reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
A za mna tak bardzo chodzi tatar... Od poczatku ciazy mam na niego MEGA smaka. Mmm...

Mam pytanko do posiadaczek miauczacych czworonogow. Pozwalacie im wchodzic wszedzie - do lozeczka, wozka itd? Czy macie jakies sposoby, zeby je oduczyc wylegiwania sie w tych miejscach? Moj do tej pory nie byl zainteresowany ani wozkiem ani lozeczkiem, ale dzis sie poryczalam jak zobaczylam go wylegujacego sie w bielusienkim wozku... Dodam, ze linieje i ma szara siersc, wiec teraz to wyglada jak by tam stado kotow spalo. Siwy jest co prawda kotem 100% domowym, wyczesywanym, wychuchanym itd, ale jakos mnie szarpnelo jak go w wozku zobaczylam [emoji14]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Jeszcze nie mam całego potrzebnego sprzętu ale jak już się we wszystko zaopatrzę to nie będę pozwalać, jak tylko mi się wpakuje do łóżeczka czy wózka będę przeganiać.. Nie dziwie się, że tak zareagowałaś, w końcu to miejsca, które czekają na dzidzię a nie leżanka dla kota, jaki by nie był..

Jeszcze nie mam całego potrzebnego sprzętu ale jak już się we wszystko zaopatrzę to nie będę pozwalać, jak tylko mi się wpakuje do łóżeczka czy wózka będę przeganiać.. Nie dziwie się, że tak zareagowałaś, w końcu to miejsca, które czekają na dzidzię a nie leżanka dla kota, jaki by nie był..
My mamy psy i sie smieje, ze yorki beda z mala w lozeczku spaly hihi absolutnie nie mam z tym problemu ;) ostatnio znajoma do mnie jak my sobie wyobrazamy zeby miec trzy psy przy malutkim dziecku tyle bakterii ! No przeciez psow nie wyrzuce z domu tylko dlatego, ze bedziemy mieli dziecko...

W przypadku kota nie wiem czy by nie pomoglo samo nakrycie wozka i lozeczka folia albo kocem zeby nie wskakiwal ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
A za mna tak bardzo chodzi tatar... Od poczatku ciazy mam na niego MEGA smaka. Mmm...

Mam pytanko do posiadaczek miauczacych czworonogow. Pozwalacie im wchodzic wszedzie - do lozeczka, wozka itd? Czy macie jakies sposoby, zeby je oduczyc wylegiwania sie w tych miejscach? Moj do tej pory nie byl zainteresowany ani wozkiem ani lozeczkiem, ale dzis sie poryczalam jak zobaczylam go wylegujacego sie w bielusienkim wozku... Dodam, ze linieje i ma szara siersc, wiec teraz to wyglada jak by tam stado kotow spalo. Siwy jest co prawda kotem 100% domowym, wyczesywanym, wychuchanym itd, ale jakos mnie szarpnelo jak go w wozku zobaczylam [emoji14]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Co prawda to moja pierwsza ciaza, a nie mam jeszcze wozka ani lozeczka, ale czytalam by przed przyjsciem na swiat maluszka, dac kotu mozliwosc zapoznania sie z nowym sprzetem, zapachem ubranek itp. Jak wiadomo koty sa ciekawskie i musze wszedzie swoje noski wepchnac, a jak totalnie odizolujesz kota, to potem moze nie wiedziec co sie dzieje, byc zazdrosny itp. Zazdrosny kot potrafi dopiec, albo szczelic niezlego focha, wiec radze uwazac :D natomiast jesli wczesniej ze wszystkim sie zapozna, nie bedzie pozniej ciekawy niczego nowego, z wyjatkiem dziecka :) poza tym, jak teraz sie wylezy, bedziesz miala jeszcze czas by poprac/wyczyscic wszystko z siersci itp. tuz przed samym porodem. Jesli kot mimo zapoznania sie z nowymi akcesoriami typu wozek, nadal bedzie chcial sie tam wylegiwac, radzilabym delikatnie!! go odseparowywac, pewnie nakladlabym jakichs rzeczy do lozeczka, ktore uniemozliwilyby i zniechecily go do lezenia tam, bo wiadomo miekki materacyk kusi :) byle nie postepowac drastycznie, koty musza kazda nowa sytuacje przezyc i obwachac :) Sama mam zamiar stosowac taka praktyke, tym bardziej, ze moj kot do zadziornych nie nalezy, nie jest tez wychodzacy :)

Do góry