reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ojej tez mam takie odczucie [emoji4] bardziej myśle o chwili kiedy bede miała Mikosia w ramionach niż o samym porodzie [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Polozna mowila nam, ze nie mamy czego sie bac bo podobno wszystko przychodzi naturalnie my nie odbieramy tego na zasadzie o boshe jak boli tylko w taki sposob, ze juz niedlugo zobaczymy naszego maluszka a to jest chwilowa sytuacja bo w koncu musimy urodzic no i powiedziala, ze pod koniec ciazy ma sie juz tak dosc ciazy, ze czlowiek modli sie o porod haha
Ja sie nastawiam, ze bedzie bolalo bo ma bolec ale pozniej w koncu zobacze malutka oby tylko wszystko dobrze sie skonczylo bo bardziej mnie przeraza nie bol a to, ze beda jakies powiklania i skonczy sie cc ...

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
powiedziala, ze pod koniec ciazy ma sie juz tak dosc ciazy, ze czlowiek modli sie o porod haha
Ja sie nastawiam, ze bedzie bolalo bo ma bolec ale pozniej w koncu zobacze malutka oby tylko wszystko dobrze sie skonczylo bo bardziej mnie przeraza nie bol a to, ze beda jakies powiklania i skonczy sie cc ...
Kolezanka moja to samo mi pow ze pod koniec ma sie tak dosc ze sie czlowiek modli zeby ta dzidzia juz wyszla oboejtnie ktora dziurka :p:D:p haha..
co do powiklan.. tez mam chyba wieksze obawy jak przed porodem ze bedzie cos nie tak z dzidzia... :(

Hahaha to prawda!!!
Polozna mowila nam, ze nie mamy czego sie bac bo podobno wszystko przychodzi naturalnie my nie odbieramy tego na zasadzie o boshe jak boli tylko w taki sposob, ze juz niedlugo zobaczymy naszego maluszka a to jest chwilowa sytuacja bo w koncu musimy urodzic no i powiedziala, ze pod koniec ciazy ma sie juz tak dosc ciazy, ze czlowiek modli sie o porod haha

thgfflw1k3inkyc3.png

Ja na pierwsze wywołanie oksytocyną tak się cieszyłam że latałam po oddziale i obcym kobietą w ciąży chwalilam się że w końcu rodze!!!! Wpadalam do ich pokoju bez pukania hahaha jak porypana, ale laski byly wyrozumiale :D
W ogóle o bólu nie myślałam i się nie bałam wręcz przeciwnie, taki miałam zaciesz na ryju jakby mi ktoś manną z nieba sypnął :D No bo ja miałam już urodzić!!! :D :D

I jak podłączyć mi oksytocyna to zwiększyła sobie dawkę na tym komputerze bo nie mogłam się doczekać. Pielęgniarka mnie zrypala :p
I tak musiałam dwa dni czekać na poród.
Oj ja niecierpliwa!

Nie chciałam zapeszać po ostatniej sesji, ale wczoraj w te piękna pogodę miałam druga sesje zdjęciowa ciążowa [emoji12] tamta byłam tak zdołowana, ze maz kazał mi zrobić sobie druga, żebym mu juz tylko nie rozpaczała przez skype [emoji12] wlasnie dostałam surowe zdjecia do wybrania i one nawet surowe sa cudowne!!!!

Jak dostanę juz obrobione to wrzucę na grupę na fb, zeby sie pochwalić [emoji4][emoji177]

Lisia, cieszę się, że jesteś zadowolona :) Ja ciągle odwlekam. Pewnie zrobię sobie sesję sama jak mnie wena odwiedzi.

Ja na razie nie mam problemu z zakładaniem ani butów ani ubrań, nawet paznokcie u nóg jeszcze maluje sama, ale na kilka razy, bo brzuch za bardzo mi przeszkadza tak długo siedzieć. Dużo rzeczy miałam luzniejszych ( z wyjątkiem spodni) to spokojnie w większość się mieszczę. Choć nie powiem, bo ostatnio zdecydowanie polubiłam sukienki[emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj pedicure to ja już sama nie zrobię. Ostatnim razem się tak namordowałam i nasapałam, że stwierdziłam, że następnym razem muszę się do salonu udać. No i tak mi schodzi i aż się stóp już zaczynam wstydzić. Może się zmobilizuję i umówię na przyszły tydzień.

