reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Wrocilam, nie wiedza skad ta krew, szyjka zamknieta na 3 cm. Tez myslalam de cos sie dzieje bo dwa dni ruszalam sie wiecej, wieczorem brzuch bolal jak na okres wzielam ciepla kapiel potrojna porcje magnezu, dwie nospy i progestérone. W nocy budzily mnie bole, ale nie czesciej jak15-30 min. OK 10 jak robilam kanapki(bez majtek jeszcze bylam) kapnelo mi dwie bezbarwne krople. Ok 11 poszlam do kibelka a tu krew. Jak czekalismy na doktora brzuch bolal i twardnial a na ktg cisza. Nie wiedza skad to, Jakis falszywy alarm. Mowie do meza ze nastepnym razem poczekam az beda silne bole.

reklama
A co do kp nie kp szczepień nieszczepień itp itd. Każda z nas ma swoje zdanie, szanujmy je. Możemy dyskutować ale nie oceniać czy potępiać.
Najlepiej jest zebrać kilka opinii i zrobić tak jak podpowiada intuicja. W dobie internetu często zapomina się o niej. To że dane rozwiązanie sprawdza się u kogoś nie znaczy że sprawdzi się u cb. Peace & love

cb7wugpju04jz4q8.png
Elifit, nie nadrobię:/, a miałam cię zapytać- szczepisz czy nie malucha? Jestem rozdarta.

Jadwiga no to nie jest zle jak ma 3 cm i jest zamknieta. Zawsze lepiej sprawdzic.

Odnośnie apetytu to ja bym mogla wierniczac caly czas. Masakra jakas. Juz i tak czuhe sie jak slon a gdzie do konca jeszcze :)

Elifit, nie nadrobię:/, a miałam cię zapytać- szczepisz czy nie malucha? Jestem rozdarta.
Ja szczepie ale będę opóźniac do bólu. I warto wykupić lepszą szczepionkę na gruźlicę już do szpitala. A potem opóźniać. Ja spodziewam się chorób przedszkolnych w domu w sezonie więc prędko mnie w przychodni nie ujrzą.

cb7wugpju04jz4q8.png

Wrocilam, nie wiedza skad ta krew, szyjka zamknieta na 3 cm. Tez myslalam de cos sie dzieje bo dwa dni ruszalam sie wiecej, wieczorem brzuch bolal jak na okres wzielam ciepla kapiel potrojna porcje magnezu, dwie nospy i progestérone. W nocy budzily mnie bole, ale nie czesciej jak15-30 min. OK 10 jak robilam kanapki(bez majtek jeszcze bylam) kapnelo mi dwie bezbarwne krople. Ok 11 poszlam do kibelka a tu krew. Jak czekalismy na doktora brzuch bolal i twardnial a na ktg cisza. Nie wiedza skad to, Jakis falszywy alarm. Mowie do meza ze nastepnym razem poczekam az beda silne bole.
Nie chcieli Cię zostawić w szpitalu na obserwacji?
Dobrze, że to nie szyjka, ale podejrzana ta cała sprawa dla mnie. I w żadnym wypadku bym nie czekała na silniejsze bóle następnym razem. Ja bym od razu leciała na ip. Ostatnio pisałam Wam, że miałam takie "przedokresowe uczucie" w podbrzuszu i zadzwoniłam do oddziału gin-poł. pytając co robić w takim wypadku. Kobitka mi zaleciła nospę i leżenie, co pomogło, ale powiedziała, że jeśli nie przejdzie i zdecyduję się jednak przyjechać, to mam się spakować, bo będą mnie musieli zostawić na 2-3 dni żeby się upewnić czy to się nie powtórzy.

@Jadwiga - umarlabym ze strachu widzac nawet kropelke krwi. dobrze ze wszystko ok

postanowilam dzis ze zrobie przyjecie urodzinowe (7 listopada) w formie baby shower. zamierzam zaprosic same kolezanki z dziecmi (bez facetow) i znalazlam klubokawiarnie z salka dla dzieci Link do: fika lublin - Szukaj w Google i sala z kanapami i miejscem na poczestunek dla doroslych Link do: fika lublin - Szukaj w Google Moja przyjaciolka mnie cisnie od dawna ze chce zrobic dla mnie taka impreze ale jakos nie czulam tego... no ale pomyslalam ze jesli zrobie taka forme imprezy na wlasne urodziny to w sumie moze byc milo. No duzo czasu do tego terminu... bede juz wtedy wielka jak wieloryb:))

ktoras z was miala albo planuje baby shower?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

@Jadwiga - umarlabym ze strachu widzac nawet kropelke krwi. dobrze ze wszystko ok

postanowilam dzis ze zrobie przyjecie urodzinowe (7 listopada) w formie baby shower. zamierzam zaprosic same kolezanki z dziecmi (bez facetow) i znalazlam klubokawiarnie z salka dla dzieci Link do: fika lublin - Szukaj w Google i sala z kanapami i miejscem na poczestunek dla doroslych Link do: fika lublin - Szukaj w Google Moja przyjaciolka mnie cisnie od dawna ze chce zrobic dla mnie taka impreze ale jakos nie czulam tego... no ale pomyslalam ze jesli zrobie taka forme imprezy na wlasne urodziny to w sumie moze byc milo. No duzo czasu do tego terminu... bede juz wtedy wielka jak wieloryb:))

ktoras z was miala albo planuje baby shower?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Grama myślimy podobnie. Ja również swoje 30te urodziny 8 listopada zamierzam urządzić w klimacie baby shower. Przede wszystkim dlatego że na nic innego sił mieć nie będę. A jakie cuda na Pintereście można znaleźć w tej tematyce :D
Od męża natomiast poproszę o wspólny wieczór spa

cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry