reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Skadi a ile masz brać tej luteiny, dużo? Bo ja też biorę dowcipną ;)

W ogóle dziewczyny jakie leki bierzecie???
Ja póki co to luteina, kwas foliowy od bardzo dawna, magnez, witaminę E, brałam acard, ale odstawiłam jak się o ciąży dowiedziałam, bo wiem że dużo dziewczyn bierze acard, ale ja jednak wolę doradzić się lekarza.

Czesc dziewczyny! Mam na imie Marta, mam 25 lat i wczoraj zobaczylam 2 kreski. Jestem mega szczesliwa bo z chlopakiem udalo sie za pierwszym razem wraz z myślą - co bedzie to bedzie. Ale nie spodziewalam sie, ze to nastapi tak szybko ;) Uczucie jest wspaniale! Ale tez jestem przerazona... Nigdy nie mialam do czynienia z dziecmi, nie wiem co robic, jesc, czy sobie poradze itp. W dodatku mieszkam w UK wiec do mamy daleko. Dlatego jestem tutaj :) Wszystkim zycze powodzenia :*

Napisane na SM-G925F w Forum BabyBoom

Dzięki Gabinia :)
Agnesis dostałam 3 x 100 mg a tak to biore tylko kwas foliowy, magnez i tran..

Cześć Malika 90 , ja jestem drugi raz w ciazy i tez jestem przerażona jak będziesz miała pytania to śmiało , nawet jak będą wydawały Ci sie głupie :)

Gabinia ja też liczę na córeczkę. Już w pierwszej ciąży liczyłam, bo zawsze chciałam mieć córkę.
Skadi będzie dobrze'
Malika witaj. Ciąża najczęściej zdarza się wtedy, kiedy się jej nie spodziewasz. Na pewno dasz sobie radę. Na kiedy masz termin?
Agnesis ja na razie tylko kwas foliowy. Zamierzam sobie kupić jakiś suplement dla kobiet w ciąży i tyle. Mam nadzieję, że nic więcej nie będę potrzebować

Malika witaj :)

Skadi to leż ile się da :) rozumiem, że nie pracujesz?
ja biorę 2x50, zobaczymy co będzie na wizycie.

Dzieki dziewczyny... A mozecie polecic mi jakie witaminy powinnam brac? Czy kwasy foliowe sie czyms roznia? Jutro ide umowic sie do lekarza.

Malika witaj. Ciąża najczęściej zdarza się wtedy, kiedy się jej nie spodziewasz. Na pewno dasz sobie radę. Na kiedy masz termin?
Kalkulator pokazuje 8ego grudnia. Ostatni @ 3 marca ;)

Napisane na SM-G925F w Forum BabyBoom

Malika podejrzewam, że w UK macie inne witaminy niż my tutaj, ale szukaj czegoś co można brać od pierwszych dni ciąży. Kwasy foliowe raczej niczym się nie różnią, mogą mieć dodatek magnezu, ale najczęściej jest to sam kwas foliowy.
Ja zamierzam brać witaminy Pharmaton Matruelle czy jakoś tak, bo mają wszystko w jednej kapsułce witaminy, minerały i kwasy dha :)

Malika na stronie boots'a masz duży wybór witamin dla ciężarnych, zresztą na miejscu w aptece też na pewno panie doradza co brać :)

Ostatnia edycja:
Malika witaj :)
Skadi gratuluje serduszka. Napisz jeszcze raz ktory tydz i dzien u Ciebie?
Ja z witamin femibion 1 z wit d3 biore. Lekarz nie dal mi żadnej luteiny ani nic. Wszystko zalezy od tego czy pecherzyk rośnie. Jak tak to bedziemy dalej rozmawiac. Ja do piatku jajo wysiedze

reklama
Agnesis dostałam na razie L4 na 3 tyg choć nie tak to mialo wyglądać i boje się zanieść je do pracy :( ale wyjścia niestety nie mam

Aneta_ck ja jestem raczej taką późną listopadówką ale tu mi dobrze a u dziewczyn na forum listopadówek nie mogłam się odnaleźć :)
Dziś mam 6t0d , byłam na USG w zeszlym tygodniu i był tylko pęcherzyk i ciałko żółte .. a dziś już zarodek i serduszko - tylko to nieszczęsne odklejanie się zaczęło :/

Do góry