reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Z newsów dnia:
Żegnaj 60 w pasie, witaj 95 :o
Kupiliśmy dziś kołyskę-łóżeczko! Sio przesądy! :)

Saranta, u mnie podobna sytuacja, z tą różnicą, że mój mięśniak trochę mniejszy i niestety aktualnie na lini cięcia :/ trzymaj się dzielnie.

reklama
Ahhh wrzesień. . 400 zł na same opłaty przedszkolne plus wyprawka. Właśnie wróciłam ze spotkania

cb7wugpju04jz4q8.png

Wybralam sie z mezem do sklepu po prezent dla bratanka meza (2 latka) i tak pozniej żałowałam ze szok.. przez dobra godzine mialam skurcze co 4 minuty! Juz chcialam do szpitala jechac ale caly czas sobie wmawialam ze zaraz przejdzie. I przeszlo w koncu jak nafaszerowalam się lekami w domu.. leze i boje sie ruszyc normalnie :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
. Iza mi mówili dopuszczalne 15 skurczy na dobę, większa ilośc moze skrócić szyjke. Lepiej by było sprawdzić.

Witam wszystkie mamusie, juz kiedyś do Was pisalam w sprawie ZUS-u może mnie pamiętacie :) chcialam wtedy do Was dolaczyc Ale pojawiły się problemy z budową domu, która jest na tapecie w moim życiu od kilku miesięcy i to niestety uniemozliwilo mi dołączenie do Was. Teraz teoretycznie z budową jest bez zmian Ale stwierdziłam że muszę tu dołączyć inaczej być nie moze
Witaj Klarolina :) czekamy na wiecej wiesci :)

W Polsce szkoła to skarbonka bez dna. Ja tu kupuje tylko plecaki, klej, ołówki. Zeszyty i wszystko pozostałe daje szkoła. Raz na semestr daje sie dobrowolny datek na materiały, Murzyni to nawet po 1€ dają. Tylko obiady mi troche wychodzą bo ok 10 € na dzien.

Budujemy dom na wsi, kilka domow od moich rodzicow więc będę miała komu podrzucac dzieci :) z tym ze od miesiąca czekamy na murarza i cwaniaczek nie przychodzi. byliśmy umowieni juz na 6 terminow wszystkie na 100% i do tej pory go nie ma. Ehh

Słuchajcie!!!!!

Wygrałam konkurs!!! :D
Pierwszy raz w zyciu :D
Dzisiaj dostałam wiadomość od jednej z dobrych firm robiących jedzonko dla dzieci.
W konkursie trzeba było wymyślić hasło reklamowe firmy i jestem jedną z nielicznych osób które wygrały :D
Dostanę kilka słoiczków/tubek z jedzeniem.
Nie wiem ile, ale kurde sam fakt że coś wygrałam :D

Taki mam zaciesz mordy że sobie nie wyobrazacie :) :D

Szczerze to ja jestem matka leniwa i pasuje mi że nie muszę się pierdzielić z zupkami srupkami od 4 msc życia. W ogóle taki ze mnie leniwy typ że wolę wywalić cyca niż pierdzielić się z odgrzewaniem podgrzewaniem myciem wyparzaniem. Stąd moje długie karmienie dzieci. Lenistwo po prostu haha :D

cb7wugpju04jz4q8.png

No właśnie też jestem taka leniwa:) I zawsze mnie dziwił ten pęd do tego, żeby jak najszybciej dziecku inne jedzenie dawać, jakieś specjalne zupki gotować blendować itp. Dlatego córka od początku BLW, zajadała z nami brokuła marchewkę itp. a przez to i moja dieta musiała się zmienić na lepsze;)

reklama
Ja latem zapełniam zamrażarkę po brzegi, mrożę jagody, borówki, truskawki maliny i wszystko co mi przychodzi do głowy i wpadnie w ręce od rodzinki. Potem dodaję do owsianki/jaglanki albo np. blenduję z bananem i mam pyszne domowe lody;) już nie pamiętam, kiedy trzymałam w zamrażarce lody, szkoda miejsca żeby trzymać tam coś co np. obok truskawki nawet nie leżało;)

Do góry