Jadwiga orłowska
Fanka BB :)
Najbardziej ranią ci co są nam najbliżsi.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nic dodać nic ująć.Bry Grudnioweczki
Jestem wlasnie na koncowym etapie przeprowadzki, wiec Was tylko podczytuje bez udzielania sie, ale no teraz to musze na chwile usiasc i skrobnac. @Luxuorius kochana, totalne odciecie sie od toksycznej siostry Tomka + rozmowa z tesciowa, jak ta osoba na Tomka wplywa i dopoki nie zmieni swojego nastawienia to prosilibyscie, aby nie udzielac jej ZADNYCH informacji na Wasz temat. Dopoki siostra ma info o Was podane na tacy to niestety nie zauwaza swojego problemu i nie zacznie myslec. Tesciowej natomiast zagrozilabym, ze jesli dalej bedzie przekazywac informacje siostrze i dolowac Tomka to sie odetniesz i od niej. Oni musza oczy otworzyc. Tomka natomiast bym juz kierowala na terapie. Codzienne piwko czy zapijanie nerwow nie jest dobra prognoza... mowie Ci to jako DDA. Przeszlam bardzo dluga walke o moja mame, ktora pije od 28 lat. Historia nie nadaje sie na forum publiczne, ale bardzo zaglebilam sie w tematyke alkoholizmu, sama bylam na terapii dla DDA i niestety temat rzeka..
Kochana 3 mam za Ciebie kciuki, ale pamietaj, ze to Ty teraz musisz miec jaja i wziac byka za rogi. Wiem, ze to jest ciezkie bo ja dopiero od pol roku moge o tym rozmawiac i naprawde cieszyc sie zyciem mimo, ze z pozoru od paru lat jestem "wolna". Jak bys potrzebowala motywacyjnego kopa w tylek to pisz smialo na fb czy priv![]()
swieta racja!!! i mysla, ze dobrze robiaNajbardziej ranią ci co są nam najbliżsi.
ja sie nie poddam, pokaze mojemu co to dorosle zycie, ktore ma byc odpowiedzialne, ale niech on sam tez to zrozumie bo ja sama nie wygramnic dodać nic ująć.
Lux dzieci DDA jest na forum jak widzisz, ja sama nim jestem, i wierz mi jak ci piszemy że musisz działać. Dla was i dla synka w brzuchu. Dla spokoju. A słowo klucz to konsekwencja.
nieraz by ten temat i niby chce, ale sie boi, ze sie zblazni, ja mowie zblaznisz sie tym, jesli nic z tym nie zrobiszA pytałaś go o terapię?