reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry niedzielnie

Dziewczyny długość szyjki jest istotna owszem ale ważniejsze jest czy trzyma. Problem się pojawia gdy się skraca. W trzecim trymestrze będzie się skracać powoli, skurcze Braxtona-Hicksa też jej w tym pomogą. Niektóre dziewczyny z rozwarcie chodzą w 9 msc a i tak poród nie przychodzi. Spokojnie. Lekarz będzie monitorować :)

Na obiadek dziś rosół.
Znów ładna pogoda. Może tym razem nad wodę pojedziemy

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
No właśnie Eli mnie dlatego zostawili na obserwacji pod kroplowka. Zeby ocenic czy sie skraca bo ta dlugosc 33 mm nie jest tragiczna. Chyba jeszcze nawet norme trzyma. Tylko tyle ze miala 40mm tak mamm w ksiazece napisane o ile dobrze czytam. Kurde czekam na ten obchod co mi powiedzą:( wczoraj mi 3 opcje przedstawili. Pierwsza ze obserwacja 1-2 dni antybiotyk i do domu. Druga ze zostaje dluzej i tu mnie lecza a trzecia ze ze skracajaca sie szyjka wysla mnie do innego szpitala bo tu nie ma oddzialu dla wczesniakow i w razie w nie pomoga mi :( no a przyszlam tu bo mam 10 min do domu stad. Chlopaki na spacer moga do mnie przyjsc

U mnie od rana leje. Mogę coś porobić w domu ale nie wiem czy dam radę bo jak na chwilę spuszczę małą z oczu to w sekundę robi mega bałagan i będę mieć jeszcze więcej roboty.. Coś nie może dzisiaj usiedzieć w miejscu.

Aneta glowa do gory, ja tez jus rano zaliczylam szpital. Od wtorku mialam skurcze co godzine, a dzis co 15 min. Nie spie jus 3 noce. Naszcescie pomimo takiej akcji skurczowej szyjka ma nadal 3 cm.

reklama
Do góry