reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

ja mieszkam w mieście rodzinnym męża, więc mam teściów na miejscu. Teściowa mi pomaga przy dzieciach, przychodzi do nich gdy ja uczę lub gdy oboje pracujemy. Duuuża pomoc jest to i duża oszczędność.

Iza poka swoje wyroby na wątku przydatne rzeczy dla mamusi"

Lux, mozesz zmienić tytuł tego wątku i dopisać "zrób to sam" albo coś podobnego?

DZIEWCZYNY w pracy SKOŃCZYŁAM, MOGĘ JUŻ UCIEKAĆ ODPOCZĄĆ. :D
To zrobie cos dzis lub jutro i wstawie zdjecie bo wczesniejszych dziel juz nie mam, jak juz wspomnialam mam duzy zbyt na to [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Młode mamy hejka
Sprężycie się dobrze to do trzydziechy trójkę pociech machniecie.. jak ja [emoji14]
Pierwsze dziecko lat 25 zaraz po studiach planowane potem 28 i teraz 30. A potem będę szaleć hulać i bawić jako młoda babcia[emoji41] [emoji41] [emoji41]

cb7wugpju04jz4q8.png

Ooo równolatka :) Miło bo juz myślałam, ze tylko ja się zdecydowałam na wczesny skok w pieluchy ;) Ja ostatnio tez niewiele pracowałam i miałam faze na sprzątanie, całymi dniami jechałam na szmacie ... Ale na szczęście juz wrociłam do pracy.

Ja mam 3,5 na plusie i sie martwię czy nie za mało, mam teraz wizyte w poniedziałek z położną wiec zapytam, bo to troche dziwne chyba ...
Kochana, ja mialam niecale 20 jak urodzilam pierwsza corke [emoji6] wcale nie glupi wiek, i ja nie zaluje ani troszeczke [emoji6] przynajmniej na starosc bede mloda [emoji23][emoji23][emoji23]

Kochana, ja mialam niecale 20 jak urodzilam pierwsza corke [emoji6] wcale nie glupi wiek, i ja nie zaluje ani troszeczke [emoji6] przynajmniej na starosc bede mloda [emoji23][emoji23][emoji23]

Moja siostra miała 18 jak córkę urodziła, 21 jak syna. Teraz ma 27 i kończy studia animacje a dzieci odchowane [emoji41] [emoji41]

cb7wugpju04jz4q8.png

Moja mama urodziła moja siostrę jak miała 25 lat, moja siostra urodziła mając 31, a ja swoje pierwsze również mając 25 lat.

Ja dzisiaj zrobiłam super lampkę nocną "chmurke" dla synka :)
Do 5 litrowej butelki wkładamy lampki np choinkowe, obklejamy cała butelkę watą przy pomocy kleju silikonowego. Podłączamy, efekt WOW !!!

Witam nowe mamusie

Spokojnie, w pierwszej ciąży w sumie przybyło mi 8 kg i uważam, że idealnie. Młody ważył prawie 4 kg i urodził się w terminie.

Co do wieku, to ja żałuję, że mi się życie tak nie poskładało, żeby wcześniej zostać mamą. Pierwsze dziecko urodziłam mając 32 lata, a teraz drugie będzie jak 35. Moja mama urodziła mnie mając 31, a moja babcia moją mamę mając 30 lat. Z kolei u mojego ojca jeszcze później się te dzieci pojawiały, bo mój tata miał 36 jak się urodziłam, ale mój dziadek, czyli jego tata gdyby żył miałby coś koło 120 lat, a babcia 110 lat (mieli koło 50-tki i 40-tki jak się mój tata urodził). Za to mama mojego D urodziła go mając 20 lat i teraz ma dużo więcej energii niż moja mama, bo ma dopiero 53 lata, a moja mama 66 lat.
Ja żałuję, że też tak późno urodziłam synka , bo 2 miesiace przed 28 urodzinami. Myślałam, że szybciej się zdecydujemy, drugie zdążę urodzić 4 miesiące przed 30:-) a moje marzenia to byla zawsze 4. Troche zycie samo sobie zmodyfikowało plany, bo pierwsze urodziłam cc, a niby przy cieciu poprzecznym mozna 4 zrobić ale.nie wiem czy podjelabym takie ryzyko. Tak ,ze na trojce sie skonczy

Moja mama urodziła moja siostrę jak miała 25 lat, moja siostra urodziła mając 31, a ja swoje pierwsze również mając 25 lat.

Ja dzisiaj zrobiłam super lampkę nocną "chmurke" dla synka :)
Do 5 litrowej butelki wkładamy lampki np choinkowe, obklejamy cała butelkę watą przy pomocy kleju silikonowego. Podłączamy, efekt WOW !!!
No pokaaa

cb7wugpju04jz4q8.png

U mnie znowu ZGAGA!!!!!!
Nic zjeść nie mogę. Bo mi sie odbija i niedobrze mi piecze. Bleeeeee
Temperatura dla mnie na dworze odpowiednia. Na chodzie od rana po ciemno inaczej z dwojka dzieci się nie da. Musza jeść wyjść miec zabawe towarzystwo zajęcia.
A może domowy rosół? Mi pomagał

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja żałuję, że też tak późno urodziłam synka , bo 2 miesiace przed 28 urodzinami. Myślałam, że szybciej się zdecydujemy, drugie zdążę urodzić 4 miesiące przed 30:-) a moje marzenia to byla zawsze 4. Troche zycie samo sobie zmodyfikowało plany, bo pierwsze urodziłam cc, a niby przy cieciu poprzecznym mozna 4 zrobić ale.nie wiem czy podjelabym takie ryzyko. Tak ,ze na trojce sie skonczy
Ja między innymi z powodu marzeń o czwórce chcę spróbować urodzić naturalnie. Inaczej skończy się na 3 cc

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry