reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Bidulko. Współczuję samopoczucia.

No wypogodziło się to fakt.
Natomiast ja dziś przez pół dnia próbowałam się skontaktować z firmą cateringową, żeby mi jego jadłospis dali (kilka maili i telefonów). No i przysłali jadłospis i mam 2 podejrzanych. Zamiast masła dają mu margarynę, a to przecież najgorszy syf. No i dżem mu dają, a w takim kupnym, to nie wiadomo co jest. Ech. mały poszedł dziś do przedszkola, bo u niego biegunka nie łączy się ani z gorączką, ani bólem brzuszka, po prostu robi luźne kupy i tyle. Odstawiłam go w pieluszce w razie czego, ale przez cały dzień już nic nie zrobił.
Za to miał wypadek i ma rozwalony nos. Nie wygląda to ładnie i zastanawiam się, czy nie jechać z nim na szycie, czy coś. Pani do mnie dzwoniła kiedy się to stało, ale z jej słów wynikało, że to drobiazg, więc odebrałam go normalnie. Mam dość dzisiejszego dnia...

Mnie nic nie puchnie, ani rano, ani wieczorem.

Kciuki zaciśnięte

Super, że Twój mąż tak o Was dba. Słuchaj go.
Mąż sie martwi ze urodze za wczesnie. Dba o mnie, pomaga mi ciągle, nie moge narzekac [emoji4]

Moja starsza niedawno na zjezdzalni sie przewrocila i nos rozwalila i miala spuchniety i troche jej krew leciala ale obylo sie bez wizyty u lekarza na szczescie. Przykladalam jej zimnym miesem z zamrazarki [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mąż sie martwi ze urodze za wczesnie. Dba o mnie, pomaga mi ciągle, nie moge narzekac [emoji4]

Moja starsza niedawno na zjezdzalni sie przewrocila i nos rozwalila i miala spuchniety i troche jej krew leciala ale obylo sie bez wizyty u lekarza na szczescie. Przykladalam jej zimnym miesem z zamrazarki [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój ma przecięte wzdłóż skrzydełka nosa i jeszcze w górę. Nieładnie to wygląda.

Mój ma przecięte wzdłóż skrzydełka nosa i jeszcze w górę. Nieładnie to wygląda.
Nie szyłabym. No ale czasami nie wiadomo czy szyć czy nie. Współczuję :(

Karolina możecie sobie z Lolą przybić piątkę z tym zusem. Współczuję i tobie :(

Zdrówka dla infekcyjnych. Ja w pierwszej ciąży miałam często.

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja pracuje w dużej firmie także dostaje od pracodawcy przelew co miesiąc (niezależnie za jaki okres jest L4) a ten odbija to sobie z składek wpłacanych do ZUS , także KAROLINA współczuje serdecznie tego użerania się z nimi tyle czasu:( ta niepewność najgorsza ile to jeszcze potrwa.

ANIA0 ja podobnie jak Bonusowa wodę trzymałam od 24 tyg miałam obrzęki i zatrucia nie było. Dla spokojnego sumienia kupiłam dobry ciśnieniomierz i mierzyłam ale wszystko do końca było pod tym kątem dobrze!
Kupię sobie dzisiaj ten ciśnieniomierz i jeśli tylko coś mi skoczy w górę za bardzo, to najwyżej pojadę na ip. Zawsze będę się czuła pewniej, że mam to pod kontrolą, a jeśli nic złego się nie wydarzy, to doczekam te 2 tygodnie do wizyty i o wszystko lekarza wypytam :)

Przyszła do mnie właśnie paczka z Motherhooda! :D Flanelki, przewijak i poduszka do karmienia. I muszę Wam powiedzieć, że tak jak kupowaliśmy pieluszki różnego rodzaju w sklepie z tkaninami, tak te flanelki się nie umywają do tych, w które się zaopatrzyliśmy "z metra". Zosine szafy są już coraz bardziej zapełnione, systematycznie coś do nich dodaję.

Myślę też ostatnio intensywnie nad zakupem laktatora - czy Wy kupujecie go "na zaś" czy czekacie do porodu i wtedy zobaczycie czy w ogóle będziecie mogły karmić? U mnie dużą zaletą takiego zakupu są częste podróże, a i wyjść wtedy samodzielnie można bez lęku, zostawiając dziecię pod czyjąś opieką. Nie wiem sama...

Ja wlasnie wcz zakonczalam 12 dniowa kuracje macmiror :/ teraz kolej na 7 dni z lactovaginal... To juz druga przygoda z grzybica w ciazy, ale zawsze mialam sklonnosci :(
Powodzenia w walce :)
no ja wlasnie bylam.pod koniec kuracji macmiror+lactovaginal co drugi dzien i wykanczalam juz sam lactovaginal...i znow mnie zlapalo ze zdwojona sila:((( moze mi przejdzie po ciazy?

Przyszła do mnie właśnie paczka z Motherhooda! :D Flanelki, przewijak i poduszka do karmienia. I muszę Wam powiedzieć, że tak jak kupowaliśmy pieluszki różnego rodzaju w sklepie z tkaninami, tak te flanelki się nie umywają do tych, w które się zaopatrzyliśmy "z metra". Zosine szafy są już coraz bardziej zapełnione, systematycznie coś do nich dodaję.

Myślę też ostatnio intensywnie nad zakupem laktatora - czy Wy kupujecie go "na zaś" czy czekacie do porodu i wtedy zobaczycie czy w ogóle będziecie mogły karmić? U mnie dużą zaletą takiego zakupu są częste podróże, a i wyjść wtedy samodzielnie można bez lęku, zostawiając dziecię pod czyjąś opieką. Nie wiem sama...

sorry ale mam odmozdzenie ciazowe. to w koncu ktore lepsze te z metra czy z motherhood?
laktator dostalam po sasiadce w zasadzie nieuzywany. gdyby nie to nie kupilabym na zas. uwierz mi nie zamkna sklepow jak urodzisz!:))) ja juz w zasadzie zakonczylam zakupy mimo ze wszystkiego nie mam. zrobie liste i po prostu bede ja udostepniala znajomym ktorzy chca mnie odwiedzic i kupic cos maluszkowi. a reszte dokupie potem.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Bidulko. Współczuję samopoczucia.

No wypogodziło się to fakt.
Natomiast ja dziś przez pół dnia próbowałam się skontaktować z firmą cateringową, żeby mi jego jadłospis dali (kilka maili i telefonów). No i przysłali jadłospis i mam 2 podejrzanych. Zamiast masła dają mu margarynę, a to przecież najgorszy syf. No i dżem mu dają, a w takim kupnym, to nie wiadomo co jest. Ech. mały poszedł dziś do przedszkola, bo u niego biegunka nie łączy się ani z gorączką, ani bólem brzuszka, po prostu robi luźne kupy i tyle. Odstawiłam go w pieluszce w razie czego, ale przez cały dzień już nic nie zrobił.
Za to miał wypadek i ma rozwalony nos. Nie wygląda to ładnie i zastanawiam się, czy nie jechać z nim na szycie, czy coś. Pani do mnie dzwoniła kiedy się to stało, ale z jej słów wynikało, że to drobiazg, więc odebrałam go normalnie. Mam dość dzisiejszego dnia...

Mnie nic nie puchnie, ani rano, ani wieczorem.

Kciuki zaciśnięte

Super, że Twój mąż tak o Was dba. Słuchaj go.

Jak moje brzuch nie bolal goraczki nie bylo itp zadnych objawow poza zadsza czy trwarszym kupsxtalem to ja nie odstawialam produktu. Trzeba jesc roznorodnie.
A nosa tez bym nie szyla moje nie raz przychodzily poszkpdowane.
Mamuska musisz odpuscic yroche przed cakym swiatem go nie obronisz . Chociaz kiedys pisalas ze mass zvtym problem to znaczy trudno Ci tak odpusvic

Czyli ktote lepsze Bo nie zrozumialam co sie do czego nie umywa

no ja wlasnie bylam.pod koniec kuracji macmiror+lactovaginal co drugi dzien i wykanczalam juz sam lactovaginal...i znow mnie zlapalo ze zdwojona sila:((( moze mi przejdzie po ciazy?

sorry ale mam odmozdzenie ciazowe. to w koncu ktore lepsze te z metra czy z motherhood?
laktator dostalam po sasiadce w zasadzie nieuzywany. gdyby nie to nie kupilabym na zas. uwierz mi nie zamkna sklepow jak urodzisz!:))) ja juz w zasadzie zakonczylam zakupy mimo ze wszystkiego nie mam. zrobie liste i po prostu bede ja udostepniala znajomym ktorzy chca mnie odwiedzic i kupic cos maluszkowi. a reszte dokupie potem.

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
To ja mam odmóżdżenie :D Bo się sama zakręciłam... te z Motherhood'a są lepsze :) a te z metra się do nich nie umywają, o. Tak to miało iść chyba, co? ;)

reklama
Teraz jak tak sobie myślę o tym wszystkim, to dłonie chyba też mi puchną... w sensie palce, bo często mam wrażenie, że są siebie "coraz bliżej" kiedy nimi macham. Ciśnienie mam jednak w normie, więc chyba nie jest źle? Kurcze no... nie wiem sama. Wizytę mam za dwa tygodnie, ciśnieniomierza nie mam w domu, bo kiedyś pożyczyłam mamie, która się przyznała mi ostatnio, że go zepsuła :p a teraz jeszcze będę się zastanawiać i, nie daj Boże na siłę szukać objawów.
Porozmawiaj koniecznie o tym z lekarzem. Ja zauważyłam puchnięcie i zarysowane żyłki i lekarka doradzila mi tabletki cyklo3. Biorę i wydaje mi się, że jest lepiej. Upały za chwilę miną, więc i z obrzękami może będzie lepiej. :) Nogi wysoko i reset! Ciśnienie mierz sobie.

Do góry