reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nonkatoja ja mam tak samo. Do tej pory Kupilam tylko spodnie ciazowe bo moje juz mi się na brzuchu nie zapinaly. Nie mam problemu z ubieraniem sie. Czasami się zapominam, ja w ogóle nie czuje ze mam brzuch ani mi nie ciazy ani w niczym nie przeszkadza. ostatnio mój brat (mieszka w Anglii) dzwonil do mamy i pytal o mnie a mama na to piłka jej tylko rosnie i lata jak przed ciaza ja juz ledwo chodziłam jak bylam na tym samym etapie :) ale pewnie od jutra to się zmieni bo wiadomo pochwalilam sie :)
Ehhh... nie kraczmy:) Choć mi powoli brzuch przeszkadza, więc u mnie tak kolorowo nie ma jak u Ciebie

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My dla zdrowia nie mamy w sypialni tv także nie ma opcji zasypiania przy włączonym [emoji846] od jakiegoś czasu namawiam męża, zeby w ogole wypierniczyc telewizor z domu [emoji6

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No jasne, że tak najlepiej, u nas na razie niestety to nie przejdzie, ja sama lubię poleżeć w wyrku i pooglądać tv przed snem (albo coś poczytać).. a w tej chwili jeszcze biorąc pod uwagę, że bardzo dużo czasu spędzam sama-mąż w delegacjach, syn w szkole zwyczajnie nie wytrzymałabym bez tv, byłoby mi już zupełnie za cicho w domu:p nie żebym cały dzień siedziała i oglądała, ale w chwilach luzu lubię sobie usiąść i coś pooglądać..

Ja na razie nie mam problemu z zakładaniem ani butów ani ubrań, nawet paznokcie u nóg jeszcze maluje sama, ale na kilka razy, bo brzuch za bardzo mi przeszkadza tak długo siedzieć. Dużo rzeczy miałam luzniejszych ( z wyjątkiem spodni) to spokojnie w większość się mieszczę. Choć nie powiem, bo ostatnio zdecydowanie polubiłam sukienki[emoji4]

Ja mam trochę luźnych ciuchów, ale zaczęła się kiepska pogoda i się okazało, że w żadną kurtkę się nie mieszczę.. kupować nie zamierzam bo nie ma sensu "na chwilę", pożyczę od mamuśki, jest szersza ode mnie więc myślę, że będą w sam raz ;) A propos paznokci u nóg muszę się właśnie za nie zabrać póki jeszcze dam radę, ale przypuszczam, że już tak gładko mi nie pójdzie :p

A u mnie 66 dni do porodu i też liczę że młody wyjdzie wcześniej!!!! Dzisiaj snilam że urodziłam 1 grudnia.

Dostałam info od koleżanki, że urodziła córkę 57 cm i 3340g!!!! Już mam paczkę ubrań dla niej przygotowana, chyba jutro skocze na oczte i jej wyślę ubrania. Oczywiście wszystkie różowe :)

A ja na zimę mam białe śniegowe z Nike. Kupiłam kiedyś w Matalanie w anglii chyba 6 lat temu.
Ale ja nie trawię białych butów ehhhh.
Powiem wam Że dzisiaj ze spojeniem ok!!!
Posprzatalam kuchnie, jeszcze łazienka mi została i odkurzanie wszystkiego.

Młody właśnie zasnął więc Idę robić pieczone mielone z tarkowanym żółtym serem :)

Co do kurtek, to na teraz mam 2 płaszczyk.- jeden ma krój jak szlafrok, a drugi zapinany nad brzuchem, więc idealnie jak na mój brzuch. Na zimę muszę jeszcze przymierzyć, bo mam jedną ocieplana parkę i drugą o takim dziwnym kroju, że jest luźniejsza na brzuchu. Mam nadzieję, że się zmieszczę.[emoji6] a na upartego to te cieplejsze kurtki wyciagnęlam w zeszłym roku chyba po nowym roku, a termin mam na początku grudnia. Chyba, że mnie zima zaskoczy jak drogowców [emoji23]

Hej Mamusie :-D

Tez mam ta apke ;) i jeszcze jedna tak dla porównania ;)
moge wiedziec co to za appka? :)

@sancia880 Ja mam posciel a bardziej kocyk do wozka z minky :) do lozeczka kupilam posciel ale postanowilam ze mala bedzie spala w spiworku i nie bede martwila sie ze sie odkryje... a na start mam tez otulacz zobaczymy jak sie sprawdzi ;)

do szpitala tez jeszcze nic nie mam.. potrzebuje kupic koszule i staniki do karmienia + kapcie :) nic wiecej tez nie potrzebuje bo reszte dostane... (mieszkam w De.)

też macie teraz tyle śluzu ? bo zauważyłam, że teraz jest on raczej bezbarwny, rzadszy i jest go mega dużo wkładkę czasami zmieniam 4 razy dziennie ...
ja mam biale uplawy , ale nie jest tego nie wiem jak duzo...

Ja tez nie musze miec TV i w sypialni go nie mamy , ale przez to spimy czesto osobno bo maz musi miec TV wlaczony jak zasypia...

Ja też lubię emu, choć wszyscy się że mnie nabija, a mi jest ciepło w stópki
emoji4.png
Uwielbiam....
ze mnie jeszcze nikt sie nie smial ;) ale nawet mialabym to gdzies , nie wyobrazam sobie innych butow na zime tak wygodnych i CIEPLYCH <3 :D

reklama
Do góry