reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ze cztery ale reszta jutro

cb7wugpju04jz4q8.png
biedna pralka hhe, sie zajedzie

reklama
Kobitki wikipedia to nie najlepszy dooradca jak i cały internet. W wikipedi zwykły szary Jan Kowalski może napisać prace na jakiś wyszukany temat a tam nie będzie ani słowa prawdy. Dlatego nie warto jej ufać tam jest sporo bzdur.
Co do filmu porody czy programu ja osobiście niechce go oglądać po co się stresowac a później myśleć czy u mnie też tak będzie. Tyle kobiet urodziło i my urodzimy na pewno.
Madziu trzymam kciuki za Króla Maciusia.
Dziewczyny gartulacje że Wasze dzieci poradziły sobie z dzisiejszym dniem. Oby tak dalej :))

A pozatym mam pytanko do tych co miały robioną krzywą cukrową bo mój M się zastanawia i ja. Pierwszy raz pobiorą np, krew z ręki z żyły bo mam morfologie w gratisie i odczyny przeciw ciał. a jak dalej?? te drugie i trzecie ukłucie? To z paluszka czy znowu z żyły bo się stresuje że mają mnie kłuć 3 razy :<

Ja miałam trzy razy z żyły, a z palca pobrane tylko kontrolnie przed badaniem i od razu sprawdzony poziom cukru w glukometrze?, bo jak poziom przed przyjęciem glukozy wynosi ponad 120 to odchodzi sie od badania podobno

a8doqqmz725nh9h0.png

Nie wiem nic jeszcze o Maciusiu

cb7wugpju04jz4q8.png
Chyba wszystkie czekamy na Jakies wiadomosci.
BOZE oby dobre.
Nawet nie chce sobie wyobrazac co Oni teraz przechodza.
Strach o zycie swojego dziecka jest chyba najgorszym Strachem.
Wiem cos na ten temat.
Cholernie Im wspolczoje.
Trzeba wierzyc mocno wierzyc.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Kobitki wikipedia to nie najlepszy dooradca jak i cały internet. W wikipedi zwykły szary Jan Kowalski może napisać prace na jakiś wyszukany temat a tam nie będzie ani słowa prawdy. Dlatego nie warto jej ufać tam jest sporo bzdur.
Co do filmu porody czy programu ja osobiście niechce go oglądać po co się stresowac a później myśleć czy u mnie też tak będzie. Tyle kobiet urodziło i my urodzimy na pewno.
Madziu trzymam kciuki za Króla Maciusia.
Dziewczyny gartulacje że Wasze dzieci poradziły sobie z dzisiejszym dniem. Oby tak dalej :))

A pozatym mam pytanko do tych co miały robioną krzywą cukrową bo mój M się zastanawia i ja. Pierwszy raz pobiorą np, krew z ręki z żyły bo mam morfologie w gratisie i odczyny przeciw ciał. a jak dalej?? te drugie i trzecie ukłucie? To z paluszka czy znowu z żyły bo się stresuje że mają mnie kłuć 3 razy :<
Tak jak pisze Krasnal, 3 razy z żyły. Dodatkowo powiedzieli mi jeszcze, że pierwsze badanie glukometrem nie jest konieczne jeśli ma się aktualne wynik glukozy (do miesiąca).

Teraz dopiero przeczytalam ... Maciusiu trzymamy za Ciebie kciuki &&& bądź silny kruszynko
A mnie dzisiaj rozłożył o, juz leze z moim synkiem w łóżku , bo on nadal nie za dobrze sie.czuje, wiec i ja w nocy spac nie moge tylko ciągle sprawdzam czy wszystko.dobrze.

Jadwiga trzymam za nas obie i wszystkie dziewczyny tutaj kciuki. Obysmy jak najdluzej wytrwały. Ja witamine D3 przyjmuje w zestawie witamin w Femibion Natal 2 bodajże. Wiem ze moj lekarz sprawdA jej poziom bo widzialam wyniki z TSH razem w ksiazeczce ciąży.

Ja probowalam ogladac moje 600 gram szczescia tak to idzie? Ale nie dalam rady. Uryczalam sie jak glupia i dałam radę 15 min obejrzeć. Za to z porodow oglądam na youtube położne pierwszą serię po angielsku a drugą juz po polsku. Niestety nie mam polskiej telewizji :( wiem ze mozna sobie zalozyc ale jeszcze nie chcemy bo bedziemy tylko po polsku ogladac a ja jeszcze muszę cwiczyc niemiecki.

Opracowalam patent na prasowanie rzeczy Rozalki. Siadam na kanapie znizam deske i na siedząco prasuje po troszeczku. Nie moge tak dlugo stac przy desce ale siedziec to juz inna sprawa. Tak mysle w każdym razie żadnych boli ani nic nie czulam. Mam nadzieje ze szyjka sie nie skraca mi ani noc tam sie nie dzieje.

Powoli ogarnelam komody przejrzalam co tam mam i jakies awaryjne butelki z nuka znalazlam ktore w próboach dostalam wiec w razie w cos tam jest. Kładę sie spac dziewczynki bo pewnie mlody mnie znowu w nocy bedzie budził. Dajcie znać gdybyscie cos wiedzialy.

reklama
Do góry