No jasne, że tak najlepiej, u nas na razie niestety to nie przejdzie, ja sama lubię poleżeć w wyrku i pooglądać tv przed snem (albo coś poczytać).. a w tej chwili jeszcze biorąc pod uwagę, że bardzo dużo czasu spędzam sama-mąż w delegacjach, syn w szkole zwyczajnie nie wytrzymałabym bez tv, byłoby mi już zupełnie za cicho w domu:p nie żebym cały dzień siedziała i oglądała, ale w chwilach luzu lubię sobie usiąść i coś pooglądać..

Ja mam trochę luźnych ciuchów, ale zaczęła się kiepska pogoda i się okazało, że w żadną kurtkę się nie mieszczę.. kupować nie zamierzam bo nie ma sensu "na chwilę", pożyczę od mamuśki, jest szersza ode mnie więc myślę, że będą w sam raz ;) A propos paznokci u nóg muszę się właśnie za nie zabrać póki jeszcze dam radę, ale przypuszczam, że już tak gładko mi nie pójdzie :p
Ja mam identyczny plan. Też zamierzam pożyczyć coś od mamy. Ona nie jest specjalnie większa niż ja normalnie, ale lubi luźniejsze rzeczy, taki, które ja zwyczajnie uważam za za duże. Akurat na ciążę w sam raz. :happy:

Mój też musi mieć coś włączone i zawsze to był tv, który mi strasznie przeszkadzał.. później zmienił na youtube w telefonie a teraz ma tableta na szafce nocnej i włącza sobie filmiki na yt i tak zasypia... wszystkie odcinki idioty za granicą i inne filmy dokumentalne mamy juz przerobione sto razy z tym ze ja zasypiam w 5 min a on dużo dłużej

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
No mój przed snem często ogląda na tablecie jakieś filmy i strasznie mnie to wkurza, bo on przy nich zasypia, a póki on ogląda, to ja z kolei nie zasnę...

Nie chciałam zapeszać po ostatniej sesji, ale wczoraj w te piękna pogodę miałam druga sesje zdjęciowa ciążowa [emoji12] tamta byłam tak zdołowana, ze maz kazał mi zrobić sobie druga, żebym mu juz tylko nie rozpaczała przez skype [emoji12] wlasnie dostałam surowe zdjecia do wybrania i one nawet surowe sa cudowne!!!!

Jak dostanę juz obrobione to wrzucę na grupę na fb, zeby sie pochwalić [emoji4][emoji177]

Super! Ja robiłam sesję w pierwszej ciąży, a teraz nie wiem, czy finansowo wyrobię. Poza tym jakoś tak mniej atrakcyjnie się w tej ciąży czuję. Z drugiej strony chciałabym sesję ciążową ze starszym synkiem. Chciałabym sesję z całą rodzinką, czyli również moim D, ale wiem, że jego do tego za diabła nie przekonam :sad:

No kiedy ci wraca płodność. Jeśli dostajesz @ niedługo po porodzie to znaczy że prolaktyna z kp nie hamuje vi owulacji.

Spałam z córką dwie godzinki i mam świeże siły.

cb7wugpju04jz4q8.png
A tyle to wiem. Tylko myślałam, że w ogóle to jak szybko ci wraca okres mówi o tym jak łatwo zachodzisz w ciążę; znaczy, że np. wraca ci okres po 6 tygodniach po porodzie, to statystycznie najczęściej zachodzisz w pierwszym miesiącu starań, a jak ci wraca okres po 6 miesiącach po porodzie, to statystycznie musisz próbować np. 8 cykli zanim zajdziesz w ciążę.

Jak miesiączka tylko gorzej tysiąc razy [emoji14]

A szczerze to ja już nie pamiętam. Pięć lat temu to bolało a teraz nie potrafię sobie przypomnieć. Za to pamiętam ból po cc

cb7wugpju04jz4q8.png
A dla mnie ból podczas okresu jest gorszy. Nieraz mi się zdarzały takie okresy, że płakałam z bólu, pomimo środków przeciwbólowych. Podczas porodu może i był to silniejszy ból, ale byłam nastawiona zadaniowo: muszę urodzić, to przejdzie. Poza tym w człowieku buzują wszystkie te hormony, które sprawiają, że naprawdę jakoś nie koncentrowałam się na bólu. Zdecydowanie ból łatwiejszy do zniesienia niż okresowy....

Znajoma w 33 dostała zatrucia ciążowego i nerki przestały prawie pracować :/ Zatrzymali ją w szpitalu, dzieciaczki dostały lek na rozwój płuc i wczoraj zrobili jej cesarkę... Urodziła dwie córeczki, jedna 2kg, druga 1.450. Obie oddychają bez pomocy... Zobaczyłam malutkie na zdjęciach, cudne kruszyny. Cieszę się baaardzo, że wszystko z mamą i maluchami dobrze. Musiałam się z wami tym podzielić :)

Ja jutro zaczynam 33tydzień, bardzo mnie to cieszy! :) Rozmawiam z synkiem, żeby chociaz 4tyg jeszcze posiedział. Na zewnątrz zimno, ciemno - może te argumenty go przekonają.

Miłego wieczoru mamy, ja szykuję się na wernisaż foto znajomego :)

Oj pedicure to ja już sama nie zrobię. Ostatnim razem się tak namordowałam i nasapałam, że stwierdziłam, że następnym razem muszę się do salonu udać. No i tak mi schodzi i aż się stóp już zaczynam wstydzić. Może się zmobilizuję i umówię na przyszły tydzień.

Ja mam identyczny plan. Też zamierzam pożyczyć coś od mamy. Ona nie jest specjalnie większa niż ja normalnie, ale lubi luźniejsze rzeczy, taki, które ja zwyczajnie uważam za za duże. Akurat na ciążę w sam raz. :happy:

No mój przed snem często ogląda na tablecie jakieś filmy i strasznie mnie to wkurza, bo on przy nich zasypia, a póki on ogląda, to ja z kolei nie zasnę...

Super! Ja robiłam sesję w pierwszej ciąży, a teraz nie wiem, czy finansowo wyrobię. Poza tym jakoś tak mniej atrakcyjnie się w tej ciąży czuję. Z drugiej strony chciałabym sesję ciążową ze starszym synkiem. Chciałabym sesję z całą rodzinką, czyli również moim D, ale wiem, że jego do tego za diabła nie przekonam :sad:

A tyle to wiem. Tylko myślałam, że w ogóle to jak szybko ci wraca okres mówi o tym jak łatwo zachodzisz w ciążę; znaczy, że np. wraca ci okres po 6 tygodniach po porodzie, to statystycznie najczęściej zachodzisz w pierwszym miesiącu starań, a jak ci wraca okres po 6 miesiącach po porodzie, to statystycznie musisz próbować np. 8 cykli zanim zajdziesz w ciążę.

A dla mnie ból podczas okresu jest gorszy. Nieraz mi się zdarzały takie okresy, że płakałam z bólu, pomimo środków przeciwbólowych. Podczas porodu może i był to silniejszy ból, ale byłam nastawiona zadaniowo: muszę urodzić, to przejdzie. Poza tym w człowieku buzują wszystkie te hormony, które sprawiają, że naprawdę jakoś nie koncentrowałam się na bólu. Zdecydowanie ból łatwiejszy do zniesienia niż okresowy....
A miałaś krzyżowe podczas porodu? Ja podczas pierwszego nie miałam więc też do @ nie porównanie.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Kurczę też myślałam o sesji, ale jakoś tak czuję się mało atrakcyjna w tej ciąży. .....i tak sama nie wiem

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wyszłam z założenia, ze to rewelacyjna pamiątka bedzie za kilka-kilkanaście-kilkadziesiąt lat i to nie tylko dla nas ale tez dla Młodego [emoji177]

Do góry