reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Aneta trzymam kciuki za dobre wieści !

A tak apropos szyjki czy jest jakieś minimum ile powinna mieć jej długość ? Ja ogólnie mam krótka (przez przebyte kiedyś zabiegi) 30mm i zaczynam się stresować czy to aby nie za mało :(

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

JA chyba w poprzedniej ciąży miałam jakoś 2 cm a potem półtora jak mi sie rozwarcie zrobiło miesiac przed porodem, i nawet nie wiedzialam gdyby nie badanie u gina na zwykłej wizycie.. Sama nie wiem jak to z tymi szyjkami, ale prawidłowa powinna oscylować w granicach 4 cm o ile dobrze pamiętam. Ale mogę się mylić.. Sama sie zastanawiam jaka jest moja szyjka, bo mam wrazenie ze dzidizuś jest baaardzo nisko i znów dziś męczą mnie skurcze, a wczoraj cały dzien mnie tam na dole bolalo.. Jutro wizyta u ginekolog, to mi powie wszystko bo oszaleje..

reklama
Aneta: dużo zdrówka i oby Cię tam szybko wypuścili! Kurcze masz Kobieto ciągle problemów na głowie...
Jadwiga: leżysz w domu ze skurczami, czy też Cię do szpitala zakwalifilowali? Też masz Budulo adrenaliny...
Lux: zdaje się, że Ty jedna się wybawiłaś przez weekend :p

Ja oczywiście dzisiaj już od rana schizuję, bo Maluch w nocy cichutko siedział, rano cichutko siedział, nawet po czekoladzie się nie odezwał. Mam nadzieję, że to tylko taki leniwy dzień... Zdarzają się jeszcze na tym etapie takie nieruchome dni?
Ech...
zalezy, np wczoraj kopal jak szalony, dzis bardzo delikatnie i rzadko go czuje

Ja oczywiście dzisiaj już od rana schizuję, bo Maluch w nocy cichutko siedział, rano cichutko siedział, nawet po czekoladzie się nie odezwał. Mam nadzieję, że to tylko taki leniwy dzień... Zdarzają się jeszcze na tym etapie takie nieruchome dni?
Ech...
Miewam takie dni ale ja tez jestem zeschizowana wiec słucham dziecia detektorem wtedy... Jeśli nie masz detektora to ja bym pojechała na IP dla pewności... Na 99% wszystko jest dobrze ale ja bym nie wytrzymała. Podobno jeszcze zimne słodkie picie wypite szybko pobudza maleństwo:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja upieklam czekoladowe ciasto bez jajek i mleka (akurat tak się złożyło że jajek brak).
Wyszło bardzo fajne i smaczne.
Chłopy mi zasnely gdy czytałam bajkę, schabowe się nie rozmrozily, więc obiad będzie później.
Pozdrawiam, u nas już przestało padać.

A ja w ogole sie nie pochwalilam wczoraj. Dzidzia ma juz 753 g i idealnie w wiek ciazy wchodzi. Czyli moja cukrzyca jest pod kontrolą i nie przeszkadza malutkiej:) oczywiscie nie powiedzieli mi co mam w brzuszku bo to izba przyjec ale wazne ze zdrowe i rosnie :)
Reka mu spuchla od kroplowki zaraz maja sie drugi raz wbijac brrr :(
1471790411978.jpg

Załączniki

• 1471790411978.jpg
    1471790411978.jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 319
Aneta welflon niech często zmieniają. Mi też puchła po cesarce :/

U nas te bunty jeszcze zaostrza odstawianie od kp. Teraz gdy jestem w domu ona chce częściej.
Boję się grudnia. Boję się tych ataków złości boje się że będzie bić młodszą siostrę ehh :(

cb7wugpju04jz4q8.png

Aneta welflon niech często zmieniają. Mi też puchła po cesarce :/

U nas te bunty jeszcze zaostrza odstawianie od kp. Teraz gdy jestem w domu ona chce częściej.
Boję się grudnia. Boję się tych ataków złości boje się że będzie bić młodszą siostrę ehh :(

cb7wugpju04jz4q8.png
Tak ja też sie tego boje. A nas to całkiem realne trzeba bedzie miec oczy w d... Dlatego mysle o chuscie zeby ja czesto nosić. Jedna mam ale to taka zwykła jakby poscielowa. Chcialabym teraz jaką ładna tkana. Ale najpierw mam zamiar wypróbować czy bedzie chciala byc noszona. Syn nie lubil niestety

reklama
Do góry