reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

A myslalam, ze prasuje sie po to, zeby dodatkowo bakterie pod wpływem wysokiej temperatury wybić. Tak napisali na stronie mojego szpitala jak wyprawkę przygotować, wiec ja prasuje wszystko chociaz tego nie znoszę [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko z tym prasowaniem z czasem też nie powinno sie przesadzac i stopniowo mniej prasowac zeby dziecko sie uodparnialo.. tak mysle :) Ale np kurtki przecież i tak nie wyprasujesz..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny no kurcze bo pierogi bede w weekend robic. Takiego smaka narobilyscie. U nas zawsze współpraca przy pierogach. Maz walkuje ciasto ja lepie:D z tym ze jak my podchodzimy do pierogow to ze 150 tak na raz bo mniej sie nieoplaca:D

Ja wszystko prasuje. Tak juz mam po prostu.

A wracajac do wczesniejszych postow. Za Maciusia caly czas kciuki trzymam. Wierze w niego. Jest taki dzielny. Bedzie dobrze. Musi byc.

A co z Maciusiem bo chyba mi umknelo..

Oby i zdecydowanie. Rodze w swoim rodzinnym mieście lub w szpitalu oddalonego o 25 km. Ale chyba u siebie. Położne fajne ale szpital kiepsko wyposażony. Jest jedna sala porodowa przedzielona trzema kotarami. Więc intymności nie ma, ale podczas porodu chyba o tym nie będę myśleć tylko by skupić się na samym porodzie.
Oby mąż był przy mnie, jak nie da rady chyba mamę poprosze, nie wiem nie myślałam o tym
Nie wiem czy w takiej sali sa porody rodzinne. U nas jest taka sala gdzie sa 4 lozka wlasnie oddzielone kotarami, i jedna do rodzinnego z wanna, super lozkiem itd. I tylki jeden rodzinny moze byc. Tam gdzie sa te 4 lozka nie robia rodzinnych i nie moze nikt przy Tobie byc.. Musisz sie dowiedziec jak jest u Was. Bo pomyśl sama, jakby tak rodziła obok Ciebie kobitka i był z nią mąż, to czulabys sie malo komfortowo.. ani wyjsc do kibelka na spokojnie ani nic.. nie wyglada sie pieknie pfzy porodzie [emoji23]

A co z Maciusiem bo chyba mi umknelo..

Ma mieć operację na tętnicy w sobotę. Ty Iza na grupie fb jesteś?

Ubranka wszystkie 100% bawełny można prać w 60 st i wtedy bakterie giną. Producent się zabezpiecza i.na metce pisze 40.
Moooże w listopadzie się zbiore i to uprasuje. Okropna matka ze mnie dla tego mojego trzeciego dziecka.. ubranek mi się nie chce prasować [emoji23] [emoji23]

cb7wugpju04jz4q8.png

Ewna mam takie same gaciorki. A co do koszul to trochę szkoda mi kasy bo wiem że to tylko do szpitala. W domu nie śpię w koszulach. A jeszcze lepiej ze szlafrokiem bo też nie używam, nie mam nnawet i znów muszę kupić tylko do szpitala. A ileż ubranek bym za to kupiła dla Frania :)
Ja kupilam bluzeczki na ramiaczkach do szpitala i do tego leginsy -zamiast koszul. Tez mi szkoda kasy, a leginsy i bluzeczki bede miala na potem :) do spania w szpitalu lehinsy sciagne, coz za problem ;)

Do przedszkola z Olivia do grupy chodzi Karolinka, ktora jest córką kuzynki mojego taty (dalsza ciocia) i ona jak była ostatnio po wnuczke (Karolinke) to poglaskala mnie po brzuchu i pytala sie co bedzie i zyczyla powodzenia. Niby wiem ze nie zrobila nic zlego, ale nie lubie jak ktos mnie maca po brzuchu :/ To moze robic tylko mąż i moje dzieci. Nie wiem czemu. Moze to jakos wewnetrzny strach ? I draznia mnie tez ciagle pytania a kiedy, a co bedzie, a to, a tamto.. Wy tez tak macie ?

Mnie to kurwica bierze normalnie, jak ktos mi kladzie lape na brzuchu.... :) moze to robic tylko moj partner, jak ktos inny sie dobiera to mam ochote mu chlasnac, no ale co zrobie.. grrr

Ubranka wszystkie 100% bawełny można prać w 60 st i wtedy bakterie giną. Producent się zabezpiecza i.na metce pisze 40.
Moooże w listopadzie się zbiore i to uprasuje. Okropna matka ze mnie dla tego mojego trzeciego dziecka.. ubranek mi się nie chce prasować [emoji23] [emoji23]

cb7wugpju04jz4q8.png
A nie wiem, do jakiejs grupy sie niby zapisalam na poczatku jak tu na forum pisalysmy, ale nawet nie wiem.. ja malo sie znam na facebooku, raczej czytam ciekawostki lub smieje sie z obrazkow [emoji23]

reklama

cb7wugpju04jz4q8.png
A co do Maciusia to bardzo mi przykro :( jak to wykryli ? Vo to w ogole jest, czemu ta operacja ? Biedny Maciuś. Ale tyle juz zniósł to i teraz da rade. To silny chlopczyk

Do góry