reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

mania oczywiście, że idź do endokrynologa! I moim zdaniem nie ma co czekać na państwową wizytę, tylko poszła prywatnie. Moja koleżanka będąc w ciąży dostała wizytę za 4 miesiące. Normalnie śmiech na sali, bo przecież właściwe leczenie w ciąży jest ważne od samego początku. Ja mam prywatną wizytę dopiero 11 kwietnia (mój endo ma świetną opinię i nawet prywatnie są do niego tłumy). A jutro idę zbadać TSH i FT4

reklama
Ciut nadrobilam. Niestety popoludniami nie mam czasu pisac.
Mania dobrze ze zapisałas sie wczesniej na wizyte. Rozumiem ze się martwisz. Z tym Twoim TSH bym sie jak najszybciej prtwatnie wybrala. Wszędzie gdzie dziewczyny pisza na watkach to endo zawsze im mowi ze w ciazy tsh powinno pyc ponizej 2. Ja akurat zawsze mam okolo 2.05 wiec zostawilam to. Jedyne o co sie pokusilam jeszcze to usg tarczycy bo mnie szyja boli w tamtym miejscu ale podobno jest wszystko dobrze.
A jesli chodzi o wczesniejsza dyskusje to jestem pol na pół. Z jednej strony jesli dzidzius jest chory to chocbysmy na glowie stanęły to niedonosimy ciazy. Z drugiej strony czasami leki moga bardzo pomoc bo np nasz organizm szwankuje i potrzebuje lekkiej pomocy i wtedy mamy szanse. Niestety u nas jak w Anglii nie daje sie lekow na podtrzymanie ciazy raczej. Wolalabym zeby bylo jak w Polsce przynajmniej bym progesteron dostala a tu nic. No ale pozniej opieka jest lepsza. Inne warunki w szpitalach. Nie ma potrzeby chodZić prywatnie do gina bo na kasę chorych jest dobra opieka. Tak mi sie wydaje przynajmniej.
Lece brac prysznic i szykować synka do przedszkola.:)

A ja od wczoraj panikuję. Czuję się tak jakoś.... nieciążowo. Nie mam żadnych objawów. Brzuch mnie nie boli, piersi też nie... i szukam jak wariatka ginekologa, który by mnie przyjął w przyszłym tygodniu. Poprzednim razem od samego początku czułam biust i podbrzusze, martwi mnie taka cisza...

Anio bez paniki ja tez mam takie obawy jak ty plus delikatne plamienie. Na razie nie panikujemy. Musi być dobrze.

Anio spokojnie każda ciąża jest inna. Raz objawy są raz nie. Jeśli Cię to uspokoi to do lekarza zawsze możesz pójść :)

Niestety ani objawami ani beta nie ma co sie sugerowac. Mi lekarz we wtorek tlumaczyl ze on sie sugeruje jedynie usg i przyrostem pecherzyka a potem dziecka. Poproszę jutro kciuki dziewczynki :) wizyte mam na 10.20

anio0 każda ciąża jest inna. Ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle mdłości. Panikowałam przez to jak nie wiem, a synek się zdrowy urodził. Z kolei w ostatniej ciąży miałam mdłości jak diabli do samego końca, a się okazało, że pęcherzyk jest pusty. W pierwszej ciąży piersi mnie bolały, w drugiej w ogóle, a teraz czuję tylko napięcie w piersiach i żadnego bólu. Tak naprawdę, to jeśli nie krwawisz, to objawy nie mają znaczenia. Jeśli jest pęcherzyk ciążowy, to hormony się wytwarzają niezależnie od tego czy z zarodkiem wszystko w porządku, czy nie. Musisz wierzyć, że wszystko jest ok, a pewność zyskasz dopiero na usg. Żeby się uspokoić, to możesz co najwyżej przyrost bety sprawdzić, co i tak nie daje gwarancji, że wszystko jest ok.

reklama
Aneta trzymam &&& za wizytę

U mnie objawy wszystkie : piersi ogromne, mdłości, zatwardzenie, zmęczenie - cały pakiet a i tak niestety idealnie nie jest :(

Wiec głowa do góry i myślimy pozytywnie , a wszystko będzie dobrze ! :-)

Do góry