reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Kilka dni temu był wypadek, dwa auta, dwie rodziny, w sumie czterech dorosłych i szóstka dzieci jechała i zginęły wszystkie dzieci z jednej rodziny :( trójka
O matko.... Nie słyszałam o tym, bo od paru dni nie oglądałam TV, a też w necie tylko forum i wyprawkowe strony żądza. Straszna tragedia.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczynki. Ale ponury dzień dzisiaj, trzeba go sobie jakoś umilić;) Młody w szkole,ja zaraz się biorę za obiad.

U mnie dwa Krasnale sie rodzily [emoji23]
Patryk - 1460g 40 cm ( 33 tydzien ciazy)
Filip 3050 g 52 cm ( 35/36 tydzien ciazy)

Ciekawe jak teraz bedzie [emoji23]
Ja kupuje na 62 cm
Ale mam full na 56 cm.

Jeju, maluszki, ale to dlatego, że trochę wcześniej na świat przyszły. Ciekawe jak teraz będzie co ? Mój się urodził w 37/38 tc, 51 cm, 2800, więc też wypasiony nie był i nie jest do tej pory:p

Antiope a pediatra wam nie polecila tej masci z plastrami znieczulajacej dla dzieci? Dwie godz przed naklejasz plaster na miejsce pobrania i git. Maly nawet jednej lezki nie uronil. Siedzial grzecznie i patrzyl jak mu lekarka pobiera. Nawet trzymać go nie trzeba bylo. A mial sporo pobierane.

Dobrze wiedzieć o tych plasterkach, fajna sprawa dla dzieci. Chociaż mój syn, muszę stwierdzić, jest mega dzielny jeżeli chodzi o takie rzeczy, dzielniejszy niż mama;) Jak miał ponad 3 latka i go kłuli to ja byłam przerażona, wkłuli mu się i odrobinę krew pociekła, pielęgniarka zaczęła mu zasłaniać oczy żeby się nie rozpłakał itp. a On " eee, to tylko krew " :D dostał nagrodę od pielęgniarek, że jest taki dzielny.. a jak pobieraliśmy jakiś rok temu to też nic, zero paniki, normalnie jak dorosły :) to ja odwracam głowę jak mi pobierają bo nie mogę patrzeć na strzykawki a tu mój mały mężczyzna jest taki dzielny :)

Miłego dzionka wszystkim

DZIEWCZYNY Maciuś potrzebuje naszych kciuków i modlitwy. W sobotę będzie miał operację bo mu się nie zamknął jakiś przewód Bottala i muszą to zoperować.

cb7wugpju04jz4q8.png
Jesteśmy z Maciusiem i Magdą... Trzymajcie się kochani , trzymamy za was mocno kciuki i czekamy na wieści kochani będzie wszystko dobrze, tule was ciepło ;*

DZIEWCZYNY Maciuś potrzebuje naszych kciuków i modlitwy. W sobotę będzie miał operację bo mu się nie zamknął jakiś przewód Bottala i muszą to zoperować.

cb7wugpju04jz4q8.png
Boże, ile ta kruszynka musi przejść, aż mi się płakać chce. Będę się modliła o malucha i o siłę dla Madzi i Taty. Musi być dobrze, to taki silny chłopczyk.

to ja odwracam głowę jak mi pobierają bo nie mogę patrzeć na strzykawki
A ja na krew.. Brrrrr :baffled:

Ja dzis zeby umilic ten pochmurny dzien wyciagam meza na Sushi <3 :-D:D:p Tak mam ochote od jakiego czasu ze ojejuuuuuuuuuu , ciesze sie x 2 bo tam gdzie jedziemy jest buffet i mozna jesc do woli :D czyli RAAAAJ :D

Mezu moj od 4 msc na zwolnieniu lek. mial operacje na kolano (zerwane wiezadla i sciegna...) teraz w od pon idzie najprawdopodobniej juz do pracy.. smutno mi jakos tak sie do niego przyzwyczailam :(

A co najgorsze bardzo mozliwe ze przez to ze byl tak dlugo na zwolnieniu to nie dostanie urlopu po moim porodzie :crazy: i bede sama samiutka z Polcia.. ja nie wiem jak ja to ogarne , pocieszam sie ze codziennie bedzie u mnie polozna i na kazde zawolanie , ale mimo to chcialabym zeby byl z nami chociaz te 2 tyg :-( :(

reklama
A ja na krew.. Brrrrr :baffled:

Ja dzis zeby umilic ten pochmurny dzien wyciagam meza na Sushi <3 :-D:D:p Tak mam ochote od jakiego czasu ze ojejuuuuuuuuuu , ciesze sie x 2 bo tam gdzie jedziemy jest buffet i mozna jesc do woli :D czyli RAAAAJ :D

Mezu moj od 4 msc na zwolnieniu lek. mial operacje na kolano (zerwane wiezadla i sciegna...) teraz w od pon idzie najprawdopodobniej juz do pracy.. smutno mi jakos tak sie do niego przyzwyczailam :(

A co najgorsze bardzo mozliwe ze przez to ze byl tak dlugo na zwolnieniu to nie dostanie urlopu po moim porodzie :crazy: i bede sama samiutka z Polcia.. ja nie wiem jak ja to ogarne , pocieszam sie ze codziennie bedzie u mnie polozna i na kazde zawolanie , ale mimo to chcialabym zeby byl z nami chociaz te 2 tyg :-( :(
Odważna jesteś z sushi, ja ani razu nie jadłam w knajpie z uwagi na strach przed toksoplazmozą. Wiem, że można sushi pieczone czy też warzywne, ale noży, desek w knajpach używają tych samych. Oby na zdrowie ci poszło....

Do góry