emoji6]

Ja tam nie wierze, ze ktokolwiek to czyta no ale napisze...

thgfflw1k3inkyc3.png

Widzę, że teściowe to temat rzeka. Pociesza mnie jedna rzecz, że czasem da się przemówić do rozsądku. Łóżeczka i wózka mieliśmy nie kupować, bo szwagierka ma. Taaaa.... wózek, który kupiła używany i to osiem lat temu. No cudo na kółkach. Eh.... Jak zobaczyli co kupiliśmy, to im się bardzo podobało.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Podczytuje Was i serio teściowe mnie będą zawsze śmieszyć! Najlepsza jest moja, która się obraziła za to że jestem w ciąży, nie odzywa się już 5 miesięcy (najpiękniejsze 5 miesięcy mojego życia :D) bo to ona sobie miała ułożyć życie (facetów zmienia jak rękawiczki :p ) a nie my...

Aneta, ja się już nie przejmuje wchodzę pierwsza, nie pytam czy mnie ktoś wpuści, bo ludzie to chamy. Ostatnio byłam z kolezanką pod dziekanatem, patrze a tam kolejka do 1 piętra... Oczywiście tabliczka że ciężarne mają pierwszeństwo, nikt nie powiedział żebym weszła. Wkurzyłam się, poszłam na przód i weszłam i tyle.. 2 h czekania inaczej bym miała.

Grama, fajne to :) Ale czy uznawane w każdym szpitalu? W sensie czy rzeczywiście lekarze biorą pod uwagę nasze zapiski?
Tez mnie to ciekawi.. ale ja nie mam jakichs wygorowanych wymagan w sumie, zalezy mi tylko na ochronie krocza. No i fajnie by bylo jakby byla lewatywa, reszta jest mi obojetna, jakos to bedzie, w koncu troche poboli i zobacze malucha, nie nakrecam sie negatywnie :)

reklama

o noł :D

Do góry