reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

ja mieszkam w mieście rodzinnym męża, więc mam teściów na miejscu. Teściowa mi pomaga przy dzieciach, przychodzi do nich gdy ja uczę lub gdy oboje pracujemy. Duuuża pomoc jest to i duża oszczędność.

Iza poka swoje wyroby na wątku przydatne rzeczy dla mamusi"

Lux, mozesz zmienić tytuł tego wątku i dopisać "zrób to sam" albo coś podobnego?

DZIEWCZYNY w pracy SKOŃCZYŁAM, MOGĘ JUŻ UCIEKAĆ ODPOCZĄĆ. :D
To zrobie cos dzis lub jutro i wstawie zdjecie bo wczesniejszych dziel juz nie mam, jak juz wspomnialam mam duzy zbyt na to [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Młode mamy hejka
Sprężycie się dobrze to do trzydziechy trójkę pociech machniecie.. jak ja [emoji14]
Pierwsze dziecko lat 25 zaraz po studiach planowane potem 28 i teraz 30. A potem będę szaleć hulać i bawić jako młoda babcia[emoji41] [emoji41] [emoji41]

cb7wugpju04jz4q8.png

Ooo równolatka :) Miło bo juz myślałam, ze tylko ja się zdecydowałam na wczesny skok w pieluchy ;) Ja ostatnio tez niewiele pracowałam i miałam faze na sprzątanie, całymi dniami jechałam na szmacie ... Ale na szczęście juz wrociłam do pracy.

Ja mam 3,5 na plusie i sie martwię czy nie za mało, mam teraz wizyte w poniedziałek z położną wiec zapytam, bo to troche dziwne chyba ...
Kochana, ja mialam niecale 20 jak urodzilam pierwsza corke [emoji6] wcale nie glupi wiek, i ja nie zaluje ani troszeczke [emoji6] przynajmniej na starosc bede mloda [emoji23][emoji23][emoji23]

Kochana, ja mialam niecale 20 jak urodzilam pierwsza corke [emoji6] wcale nie glupi wiek, i ja nie zaluje ani troszeczke [emoji6] przynajmniej na starosc bede mloda [emoji23][emoji23][emoji23]

Moja siostra miała 18 jak córkę urodziła, 21 jak syna. Teraz ma 27 i kończy studia animacje a dzieci odchowane [emoji41] [emoji41]

cb7wugpju04jz4q8.png

Moja mama urodziła moja siostrę jak miała 25 lat, moja siostra urodziła mając 31, a ja swoje pierwsze również mając 25 lat.

Ja dzisiaj zrobiłam super lampkę nocną "chmurke" dla synka :)
Do 5 litrowej butelki wkładamy lampki np choinkowe, obklejamy cała butelkę watą przy pomocy kleju silikonowego. Podłączamy, efekt WOW !!!

Witam nowe mamusie

Spokojnie, w pierwszej ciąży w sumie przybyło mi 8 kg i uważam, że idealnie. Młody ważył prawie 4 kg i urodził się w terminie.

Co do wieku, to ja żałuję, że mi się życie tak nie poskładało, żeby wcześniej zostać mamą. Pierwsze dziecko urodziłam mając 32 lata, a teraz drugie będzie jak 35. Moja mama urodziła mnie mając 31, a moja babcia moją mamę mając 30 lat. Z kolei u mojego ojca jeszcze później się te dzieci pojawiały, bo mój tata miał 36 jak się urodziłam, ale mój dziadek, czyli jego tata gdyby żył miałby coś koło 120 lat, a babcia 110 lat (mieli koło 50-tki i 40-tki jak się mój tata urodził). Za to mama mojego D urodziła go mając 20 lat i teraz ma dużo więcej energii niż moja mama, bo ma dopiero 53 lata, a moja mama 66 lat.
Ja żałuję, że też tak późno urodziłam synka , bo 2 miesiace przed 28 urodzinami. Myślałam, że szybciej się zdecydujemy, drugie zdążę urodzić 4 miesiące przed 30:-) a moje marzenia to byla zawsze 4. Troche zycie samo sobie zmodyfikowało plany, bo pierwsze urodziłam cc, a niby przy cieciu poprzecznym mozna 4 zrobić ale.nie wiem czy podjelabym takie ryzyko. Tak ,ze na trojce sie skonczy

Moja mama urodziła moja siostrę jak miała 25 lat, moja siostra urodziła mając 31, a ja swoje pierwsze również mając 25 lat.

Ja dzisiaj zrobiłam super lampkę nocną "chmurke" dla synka :)
Do 5 litrowej butelki wkładamy lampki np choinkowe, obklejamy cała butelkę watą przy pomocy kleju silikonowego. Podłączamy, efekt WOW !!!
No pokaaa

cb7wugpju04jz4q8.png

U mnie znowu ZGAGA!!!!!!
Nic zjeść nie mogę. Bo mi sie odbija i niedobrze mi piecze. Bleeeeee
Temperatura dla mnie na dworze odpowiednia. Na chodzie od rana po ciemno inaczej z dwojka dzieci się nie da. Musza jeść wyjść miec zabawe towarzystwo zajęcia.
A może domowy rosół? Mi pomagał

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja żałuję, że też tak późno urodziłam synka , bo 2 miesiace przed 28 urodzinami. Myślałam, że szybciej się zdecydujemy, drugie zdążę urodzić 4 miesiące przed 30:-) a moje marzenia to byla zawsze 4. Troche zycie samo sobie zmodyfikowało plany, bo pierwsze urodziłam cc, a niby przy cieciu poprzecznym mozna 4 zrobić ale.nie wiem czy podjelabym takie ryzyko. Tak ,ze na trojce sie skonczy
Ja między innymi z powodu marzeń o czwórce chcę spróbować urodzić naturalnie. Inaczej skończy się na 3 cc

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry